O zaman Muşkara olan günümüzde Aksaray’ımızın kardeş komşu vilayeti Nevşehir’den çıkan ve gittiği İstanbul da helvacı çıraklığından Osmanlı Devletinin Veziriazamlığına kadar  yükselen,Padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın kızını verdiği Damat İbrahim Paşa’nın.

   O zaman ismindeki gibi gerçektende Aksaray’a bağlı köy olan 1954’de ilçe yapılan Ortaköy ‘den çıkarak Sultan Abdülhamit hanın Serkuruniliğine( baş yaverliğine) kadar yükselen Hacı  Ali Paşa’nın geldikleri yeri unutmamak için her gün nefislerine yaptıkları hatırlatmayı.!!!

    Nefislerine her gün yaptıkları hatırlatmanın da etkisiyle adaletten şaşmadıkları gibi aynı zamanda doğup,büyüdükleri,havasını soluyup,suyunu içip ekmeğini yedikleri memleketleri Nevşehir ve Aksaray’a ahde vefanın gereği kazandırdıkları eserleri  günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor.

   Ekim ayında İstanbul’da yapılan 2. Aksaray Tanıtım Günlerinde açılan stantları gezerken gördüğüm bir stant tarihimizdeki bu iki hemşerimizin vefasını ve Aksaray’da son zamanlarda en geçerli akçe haline gelen vefasızlığın ete kemiğe bürünmüş halini gördüm!!!

 AKSARAY’IN EKMEĞİNİ YİYENLERİN YERİNE AHDE VAFA TİMSALİ İKİ HEMŞERİMİZİN KURUMU VARDI

  Aksaray’ın ekmeğini yiyip,bu ekmeği çocuklarına yediren tanıtım günlerinde mutlaka olmaları gereken onlarca firmanın  olmaması nedeniyle sergilenen bu vefasızlık karşısında kahrolurken, onlarca yıl önce Aksaray’dan yüzlerce kilometre uzakta Denizli ilimizde kurdukları ünü ülkemizi de aşarak  dünyaya yayılan iki yiğit memleket evladının sahibi olduğu kurumun standını görünce üzüntüm,mutluluk yüklü duygusallığa döndü.!!!

NEVZAT SERİN VE AYHAN BATUR DAMAT İBRAHİM PAŞA VE HACI ALİ PAŞA’NIN

  VEFASINI TANITIM GÜNLERİNDE  GÖSTERDİLER!!!

    Beni bu kadar duygulandıran şey çocukluğumuz ve gençliğimizdeki arkadaşlarımız olmalarının yanında o dönemdeki fikir arkadaşlarımızda olan bu iki vatan evladı  ak saçlı delikanlıların vefasıydı.

   Bu vefa çocukluk arkadaşlarımız olan Eczacı Kalfası Ayhan Batur ve Nevzat Serin’in Aksaray’ımızda odun ,kömür ticaretiyle başlayıp,İnşaat malzemesiyle devam ederken birlikte kurdukları ismini Ayhan’ın isminin 1. ve 2. harfi olan “AY”, Nevzat’ın ise isminin 1. Ve 2. harfleriyle soy isminin baş harfinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan, başarılarıyla göğsümüzü kabartan ”AYNES” süt ve süt mamulleri kurumunun standıydı.

   Tanıtım günlerinde bulunduğum 3 gün boyunca bana aynı duyguları yaşatan Nevzat Serin ve Ayhan Batur kardeşlerimi gösterdikleri bu vefadan dolayı teşekkür ediyor ve göğsümüz kabartacak nice,nice başarılara bulundukları yerle birlikte şu anda teşvik uygulanan Aksaray’ımızda da imza atmalarını.

   Bu başarıları Mevla’mızın kendilerine nasip etmesini,insani,ahlaki hiçbir  açıklaması olmayan vefasızlığı gösterenlerinde bundan kurtulmalarını diliyorum.

   Cuma’nız Mübarek Olsun.

 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


12.12.2014 00:00:00

Ali Genç

Tanıtım`ın vefasızları ve 2 vefalı hemşerimiz!

Tanıtım?ın vefasızları ve 2 vefalı hemşerimiz!