Geçen ay İstanbul Fes hane de yapılan yer yüzünde bilimin gelişmesini sağlayan  sayısız ilkler ve teklerin merkezi iyi insanlar ve zaferler diyarı, Selçuklunun şanlı başkenti  Aksaray’ımızın tanıtım günlerinde görüp yaşadıklarımın bir kısmını  daha önce paylaşmıştım.

    Bu gün ise büyüklerin yapması gerekenleri yapmadıkları veya yapamadıklarına da bizzat şahit olduğum bu boşluğun onların yerine nasıl doldurulduğunu bilgilerinize sunacağım.

    ORTAKÖY İLÇESİNİN TANATIMINI “AKSARAY ORTAKÖYLÜLER DERNEĞİ” YAPTI !!!!

      Tanıtım günlerine Ortaköy Belediyesi katılmadığından sadece Kaymakamlık standı vardı.

     Bu standa  ilk günden orada bulunduğum 3. günün akşamına kadar fes haneyi gezenlerin ilgisini çekecek önemli bir faaliyet göremedim.

     Standa muhtemelen Ortaköy Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen bazı el işleri,ilçenin süt fabrikalarında üretilen peynir çeşitleri ve diğer süt mamulleri ile birde bazı  bakliyat çeşitleri vardı .

    İlk günden itibaren buraları gezenlerin bu standa ilgi duymalarını Aksaray’da ki Ortaköy Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Koruma Derneği sağladı.

   Sürekli olarak ziyaretçilerin ilgilisin çekecek etkinlikleri yaptıran ve gelenlere bölgemizde yetişen Üzümler ve bunlardan yapılan Pekmezlerden ,Yunus Emre ile özdeşleşen Alıçlardan, Yufka üzerine dökülen bulgur pilavını dağıttıran,ayrıca da isteyenlere  Üzüm ve Pekmezi de satarak derneğe gelirde sağlatan Başkan Cemalettin Öztürk ve ekibi oluşan boşluğu  olabildiğince doldurarak hakkıyla ilçelerini her yönüyle en iyi şekilde temsil ettiler.

   ESKİL’İN TANITIMINI İSE EŞMEKAYA BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR BAŞKAN SAĞLADI!!!

     Tanıtım Günlerinde Eskil ilçesinin standının yarısı ilçenin tek Belde Belediyesi olan Eşmekaya’nın Babadan ve soy isminden dolayı doğal başkan olan Tayfur Başkan tarafından en iyi şekilde göze ve mideye hitap edecek şekilde düzenlenmişti.

    Eskil ilçe standında ilçenin tarımını öne çıkartan afiş ve broşürler ile birlikte birkaç el yapımı camii maketi ile ilçede üretilen tarımsal mahsullerinin örnekleri vardı.

   Orayı  gezenlerin ilgisini çekecek,gözleri ve midelerine hitap edecek bir etkinlik olmadığından bu boşluğu Eşme kaya Belediyesi doldurdu.

   Belediye Başkanı Tayfur Başkan mahalli kıyafetler giydirdiği kızlara Eşmekaya’nın kendine özgü yoğurdunu,ayranını ve beldede üretilen diğer mahalli yiyecekleri ikram ettirerek ve standında düzenlediği diğer etkinliklerle tanıtım günleri boyunca özelde kendi standını,genel olarak ta Eskil ilçesinin standının daha çok kişi tarafından gezilip görülmesini sağladı.

   Tayfur Başkan’ın Eşmekaya standında da Beldede üretilen Süt ve Süt mamulleri ile diğer yiyecekler isteyenlere ücreti mukabilinde de satıldı.

   Tanıtım süresince samimi çabalarını esirgemeyen iki Başkana ve kurumlarına benim etkinliğe katılma maksadımın da gereğini yaptıkları için şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim.

     Nasip olursa aktüel gelişmelerden zaman ve fırsat buldukça tanıtım günlerini yazmaya devam edeceğim.

   Yapılan etkinlikler hakkında bilgi sahibi olmak ve ilerideki tanıtımların ise daha da iyi olabilmesi için takibi dileğiyle.

     Cuma’nız Mübarek Olsun

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

    


14.11.2014 00:00:00

Ali Genç

Tanıtım Günlerinde Ortaköy`ü Dernek Eskil`i ise Eşmekaya belediyesi temsil etti

Tanıtım Günlerinde Ortaköy?ü Dernek Eskil?i ise Eşmekaya belediyesi temsil etti