Aksaray Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere il genelindeki her geçen gün hizmete giren ve temeli atılan yeni sanayi kuruluşlarıyla tartışmasız olarak bölgesinin yıldızı konumuna geldi.

  Hızla gelişen ve modernleşen, 4 komşu ille arasında duble yollarla ulaşımının sağlanması,5. İle ise bu ulaşımı sağlayacak yolun inşaatı devam eden merkez ilçeden sonra 2 ilçesinin doğal gaza kavuşturulması çalışmaları sürdürülen.

    Üniversitesi hızla gelişen, Üniversite araştırma hastanesindeki başarılar ve başarılara ivme kazandıracak yeni modern hastane ve bir çok ameliyatın yapılabildiği daha önce il merkezinde verile bilen yataklı tedavilerinde rahatlıkla verilebildiği bir çok ameliyatında yapılabildiği ilçe hastaneleriyle sağlıktaki başka illere sevkleri milimize eden, aksine çevre illerden hastalar alan Aksaray bu konuda dostları sevindirecek, istemeyenleri kıskandıracak bir konumda.

BELEDİYENİN BAŞARILI  ÇALIŞMALARIYLA SIKINTILAR PEYDER PEY ORTADANR KALDIRILIYOR!

     Alt yapı sıkıntılarını merkez ilçe ve ilçelerinde pey der pey azaltan, Başkan Yazgının ve kendisine destek olan siyasilerin çabasıyla seneye merkez ilçesinde yarım milyon insanın ihtiyacını yılın 12 ayı karşılayabilecek musluklardan damacana suyu kalitesindeki içme ve kullanma suyu çalışmalarını hızla sürdürmesi başta olmak üzere Aksaray  her yönüyle  bölgemiz ve ülkemizin tartışmasız parlayan yıldızı.

İLİKİNİN İHALESİ YAKINDA YAPILACAK OLAN,İKİNCİSİNİN İSE ETÜT PROJESİ BİTEN İKİ TREN HATTIMIZLA AKSARAY SANAYİ VE  TİCARETİ FÜZE  HIZIYLA BÜYÜYÜP GELİŞECEK!

  Bu sene DPT tarafından yatırım proğramına alınan, yatırım bedeli bütçeye konan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2 Haziran günkü Aksaray mitinginde ihalesinin yakında yapılacağı müjdesi verilen.

 Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından ise 15 Ağustos günü fiilen il olmamızın 29. Yıl dönümünde inşaatına bu yıl içinde başlanacağı belirtilen istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla  Tren hattımızın yakında  bitiş tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılmasıyla.

   Yine ikinci demir yolu hattımız olan bizi Nevşehir üstünden Kayseri´ye ve dolayısıyla Karadeniz´e, Konya üstünden  Ak denize yani Antalya ya ulaştıracak  olan demir yolu hattımızın ise etüt projesi bitirildi.

  Bu hatlarımızla birlikte özelde ilimiz, genel de ise ilimizin coğrafi konumu nedeniyle Türkiye´nin istikbali için planlanan diğer yatırımlarında tamamlatılmasının dışında tek sıkıntımız kalıyor!!!

 Bu sıkıntımız ise  il olmamızın üstünden 29 yıl geçmesine rağmen istisnanın dışındaki Mülki ve Mahalli yöneticilerle diğer atanmış ve seçilmişlerin yanı sıra Meslek Odaları ve STK´ların umursamazlığıyla ülkemiz genelinde halen yeterli şekilde tanınamamamızdır!!!

 TARİHİMİZDE İLK DEFA İLİMİZDE YAPILACAK?PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI? YARIŞMALARININ İYİ DEĞERLENDİRİLEBİLMESİ TANINMAMAMIZ İÇİN BULUNMAZ FIRSAT!

   Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu programı dâhilinde yer alan ve Aksaray Valiliği koordinasyonunda, Aksaray Belediyesi, THSF, THK ve Aksaray il birimlerinin desteğinde gerçekleştirilecek olan organizasyon yarın, yani 8 Eylül´de başlayacak ve 15 Eylül´e kadar devam edecek.  Bu etkinlik tanınmamız için en iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bulunmaz fırsat!

 AKSARAY´DA İLK DEFA YAPILACAK OLAN DÜNYA YAMAÇ PARAŞÜTÜ KUPASI MİLLETVEKİLLERİ, VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE HEMŞERİMİZ ABDULLAH KAHRAMAN´IN SAMİMİ İŞ BİRLİĞİNİN BAŞARISI! 
   Temeli 2014 yılında Yamaç Paraşütü Festivaliyle atılan, 2015 yılında Hasan dağı XC Open Türkiye Kupası Şampiyonası,  2016 yılında da PRE_PWC Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Elemesi organizasyonlarıyla devam eden, yarın başlayıp Eylül´ün 15´ine kadar ise devam edecek olan ?Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ? Vali Aykut Pekmez´le ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,26. Dönem Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı  Haluk Şahin Yazgı, İGM Başkanı Mehmet Tüzün hemşerimiz THK Yamaç paraşüt Öğretmen Pilot Lisansına sahip Yamaç paraşüt Pilotu Abdullah KAHRAMAN ´la Türkiye Hava Sporları Federasyonuyla Türk Hava Kurumunun.

     Aksaray Valiliği adına bu milletler arası yarışmanın sekretaryasını samimiyetle yürüten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve onun gibi samimi olan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Ramazan Altundağ, İl Sağlık Müdürü Cengiz Kılıçaslan ve AFAD il Müdürü Cezmi Türkmen ile  diğer il birim amirleriyle personelinin samimi çabasıyla yarınki yarışma için gereken tüm alt yapı  bir plan dahilinde yapılan çalışmalarla gerçekleştirilmesi sağlandı.

 TÜRKİYE İLE BİRLİKTE 30 ÜLKE NİN YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ 8 GÜN AKSARAY´DA YARIŞACAKLAR

Türkiye´nin Milli Yamaç Paraşüt takımı ile birlikte Fransa, Hollanda, Avusturya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Belarus, Çin, Japonya, Rusya, Almanya, Belçika, Norveç, İran, Polonya, Slovakya Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Güney Afrika ve Amerika ile birlikte toplam 30 ülkenin en yetenekli 200 Yamaç Paraşütçüsü 8 gün boyunca Aksaray semalarını  süsleyecekler.

   Cumartesi günü Hasan dağı Kar beyaz Otel mevkiinde 2000 metrede bulunan kalkış alanından verilecek startla başlayacak yarışmada pilotlar kendilerine verilecek olan 70-100 km´lik zorlu uçuş görevlerinin en kısa zamanda bitirmeye çalışacaklar.

YAMAÇ PORAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI GÖRÜNTÜLERİ 8 GÜN´LE, SONRASI DÜNYA MEDYASINDA OLACAK

      Bu Dünya kupasından çekilecek görüntüler ve yapılan haberlerle 8 gün boyunca ve daha sonrasında da mahalli medya ile birlikte genel medya ve dünya medyasında da Aksaray´dan bahsedilecek.

    Tanınmamıza ivme kazandıracak olan ve ayağımıza gelen bu güzel organizasyonun mutlaka ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK´larıyla mahalli ve genel medya mensupları tarafından hem mahalli, hem milli, hem de milletler arası medya organlarında en iyi şekilde yer almasının sağlanmasının yanında her Aksaraylının da ve Aksaray´ı sevenler tarafından da sosyal medyada en iyi şekilde yer almalarını sağlamaları dileğiyle  bu güzel organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere şahsım ve hemşerilerim adına canı gönülden teşekkür ediyorum.

   Cuma´mız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


hilati karaköy
8.09.2018 23:47:52
süper olmuş elinize emeginize saglık bu orgazinasyonda emegi geçen herkese teşekürler aksarayımızın gelişmesine katkı saglıyacagını düşünüyorum.

7.09.2018 06:15:00

Ali Genç

Tanınmamız için ayağımıza gelen fırsat? Dünya Yamaç Paraşütü Kupa Yarışması?

Tanınmamız için ayağımıza gelen fırsat? Dünya Yamaç Paraşütü Kupa Yarışması?