Makas kavşağı, Kültür parktan Tacin mahallesine geçip yeni hastahaneye bağlanan alt geçit maşallah Aksaray Belediyesinin EFOR avm önündeki köprüden evvel başladı. Ne hikmetse Belediye Başkanı Haluk Şahin YAZGI´nın yaptığı köprüden küçük olmasına rağmen bir yıldır bitirilemedi. Köprü açılamadığı gibi tam yaz sezonunda bağlantı yollarıda kapatılarak bölge sakinlerine işkence ve zulum etmeye başladı. Tozdan topraktan mahalle kurtulamadı.

       Hadi köprünün alt geçidini suydu ve zemin bozukluğu nedeni ile açamadınız. Kardeşim ana yola bağlantı yollarını neden şimdiye kadar yapmadınız. Karayolları tarafından ihale edilen bu alt geçit artık kabak tadı verdi. Bende bu bölgede oturduğum için çalışmaları yakinen görüp takip ediyorum. 5 aydır bir tane çalışma yapılmadan bekletildi.

       Kenar bağlantı yollarını mütahit fırma bu 5 ay süre içinde neden trafiğe açmadı da, tam yaz sezonunda bu yol çalışması başlatıldı. Üç gün önce Kültür park tarafından kaç ay önce terk edilen yolda bir greyder çalışıyordu. Dün baktım yol kapatılmış ne çalışma var ne bir ses var. Peki sürücüler ve çevre sakinleri tamamen mağdur olduğu gibi bölge esnafıda mağdur olmuş durumda.

       Böyle bir çalışma iktidar partisine ve yetkililere zarar vermektedir. 6 ay içinde merkezdeki su göletine rağmen Sayın Yazgı gece gündüz çalışarak köprüyü en kısa zamanda trafiğe açarak vatandaşı ve esnafı rahatlatmıştır.

       Mütahit fırmayı Sayın valimiz Aykut Pekmez ve Ak Partili yetkililer derhal uyarıp 2 gün içinde sürücülere geçiş yolunu açtırmalılar. Köprü altındaki çalışmalar devam edebilir. Bir yıl boyunca bir alt geçit bekletilmez. Böyle bir çalışma hiç bir yerde görülmemiştir.

       İşte buyrun EFOR avm önündeki köprü için Yazgı´nın tutar yerini koymayanlar koskoca bir fırmanın bir yılda ufacık bir köprüyü trafiğe açmamasına ne diyeceksiniz? Belediyenin köprüsünden 4 aydır vızır vızır geçiyoruz, ama adam bir yılda bitiremez diye neler söylemedik. Hala da tantanasını yapmaya devam ediyoruz.

       Ha şu medya mensubu arkadaşlar neden bu köprü ile ilgili bir satır yazıp görmezler? Dün Yazgının yaptığı köprü zamansız esbaf mağdur diye çevre esnafı ile roportaj yapıp Yazgıyı kötüleyenler, şimdi nasıl seçim öncesi methiyeler döküyorlar.

       Yazgı dün başarısızdı da şimdi mi başarılı? Geçin orayı ben olsam odama almam sizi. Yazgı dünde başarılı idi şimdi de başarılı, ama siz yeni mi gördünüz. Vallahi vatandaş bu methiyelere gülüp geçiyor, hemde tebessümle gülüyor.

       4.5 yıldır Sayın Yazgının arkasında kale gibi durdum. Hala da duruyorum, bana Haluğun yalakası diyenler şimdi ne yapmaya çalışıyor? Bir insan ne ise öyle olmalıdır, dün Haluk Başkanın rakibinin seçimde şoforlüğünü yapacaksın bugün koltuğuna sokulacaksın, bu toplum ve insanımız görmeyecek kadar enayi. O kadar şeyler biliyoruz ki, zaman.

       Haluk Başkanın 15 Temmuz döneminde bazı art niyetli ve muhalifleri onu yıpratmak için algı operasyonu yıp onu sıkıntıya soktuklarında ben deniz onun arkasında kale gibi dururken, pekisiz ne yapıyordunuz? Evet kıkır kıkır gülüyordunuz, o dönem Yazgının arkasında benden başka duran bir arkadaş bana bir yazı çıkarabilir mi? Ben 15 yıldır Yazgının dostuyum, Başkan olsada olmasa da yine onun yanında siz değil ben olacağım.

       Üstelik 17 Aralık sonrası, bakan ve çocukları hakkında ve Cumhurbaşkanımız aleyhinde kimlerin neler yazdığı yazılarda hala elimde saklıyorum. Darbe taraftarlığı ve neden bunlar içeriye alnamadı malı götürmüşler, ayakkabı kutuları diye yazılan yazılar elimde.

       Gelin dün bir türlü, bugün bir türlü yazmak yerine şu köprüyüde görün de bir an evvel vatandaşın hizmetine açılsın. Yetkililerden bu duyarlılığı görmelerini istiyoruz.

 


ömer nasuh
19.07.2018 15:03:41
köprü konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Şu memlekette gazeteciyim diye dolaşan 20 30 kiş var memleketin sorunlarını eksiklerini araştırın yazın kardeşim.

19.07.2018 10:03:36

Erdogan Kaya

Tacin alt geçidi zulüm oldu

Tacin alt geçidi zulüm oldu