Ak Partiden aday,adayı olanların teşkilata mensup üyeler tarafından  not verilen temayül yoklamasından sonra  Pazartesi günüde aday adayları Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve üyelerinin süzgecinden geçtiler.!!!

    Kültür Park Düğün Salonunda yapılan başından sonuna kadar takip ettiğim geçen ayki temayül yoklamasından ne sonuç çıktığı 2011 temayülünün aksine açıklanmadığından hangi aday,adayının kaç oy aldığı da çıkartılan spekülasyonların dışında kamuoyu tarafından net olarak halen bilinmiyor.

    Çıkan neticenin 7 Nisan Akşamı Yüksek Seçim Kuruluna verilecek listede de ne kadar etkili olacağını da bilen yok.

   Pazartesi günüde tüm Meslek Odaları ve Derneklerin çağırıldığı oylamanın yapıldığı Ak Parti ‘deydim.

    Burada hem not verilen aday adaylarını, hem de “STK” ismi altındaki Aksaray’da bulunan Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Ak Parti il Başkanlığı tarafından yapılan çağrıya katılıp oy kullananlarla bire bir görüşme imkanım oldu.

     STK’LARIN OYLAMASI AKSARAY’IN AYNASI!!!

    Bu temayülü birincisinden farklıydı.

    İlkinde oy kullanan teşkilat mensupları aday, adayları ve yakınları tarafından yapılan telkinle oy kullanmış olsalardı sonuçta oy kullananların tamamı Ak Partiliydi.

     Pazartesi günü yapılan oylama öncesinde de ise yine eşyanın tabiatına uygun olarak  aday ,adayları ve yakınları tarafından ulaşılabilinen STK yöneticileri ve üyelerinin kendilerini tercih etmeleri istense de bunlar teşkilat üyesi olmadığından kanaatime göre adayların seçiminde bu seçimde ilkinki kadar  etkili olmadı.

    Çünkü   841 oyu kullananlar neredeyse Aksaray’ın her bölgesinden akla gelen her türlü felsefi ve siyasi görüşten olanlardan oluştuğundan  bunların oy kullanacaklarının açıklanmasıyla,oy gününün yakınlığı da aday,adayları ile yakınlarının bunların üstündeki etkisini azalttı.

    Bu oylamanın sonucu da Temayülde olduğu gibi açıklanmadığından yine kimin ne kadar oy aldığı belli olmadığından temayül oylamasından sonra yapıldığı gibi Pazartesi günkü STK oylaması da sosyal medya üzerinden ve fısıltı gazetelerinde akla hayale gelmeyen spekülasyonlar yapılacak.

   Her aday, adayı en büyük desteğin kendisine verildiğini(!) belirtecek.

  Gaybı sadece Allah(C.C.) bileceğinden bende kimin ne kadar oy aldığını bilemiyorum.

  Bu konuda bildiğim oylamaya katılanların hemşerilerimizin tüm katmanlarından olması nedeniyle kimlerin önümüzdeki yasama döneminde Aksaray’ı temsil etmeleri konusunda üç aşağı, beş yukarı daha objektif bir sonuç ortaya koyacağı.

 Bundan dolayı da Genel Merkez tarafından son üç adayın belirlenmesinde bu sonucun iyi okunması olduğudur.

   Her zaman ve her şartta ülkemiz, Aksaray’ımızla aday, adayları için ne hayırlıysa onun nasip olması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


25.03.2015 19:01:59

Ali Genç

STK’lar iyi okunmalı

STK’lar iyi okunmalı