Günümüzde toplumunun ihtiyaçlarının karşılaması konusunda katkı sağlamak amaçlı sivil toplum kuruluşları oluşturulmuştur. Çeşitli konularda duyarlı bireyler bir araya gelerek eğitim, sağlık, çevre, haber, kültür, insan hakları, bilim ve teknoloji? Vs. konularda topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır. Toplumun temel ihtiyaçlarının karşılaması ve çeşitli sorularına çözüm bulabilmek esas amaçlarındandır.

Asıl amaçları unutulup ferdi olarak unvan elde etmek, birey olarak gündemde kalabilmek, gelecekte kendi şahsi çıkarlarını korumak amaçlı yatırım yapmak adına STK oluşturmak doğru değildir. Toplumun menfaatini korumak asıl amaç olması gerekirken, üyelerini ve yönetimini yok sayan, paylaşımdan uzak yönetim kurulu başkanları ve üyelerinin samimi olmadıkları faaliyetlerinden ortaya çıkmaktadır.

Sivil toplum kuruluşları, toplum için sürdürdükleri faaliyetlerin toplumun farkında olmasını sağlamak ve kuruluşun algısını olumlu yönde değiştirmek için bazı adımlar atmalıdır. Bu, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve üyelerinin ortak sorumluluğudur. Çünkü sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumun yararı için çalışmalar yapmak ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlayarak maksimum düzeyde sonuç elde etmektir.

 


3.03.2016 12:33:54

İshak Pekgöz

STK

STK