Bu sene 15 Ağustos’ta Aksaray fiilen vilayet oluşunun gümüş yıl dönümüne ulaşacak.!

    Yani Aksaray’ın il olmasını sağlayan 3578 sayılı kanun kabul edilmesinin üstünden iki ay sonra ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın katılımıyla göreve başlamasının 25. yılını dolduracağız.

    16 Ağustos’ta ise çeyrek asrı geride bırakıp 26. yılımıza ve ikinci çeyreğimizin ilk yılına başlayacağız.

    1989’dan şimdiye kadar geçen çeyrek asır boyunca Aksaray ilinde 10 Vali görev yaptı.

    Vali Sayısı 25’e bölünürse ortalama olarak her Vali başına 2.5 yıl düşüyor.!!!

    1989’dan bu yana Aksaray’a atanan Valilerin 4’dü 3’er yıl görev yaparken 1’i 4 yıl,2’si 2 şer yıl,2’si 1 yıl, sonuncu Valimiz Selami Altınok  ise 1.5 yıldan az görev yaptı.(*)

     25 Yıl boyunca Aksaray’da görev yapan Valilerin yarısı Valilik unvanını ilk defa Aksaray’da kazandı.

    Aksaray’dan önceki görevleri  Kaymakam veya Vali Muavinliğiydi.

   Yani Aksaray’da görev yapan Valilerin yarısı Valiliği Aksaray’da öğrendi.

    Son Valimiz Selami Altınok’un 17 Aralık Paralel Dost(!) Darbesi’nin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atanmasıyla Aksaray o zamanda beri Vali’siz kaldı.!!!

AKSARAY’IN VİLAYET OLMASININ ÜSTÜNDEN 25 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN

YAPILMASI GEREKENLER KONUSUNDA BİR ARPA BOYU  BİLE YOL ALAMADI!

    15 Ağustos 1989’da ilk Valimiz Merhum Rıdvan Yenişen’in göreve başlamasının üstünden 24 yıl 6 ay’a yakın bir zaman geçti.

    Yani ilk Valimizin göreve başlamasının üstünden 288 Ay, 1272 Hafta ve 8943 gün geçti.

     Aksaray’ın ilk Valisi göreve başladığında doğanlar büyüyüp,eğitimlerini tamamlayıp askerliklerini de yapıp evlenip çoluk çocuk sahibi oldular.

     O zaman 50’sinde olanların çoğu vefat etti.

     25 yaşında olanları yarım asrı devirdi.

     Aradan geçen bu kadar zaman içinde ilimizde görev yapanların istisnanın dışında kalanlarının iş bilmezliği, Valiliği burada öğrenmeleri,ortalama görev sürelerinin yetersizliği gibi nedenlerle maalesef Aksaray aradan geçen çeyrek asırda genel olarak bir arpa boyu bile yol alamadı.

    25 YILDA SAHİP OLDUKLARIMIZ BİLE TAM ÖĞRENİLEMEDİ!!!!

    Aradan geçen çeyrek asırlık zaman içinde Aksaray sahip olduğu yer altı ve üstü zenginliklerini,tarihini,kültürünü,örfünü ve adetlerinin devede kulağı oranında kilerini bile öğrenemedi.!!!

   Çeyrek asırda vurdumduymazlık nedeniyle bırakın istenen,beklenenin gerçekleştirilmesini çevre illerde bile vilayet olduğumuz bilinir hale getirilemedi.

   Sahip olunanları bilinmeyince de, haliyle bilinmeyenlerde değerlendirilmediğinden Aksaray hazineler üstünde yaşamasına rağmen son teşvik yasasındaki 5. bölge konumumuzla en geri kalmış illerimizin bir kademe üstündeyiz.

     Coğrafi konumumuzla sahip olduğumuz yer altı ve üstü zenginliklerimizle kıyaslandığında 25 yılda bir arpa boyu bile yol alamamamızın en somut ete kemiğe bürünmüş halidir.

     YENİ VALİ STAJİYER DEĞİL TECRÜBELİ VE LİYAKAT SAHİBİ OLSUN

        Aksarayda 25 yıl boyunca Valilik yapanların yarısının Valilik unvanını Aksarayda almaları,ortalama görev sürelerinin kısalığı nedeniyle işi öğreninceye kadar yeni kararnamelerle başka illere atanmaları.

    Birkaç idealist Valinin ise siyasi çekişmelerden dolayı çok kısa denecek zaman görev yapmaları nedeniyle istediklerini yapamadılar.

    Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz’le Ak Parti il Başkanı Fatih Muhammed Yıldırıcı Meslek Odaları ve STK’larla işbirliği ve gönül birliği yaparak geçmiş olumsuzluklardan da ders almalı.

    Mutlaka Başbakan Erdoğan’la görüşülerek şimdiye kadarki olumsuzluklarında anlatılmasıyla kötü talihimizin ortadan kalkmasının sebepleri anlatılarak

    Aksaray’a hem liyakat sahibi,hemde samimi bir Vali’nin atanması sağlanmalı.

YENİ VALİ EN AZ 5 YIL GÖREVDA KALIP SİYASİLER,MAHALLİ İDARE,MESLEK ODALARI VE STK’LARLA İŞ BİRLİĞİ YAPARAK AKSARAY’IN  BİLİNMEYENLERİNİ BİLİNİR HALE GETİRİP,TANINMASINI SAĞLAYIP,TURİZM SANAYİLEŞME,TARIM VE HAYVANCILIĞINI ZİRVEYE ÇIKARTMALI!!!!!!!!!!!!!!!

  Atanacak yeni Vali’nin başladıkları projelerini tamamlayabilmesi için en az 5 yıl görev yapması bu zaman içinde Siyasiler,Mahalli İdare,Meslek Odaları ve STK’lar en önemliside Aksaray halkıyla samimim iş birliği içinde olmalı.

   Makamdan değil milletin içinden ili yöneterek önce sahip olduğumuz tüm yer altı ve üste zenginliklerimizin,tarihimizin,turizmimizin,tarım ve hayvancılık zenginliğimizin bilinmesini sağlaması.

    Ardından ise bu sahip olduklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesiyle tanınmadan başlanarak şimdiye kadarki olumsuzluklar telafi edilmeli.

          Çeyrek asır boyunca her konuda hiçte hak etmediğimiz,asla ve aslada hak etmediğimiz bu sürünmekten kurtarılmamız.

     Olumsuzlukların ortadan kaldırılması hak ettiğimiz tüm maddi ve manevi başarının sağlanabilmesi için akla gelebilecek hiçbir olumsuzluğa meydan verilmemesi için gerekenin zaman geçirilmeden ilgili,yetkili ve sorumlular tarafından yapılması, yaptırılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


(*) Aksaray’da şimdiye kadar görev yapan Valilerin görev yılları ve Valilik süreleri:1-Rıdvan Yenişen (1989-1992) İstanbul vali yardımcısıyken Aksaray Valisi oldu. 2 Yıl,,2-Ferit Ünal (1992-1993)Ankara Vali yardımcısıyken Aksaray Valisi oldu. 1 Yıl,,3-Aslan Yıldırım (1993-1994).1 Yıl,4-Mustafa Cahit Kıraç (1994-1997)3 yıl,5-Emir Durmaz (1997-2000)3 yıl,,6-Kadir Çalışıcı (2000-2003)3 yıl,,7-Hüseyin Avni Coş (2003-2005)2 yıl,,8-Sebati Buyuran (2005-2008)İç İşleri Bakanlığı müsteşara yardımcısıyken Aksaray Valisi Oldu 3 yı,l,9-Orhan Alimoğlu (2008-2012)Sakarya il özeli idaresi genel sekreteriyken Aksaray Valisi oldu. 4 yıl ve 10-Selami Altınok (2012-2013)Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteriyken Aksaray Valisi oldu. 16 ay görev yaptı.

 


5.02.2014 00:00:00

Ali Genç

STAJİYER DEĞİL LİYAKAT`LI SAMİMİ VALİ!!!

STAJİYER DEĞİL LİYAKAT?LI SAMİMİ VALİ!!!