Hayatın değişmez kuralıdır.

 Hangi yarış olursa olsun kazananla, kazananlar ve taraftarları sevinir.

 Oy oranını 7  Hazirana göre 9 puan,milletvekili sayısını ise 59 arttıran Ak Partide şimdi sevinç zirvede.

 Kaybeden yerde ise genel olarak öylesine bir kazan kaldırılır ki! Yeni Çerilerin kazan kaldırmasından beter.

Fakat hem de maalesef eskilerin tabiriyle suhuletle yani akıllıca,sinirlenmeden bu yenilginin sebebi  pekte araştırılmaz.

 Genel olarak sebep sonuç ilişkisine bakılmaksızın ortaya atılan ilk suçlamanın peşine takıldığı için asıl tartışılması gerekenler bu arada ortada kaynayıp gider.

       CHP´DE ÇEKİLEN KILIÇLAR BÜYÜK KURULTAYI BEKLEYECEK

 1 Kasım seçimlerinden sonrada milletvekilliği sayısını 2 ve oy oranını ise sadece %0.25 puan arttıran CHP de kılıçlar gizliden gizliye çekilse de muhtemelen Aralık veya Şubat ayında yapılması beklenen büyük kurultaya kadar yönetimde bir değişiklik beklenmiyor.

   ?HAYIR?´CI BAHÇELİ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK(!) MİSALİ YENİLEN BAŞKASIYMIŞ GİBİ DAVRANIYOR

  7 Haziran´da sahip olduğu milletvekillerinin yarısını 1 Kasım da sandığa gömerek 80 olan Vekil sayısını 40´a,oyunu 5 puan eksilterek  %16.45´den %11.93´e indiren MHP de ise ?Hayır´cı? Bahçeli sütten çıkmış ak kaşık gibi.

   Yenilenin kendisi ve başında bulunduğu yönetimi değilmiş gibi akla ziyan şekilde yönetimin görevinin başında olduğu demecini veriyor!

    Sözün özü MHP yenilgisinin suçlusu kayıp!!!

   Sosyal medya ve vatandaş arasındaki tepkiye rağmen yakın zamanda yitiğin bulunmasının mümkün olması beklenmiyor.

SIRTINI DAYADIKLARININ ETKİSİNİN AZALTILMASINA PARALEL BARAJI KILPAYI AŞANDA KAZANMIŞ!!!

    Vatandaşın üstündeki maddi ve manevi baskının alınan tedbirlerle azaltılması oranında oyu 7 Haziran´a göre meydana gelen %2.26 lik kayıpla barajı kıl payı aşan.

   Milletvekilliği sayısını da 7 Hazirana göre 21 yitiren HDP ise hiçbir matematik kuralına uymayan bir sonuçla seçimden kazançlı olduklarını açıklıyorlar!!!

  SONUCU YUVAYA DÖNEN AK PARTİLİLER CHP LİLER VE TEPKİ OYLARI BELİRLEDİ

    Aklıselimle tüm Türkiye ile birlikte Aksaray´ın seçim sonucu analiz edildiğinde görülecek şeyin ilki Ak Partinin oylarını arttıranların daha önce bu partiye oy verirlerken genel merkezin 7 Haziran aday belirlemedeki umursamazlığına gösterilen tepkilerle başka partilere gidenlerin.

     Genel merkezin tepkileri görerek Aksaray Vekil listesini 3´de 2 oranında değiştirmesi, Aksaray Teşkilatı tarafından il genelinde partili belediyelerle birlikte yapılan çalışmanın da etkisiyle yuvaya dönenlerin.

    Doğu ve Güney doğuda ise terör örgütünün bilinen baskıları nedeniyle zoraki olarak oraya götürülen Ak Partililer in üstlerindeki baskıların azaltılması oranında bu partinin seçmenlerinin tekrar tercihte kendi inisiyatiflerini Ak Partiden yana kullanmaları.

       Bahçelinin kendi tabanının bile belirli oranda küstüren tutumlarıyla MHP´den gelen oylar ,Aksaray da olduğu gibi 7 Haziran´a göre  daha çok CHP linin kendi partilerine oy vermeleri seçimin somut durumunu ortaya koydu.

   Lafın özü ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasının önüne içten ve dıştan konan tüm takozların kaldırılmasını sağlayacak sonucun oluşmasını bu sebeplerle birlikte milletin sağduyusu sağladı.

   Tüm siyasilerin çıkan sonucu deve kuşu gibi kafasını kuma gömmeden, at gözlüğüyle bakmadan,siyasi taassuplarındanda kurtularak kendi  çıkarları yerine ülkemizin çıkarını gözeterek analiz etmeleri dileğiyle Aksaray´ımızı 26. Dönemde TBMM´sinde temsil edecek olan İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´yi tebrik ederim.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 


4.11.2015 09:52:02

Ali Genç

Sonucu kim belirledi?

Sonucu kim belirledi?