Son dönemlerde sanal alemde bazı guruplar tarafından ülkemizde cemaat düşmanlığı kampanyası başlatıldı. Aslında bu düşmanlık sanal aleminde paylaşım yapanlar bilmeden neyin ne olduğunu anlamadan oraya buraya saldırıyorlar. Halbuki gizli bir komite ve İslam düşmanları tarafından ülkemizde dinsiz bir gençlik yetişmesine mani olmak için belli bir gurup Yahudi zihniyetlilerin içimize attığı bir fitne tohumudur.

     Ortadoğu da sadece dinine bağlı ve vatan sevgisi olan bizim ülkemizdir. Hiçbir Ortadoğu ülkesi bizim kadar dinine sadık ve ekonomik olarak güçlü değillerdir. Bundan dolayıdır ki, dinine sadık diğer Müslüman ülkelerde ekonomik olarak zayıf olduklarından onları rahat yem yapabiliyorlar. İşte Filistin, işte Afganistan ve Arakan.

      Bundan dolayıdır ki, Avrupa da ki Yahudi lobileri durmadan ülkemizi karıştırmak için bir şeyler üretip bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Buna alet olan bazı gençlerde bilmeden cemaat düşmanlığı yaparak ülkenin birlik ve beraberliğine zarar veriyorlar.

      Ülkemiz dinine bağlı bir ülke ama dinen tam bilgi sahibi olmayan insanların sayısı az değildir. Cemaatler insanların manevi boşluklarını dolduruyorsa buna düşmanlık yapmak doğru değildir. Aslında bu bir FETÖ oyunu olma ihtimalide yüksektir.

       Cemaatlerin tamamına FETÖ penceresinden bakmak doğru değildir. Bunlar Kuran ve Sünnet ışığında insanları ve toplumu aydınlatıyorlarsa aliyyül ala. Ama FETÖ gibi bir düşünce ve zihniyet taşıyorsa o zaman tehlikedir.

      Elbet devletimiz artık bu konuda tecrübe sahibi olmuştur. Devletin istihbaratı bu düşüncede olanları tespit ediyordur. Ama kuru kuruya toplumda cemaat düşmanlığı algısı uyandırmak bir fitnedir.

      Avrupa Yahudi lobisi cemaatleri ortadan kaldırsın ki, ülkemizde Budist ve dinsiz gençler yetişsin istiyor. O zaman ülkemizi daha çabuk yutup yok edebilsinler. Son dönemlerde bu fikri denemeye çalıştıklarını unutmamak lazım.

       Samimi söylüyorum bir cemaat mensubu değilim, ama nerede bir Kuran ve Sünnet üzere sohbet varsa dinlerim. Bunu yapan her kesimi sevdiğimi söyleyebilirim. Hatta bu tür faydalı gurupları her zaman desteklerim.

       Önemli olan cemaatler dilencilikten uzak, içtikleri bir bardak çayı kendi aralarında karşılıyorsa, devleti ele geçirme gibi örgütsel düşüncesi de yoksa ne güzel. Ama devleti ele geçirmek gibi bir zihniyetle insanların beynini yıkıyorlarsa elbet bende bu düşünceye karşıyım.

      Bırakın insanlar dinlerini olsun detaylı ve teferruatlı bir şekilde öğrensinler. Bu guruplara gitmeyenlerde zaten gitmiyordur, onlarda İslami kendileri yaşasınlar. Bu saldırıları yapanlar ne kadar İslam dinini dört dörtlük yaşıyor bunu da çok merak ediyorum.

       Doğuda bundan 20 sene öncesine kadar medreseler vardı. Burada mükemmel din alimleri mevcuttu. Medreseler kapatıldı ve yasaklandı, sonunda ne oldu işte PKK denen örgüt ülkenin başına bela oldu. Eğer dini bütün insanlar yetişmeye devam etse idi bugün bu örgüt ortada olmayacaktı.

      Siyonist ve Yahudi lobisinin içimize attığı bu fitneye aman ha aman itibar edilmesin. Onların amacı ülkemizi de dinsiz bir gençliğin yetişmesini arzu etmelerinden başka bir düşünce değildir. Cemaat birlikte cem olmak ve beraberce İslami yaşamaktır. Peygamberimiz ve Sahabi döneminde de bu böyle yaşanmıştır. Müslümanlar isterlerse ille de bir yerlerde toplanmak yerine camilerimizde de sohbet edebilirler. Önemli olan senin gurup benim gurupçuluk olmasın. Mesele sadece uhrevi olsun, dünyalıktan uzak durulsun.


9.09.2017 09:01:39

Erdogan Kaya

Son dönemlerde cemaat düşmanlığı

Son dönemlerde cemaat düşmanlığı