Çoktandır Ervah Kabristanlığına gitmiyordum, çoktandır derken bir aydır falan. Geçtiğimiz hafta sonu tanıdık cenazelerine katılmak için iki sefer gitmek durumunda kaldım. Cenazenin birisinin taziye evi de Kılıçaslan parkı karşısında idi dolayısı ile hafta sonu hem ervah kabristanlığını hem de Kılıçaslan parkını görme imkânımız oldu. Somuncu Baba külliyesinin hemen hemen bittiği görülüyor, ancak çevre döküntüleri de artık toplanmalı.

       Kış ayları inşaatçılar için ölü sezon olması nedeni ile işler durgun olur. Ama son günlerde ilimizde bir don olayı yaşanmadı, Belediye içinde mevsim olarak işlerin durduğu bir dönemde bu fırsatı değerlendirip çevre düzenlemesi tamamlanmalı.

       Ervah kabristanlığının duvarına yapılan estetik mimari taşlar gerçekten güzel bir görünüm oluşturmuş. Ama çok az bir yeri tamamlanmamış, yazdan bu yana çevre duvarlarının betonları bitirilememiş. İşlerde yavaş gidişat göze çarpmıyor desek yalan olur.

        Mütahit firmanın ekonomik nedenden dolayı işi bıraktığı söyleniyor. Ancak devlette devamlılık esas olduğu gibi, bir başka taşeron firmaya bu işler tamamlatılabilir.

      Önümüzdeki yılın son kışının içinde seçim var, bu işler bahara bitmeli ki, insanlar Somuncu Babayı yazın rahat ziyarete gidebilmeli. Hatta ve hatta ervahın girişindeki düzenlemelerde yaza tamamlanmalı ki, insanlar artık inşaat kırıntı ve döküntülerinden uzak bir şekilde ervahta rahat gezip ziyaret yapsınlar. Ziyaretin dışında hizmetin görüntüsü ve görünümü açısından da iyi olur.

        Hemen tepedeki seyir tepesi de yaza hazır olmalı, inşaat görüntüsünden çıkmalı. İnsanlar bu bölgede inşaat çalışmasını yaşamamalı.

       Buradaki görüntü şunu gösteriyor çevre düzeni ağır aksak devam ediyor. Hatta yıkılan evlerden dolayı genişleyen yollarda kış dan evvel asfaltlanmalı idi. Sanayi işinden zannedersem Sayın Başkan göz bebeği olan bu bölgeyi biraz aksattı gibi geliyor bana.

       Cenaze taziyesine kanalın arka tarafına çalışma nedeni ile araçla geçemediğimiz için aracımızı Kılıçaslan parkına park edip gittik. Kılıçaslan parkının ikinci etap çalışması nedeni ile burada yollar çamur ve geçiş zor.

       Yalnız bu bölgenin de tamamlanması nedeni ile Kılıçaslan parkı daha da güzelleşecektir. Burada şunu söylemek istiyorum, seçim ağzı Somuncu Baba da olduğu gibi Kılıçaslan parkında da çalışmalar yaza bitmeli. Biliyorsunuz seçim ağzı insanların ayağına çamur ve toz değerse eleştiriyi yapar.

       Dolayısı ile bu bölgedeki çalışmalar yaza tamamlanmalı, tamamlaması için Sayın Başkanın çalışmayı yapan firma yâda kimse sıkıştırmalı. Seçimde de hala bitiremedi eleştirisi almamalı.

       Biz toplum olarak rahatımıza düşkün insanlarız, yapılan güzellikleri görmez. Ayağımıza değen toz ve çamuru görür bunu dilimize dolarız. Bunun içinde siyasetçiler seçim ağzı büyük çalışma yerine cila işleri ile uğraşırlar. Bundan dolayı de Başkanın bunu biran evvel bitirip bu yönde çalışacağını düşünüyorum.

       Bizde artık çalışma ve inşaatın bitip maketlerdeki gibi güzellikleri bizzat görmek istiyoruz. Çevre düzeni de artık can sıkmaya başladığını da söylemeden geçmeyim. Bizler kamuoyunun elçileriyiz, bu nedenle elçiye zeval olmaz diyorum.

       Burada gördüğüm bir eksikliği de hatırlatmak istiyorum. Mezarlık içinde kuruyan mazılar temizlenmiş, ancak mazıların kesilen yerleri çok çıplak kalmış. Bu çıplak yerlere kış içinde acilen yenileri dikilerek bu kellik ortadan kaldırılmalı. Aksaraylı girişteki bu güzelliğe kırk yıldır alışık, gelenlerin dikkatinden kaçmadığını söylemek isterim. Kuruyan mazılar kesilmiş ama kökten sökülüp yerin yenisi dikilmediği görülüyor.


5.02.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Somuncu baba da sona gelinmiş

Somuncu baba da sona gelinmiş