İlimizin tanıtımında çok önemli yer alacak olan, ? Somuncu Baba Aşkın Sırrı? filmi 1 Nisanda gösterime giriyor. Film gösterime girmeden önce 3 ilde galası yapılacak. Belediye Başkanı Sayın Haluk Yazgının büyük destek vererek sponsor olduğu filim Aksaray´ın tanıtımına çok büyük katkı yaparken dünyaya tanıtılmasına destek olacak. Filmin gösterime girmeden önce birçok kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunularak tanıtım için katkıları istendi.

      17.12.2015 Perşembe günü Ağaçlı Melendiz otelde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı beraberinde filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, filmin senaristi ve yazar Mahmut Ulu, Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya ve gazeteciler katıldılar.

     Filmin tanıtımında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı şunları söyledi:

      ?Belediye Başkanlığına geldiğimde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve filmin senaristi Mahmut Ulu beni Kürşat Kızbaz ile birlikte ziyaret ederek Somuncu Baba filmi çekmek istediklerini ilettiler. Bende çok memnun oldum ve ne yapacağımızı sordum ve sonuna kadar maddi ve manevi destek olacağımı söyledim. Daha sonra senaryosu hazırlanarak bu yılın ortalarında filim tamamlandı.

       Ben filmin tamamını izledim ve toplum olarak insanlığa ders veren çok önemli bölümlerin yanında filmin tamamının Aksaray´da çekilmesi ve içinde birçok defa Aksaray ismi geçmesi Aksaray için çok büyük bir şans diye düşünüyorum.

      Filim 1 Nisan 2015 tarihinde sınamalarda gösterime girecektir. Dün üç ayrı gurupla toplantılar yaparak filmin tanıtımına nasıl katkılar yaparız diye istişareler yaptık. Valimiz Sayın Şeref Ataklı Başkanlığında daire müdürlerimiz ile yaptığımız toplantılarda her kurum müdürü kendi alanlarında filmin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Yine sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantılarda çok güzel tanıtım fikirleri ortaya çıkmıştır.

      TRT ile yapılan görüşmede filmin gösterimden sonra yayın hakkını aldılar. THY ise afişlerle ve fragmanları göstererek destek verecekler. Dışişleri Bakanlığımız Avrupa´da bulunan Türklerin yoğun olduğu yerlerde tanıtım yapacak ayrıca Türklerin yoğun olduğu bir yerde de Bakanımızın katılacağı bir yerde galası yapılacak.

     İlk olarak Aksaray, Ankara ve İstanbul´da tanıtım galası yapılacak. Ankara´daki galaya devletimizin bütün üst kademesini, Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı davet edeceğiz. Mesele filmin uzun dönem gündemde kalmasını sağlamaktır? dedi.

     Daha sonra söz alan yapımcı Kürşat Kızbaz ise, ? ben buraya Turizm Müdürü Mustafa Doğan beyin daveti ile geldim. Daha sonra Somuncu baba filmi çekmeye karar verdik. Yunus Emre filminide ben çektim ama Somuncu baba filmi Yunus Emre filminden 5 gömlek daha farklı. Bu filmin tamamını 4 mevsimde Aksaray´da çektik. Bize sonsuz destek veren belediye Başkanı Yazgıya teşekkür ediyorum? dedi.

      Filmin senaristi Mahmut Ulu ise, ? Somuncu baba ile ilgili Türkiye genelinde yazılan tek kitap benim bu eserimdir. Belediye Başkanımız tüm öğretmenlerimize bu kitabı ulaştırarak destek vermiştir. Filmiz senaryosunu hazırlarken sürekli yoğun işleri içinde bizimle gece geç saatlere kadar beraber olup destek vererek senaryoya da katkılar sağlamıştır? dedi.

      İl Kültür ve Turizm Müdür Mustafa Doğan bir teşekkür konuşması yaparak, ? ilimizin değerlerini ortaya çıkarmamız lazım, bu manevi alanda olur turizm alanında olur. İnşallah yaptığımız başarılı çalışmaların bu filim bir başlangıcı olur? dedi.

      Aksaray´ın tanıtımı için bir başlangıç olan bu filmi herkes desteklemeli ve duyurmalıdır. Belediye Başkanımızın dediği gibi, ? hangi ilin Aksaray yerine Somuncu babanın memleketi Aksaray dedirtmeliyiz. 25 yıldır tanıtımda zorlandığımız Aksaray´ı artık yeniden başlıyormuş gibi bu filimle tanıtalım? demesi son derece güzel bir fikirdi.


17.12.2015 13:25:27

Erdogan Kaya

Somuncu Baba filmi start alıyor

Somuncu Baba filmi start alıyor