Geçen hafta bayram sonrası başlayan ülkemizi karıştırmaya yönelik yakmalar yıkmalar sonunda Güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlarımızın canına tak ettirdi. Halkı ayaklanmaya çağıran HDP Milletvekillerine ve ayaklanmaya çağıranlara halk, ? bizim çocuklarımızı dağa gönderiyorsunuz da sizin çocuklarınız nerede okuyor. Neden sizin çocuklarınız dağa çıkmıyor? diye isyan ettiler.

     Diyarbakır?da damdan atılarak işkence ile öldürülen Hasan Gök?ün babasının isyanını zannedersem izlemeyen kalmamıştır. PKK saldırılarında katledilen Hasanın babası oğlunun katillerinin PKK/HDP olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

      "Oğlumu balkondan aşağı atıyorlar sonra işkence yapıyorlar, oğlumun vücudunu delik deşik ediyorlar bu mudur senin demokrasin? Oğlum Müslüman ve biz Müslümanız öylede kalacağız. Bir hasanım daha var onu da feda ederim ama inancımdan vazgeçmem. Oğlum fakir insanlara et dağıtmak için elinde poşetle komşuya gidiyor, elinde başka bir şey yok. Sen gelip oğlumu işkence ile damdan atıp öldürüyorsun.

      Çözüm demek insanları mı öldürmek, milletin malına mülküne canına kıymak bumudur demokrasi? Selahaddin Demirtaş Aysel Tuğluk millete sokaklara çıkın diyorlar ve benim oğlumu öldürüyorlar. Çözüm demek insanları öldürmek mi sen niye çıkmıyorsun ortaya da milleti kırdırıyorsun. Sen Kobaniye gittin kaçtın bir saat bile durmadın, sonra ABD kaçtın sığındın. Sen niye Kobaniye gidip savaşmıyorsun da kaçıyorsun.

      Sen ortaya çıkmıyor milletin çocuğunu kırdırıyorsun, sen niye ortada yoksun. Selahaddin Demirtaş ben sana sesleniyorum sen çık meydana, sıkışınca ABD kaçıyorsun analar ağlamasın diyorsun ama neden anaları ağlatıyorsun sen? Demek ki yalan konuşuyorsun sen yalancısın ve yalancının tekisin. Senin çocukların nerede yaşıyor Avrupa da ve özel kolejlerde okuyor. Bizimde okullarımızı yakıyor çocuklar okula gitmesin diyorsun bu mu senin demokrasi anlayışın? Oğlumu öldürüp arkadaşını da yakmışlar, çocuklar guruptan kaçıp binaya sığınıyorlar ve kapıyı kırıp onları öldürüyorlar? diye isyan ediyor.

    Bunu söyleyen baba bir Kürt babası ve Diyarbakır?da yaşıyor. Babaya taziyeye gelen yüzlerce kişide burada kendisini dinliyor ve ? kahrolsun PKK? diye bağırıyorlar.

       Böyle ikiyüzlülük yapan bu PKK uzantıları artık Güneydoğuanadoluda olduğu gibi ülkemizin her yerinde bu tepkiler yükselmeli. Bunlara sempati duyanlar artık bu oyunları görmeliler.

     Kendilerinin çoğunluğu Kürtçe bilmezken, Aponun mektubunu bile okuyamayıp Kürtçeye çeviremeyenler nasıl bu toplumu temsil edebilirler?

      Araştırıp bir bakın bakalım Demirtaş?ın 2 kızı nerede okuyorlar. Diğer Milletvekillerinin çocukları nerede tahsil görüyor ve Kürtçe biliyorlar mı? Doğuya gittiklerinde bir gün olsun bir camiye gidip alınları secdeye değmişimdir?

      Güneydoğu insanları dindar ve dinini inançlarına sadakla bağlı insanlardır. Bu toplum artık bunları görmeliler ve kendilerini bir meçhule yönlendirmeye çalışan insanlara tepkilerini koymalılar.

      Kendi soydaşlarının okulunu, kütüphanesini yakan insanların acaba amacı ne olabilir. O bölgenin insanın cahil kalmasını ve dünya görüşü ile tanışmamasını sağlamaktır. Onlar okursa bunların foyası ortaya çıkacak ne oldukları öğrenilecek dağa çıkarmaya adam bulamayacaklar.

     Kütüphaneler hedef alınarak yakılıyor ve okulların ateşe verilmesi neyi hatırlatıyor. Kürtçe okul isteyenler acaba bir gün olsun çocuklarını bu okullarda okuturlar mı? Hasanın babası herhalde yalan söylemiyor, gerçekleri haykırıyor neden sizin çocuklarınız modern kolejlerde Türkçe İngilizce okurken bizim çocuklarımız dağa çıkarılıyor derken ne anlatıyor?

 

      Kürt kökenli vatandaşlarımız artık bu hinlerin amacının onların haklarını korumak olmadığını öğrenmeliler. Ülkenin her nimetinden ve okulundan yararlanmalılar. Onları sokağa çağıranlara siz neredesiniz, çocuklarınız nerede okuyor diye sorma zamanı gelse gerek.


14.10.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Sizin çocuklarınız nerede okuyor`

Sizin çocuklarınız nerede okuyor?