Asıl yazmak istediğim konuya geçmeden önce bir kaç satır yazmam gereken konu var. Ak Parti de meclis listeleri her ne kadar saklı gizli tutulmaya çalışsa da herkes tarafından biliniyor. Dolayısı ile bende nasıl bir liste hazırlandığını biliyorum. Aslında o kadar çok şey yazıp çizmek istiyorum ama adaylara zarar vermemek adına 31 Marta kadar susma hakkımı kullanıyorum. Ama şu listelere bir baktım, dağ fare doğurmuş, artık şu ahbap çavuş işlerinden vazgeçin. Tayyip beye zarar vermekten başka yaptığınız bir şey yok. Seçim kaybetmek için elinizden ne gerekiyorsa yapıyorsunuz. Burada yazık olursa Evren Dinçer´e yazık olacak.

        Ha bire insanları küstürüp ötekileştirmeye devam ediyorsunuz. Kim size kapalı kapılar ardında bu akılları ve fikirler veriyorsa yanlış veriyor. Hatta bu partiye 17 hizmet etmiş kişileri bile rencide edecek kadar ileri gitmişsiniz, çok ayıp ve yazık.

      Partiler din değil iman değil, ama memleket ve ülkem olmazsa olmazımızdır. 31 Mart sonrası neler olacak hep birlikte göreceğiz. Ne ekibi ve kadrosu kurmaya çalışırsanız çalışın. 31 Marttan sonra gelecek hesabı yapmayı bırakın, hiç biriniz bir yerde olamayacaksınız olmayacaksınız da, olan ise sadece size değil Sayın Tayyip Beye olacak.

         Birkaç ilçe dışında tüm ilçelerde il genel meclis sıkıntısı var. Örneğin Sultanhanı ilçesinde 2 sıra adaya büyük tepki var. Adam mevlana gibi dönmüş durmuş, bir Ak Parti, ardından CHP, daha sonra MHP ve şimdi tekrar Ak Partiye dönüyor ve il genel meclis listesinde. Liyakat, çevresi olmak ve toplumda karşılığı olmak dönerek partili olmak mı? Merkezden tutun, ilçelere kadar her yerde büyük sıkıntı var.

        Ben Tayyip Beye bağlılığımı devam ettirmek kaydıyla artık tribünlerden seyrederek gördüklerimi yazmayı tercih etmek istiyorum. Yazmak istediklerim çok ama defterimi 31 Marta kadar kapatacağım gelişmeleri izleyeceğim.

        Gelelim konumuza hafta sonu Demirci, Selime ve Helvadere kasabalarımıza giderek Ak Partinin seçim bürolarını ve mitinglerini gözlemledim. Beldelerde seçim coşkulu ve kalabalığın yanında ev ev bire bir seçim çalışmaları devam ediyor.

        Demircide Ak Parti adayı Hüseyin Us´un mitingi vardı. Us kendisine yapılan bazı suçlamaları belgelerle anlattı. Seçim bürosunun içi tıklım tıklım dolu iken miting alanında da 250 ile 300 kişi mitingi takip ediyordu.

        Gördüğüm manzara ise burada belli yaşın üzerindeki insanların çokluğu fevkalade idi. Us´un keyfi yerinde ve kalabalığı görünce coştu. Yaptıklarını ve çalışmalarını anlattı. Gördüğüm kadarı ile seçimin favorisi Us diyebilirim.

        Buradan Selime´ye geçtim Ak Partinin dışında başka partilerin seçim bürosu yok. Ak Partinin seçim bürosunu ziyaret ettim. Seçim bürosu tıklım tıklım dolu idi. Başkan adayı Levent Çevik seçmenleri ile bire bir ilgilenirken, selime´nin üç ana konusunda bize dert yandı.

Selime´de bulunan Catadrel giriş ücretlerinden yakındı. Girişin 30 TL. Olduğunu ve Selime´lilerin buraya ücretsiz çıkamadığından dert yandı. Turizm bölgesi olan bu bölgeden kasabanın bir kuruş yararlanamadığın dan dert yandı.

       Seçildiğinde ilk işinin bu konuya çözüm aramaya çalışacağını söyledi. Bir diğer konu ise eski Başkan Yılmaz Bütev zamanında başlayan altyapıya beş yıldır el vurulmadığını kasabanın lağım kokusu ile yaşadığını anlatarak bu konuya da çözüm üreteceğini söyledi. Kasabanın giriş çıkış ve yollarının çok kötü durumda olduğunu bunu çözmek istediğini söyledi. Yani gördüğüm kadarı ile Selime de başkanlık el değiştirecek gibi.

         Buradan Helvadere kasabamızın Ak Parti adayı İsa Tezgel´in toplantısına katıldım. İsa Bey yaptığı 150 kadar seçmen ve meclis adayları ile bir aradaydı. Coşkulu ve kalabalık şunu diyordu, ? seçimi hemde çok farklı kazanacağız.?

        NOT: eski Adalet Partisi Milletvekillerimizden rahmetli Avni Kavurmacıoğlu´nun eşi Mediha Kavurmacıoğlu Cumartesi günü vefat ederek defnedilmiştir. Eski Bakanımız Ali Rıza Alaboyun Beyle yaptığım görüşmede cenazeden geldiğini söyledi. Son dönemlerde ilim ve irfan toplantısı ile manevi dersler veren Mediha hanımın yakınlarının başı sağ olsun mekanı cennet olur inşallah.

 


18.02.2019 10:25:15

Erdogan Kaya

Siyasi gözlemlerimizi yazmaya devam

Siyasi gözlemlerimizi yazmaya devam