Geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazının son paragrafına bir konu ile ilgili not düşmüştüm. Bu not sonrası telaşlananları gördüğüm gibi, neden açıklamıyorsun diye güya beni sıkıştıran bazı siyasılar oldu. Hatta MHP eski il Başkanı Sayın Dr. Rıfkı Karabatak yazımın altına uzun uzun yorum yazarak vebal altında olduğumu söylemiş. Tabi bu arada artık benim Ak Partili olduğum tescilli diye mesaj da vermiş.

    Öncelikle şunu söyleyim dün Aksaray Efem Radyo programında Leman Kulak’ın konuğu idim. 2,5 saat süren bir sohbetimiz oldu, bir kısmı siyasi idi. Ben orada da söyledim benim siyasi bir beklentim yok, ama bir Ak Parti sempatizanıyım. Her gazetecinin bir taraf ve fikri vardır. Fikirsiz insanlar dönek insanlardır, içinden ya da dışından herkesin bir fikri elbet vardır.

      Benimde bir fikrim olacaktır, hatta aday adayı olduğum bir partidir. Zaten aday adayı olmam bir taraf olduğumu gösterir. Ancak taraf olmak yanlışlara da taraf olmak değildir. Varsa bir yanlış buda halkı ilgilendiriyorsa bu kardeşimde olsa yazmamak ya da paylaşmamak zaten bir hak meselesidir. Ama insanların özel hayatı ve şahsi yaşamı bizleri ilgilendirmemeli. Herkesin bir yaşam ve özel hayatı mutlaka vardır, buna girmeyi etik bulmam.

      Nasıl Tıp Fakültesi ile ilgili bir yanlışı paylaştı isem bu hangi partili olursa olsun beni ilgilendirmez. Particilik haşa ne Kuran ve de Sünnet değildir bir hizmet aracıdır. Bu hizmet aracını halkın yararına kullanırsan aliyyün ala olur. Ama kendinin ve çevreyin menfaati yönünde kullanırsan bu bir haksızlık olduğu gibi siyasi bir ranttır.

     Hak deyince ille de birisinin kolunu kıvırıp hak etmediğin bir şeyi almak değildir. Bu devlet kanalı ile olur siyasi gücünü kullanarak elde edilir. Bunun birçok yolları var, belki de birçok insanın hakkı olan bir yeri haksız bir şekilde kılıfına uydurur alırsın.

     O yazımda anlattığım bir konunun özeti şu şekildedir. Aldığım bilgilere göre bunlar Genel Müdürlükte kayıtlı. Eski bir Ak Parti üst yöneticisi ve bir seçilmiş herhangi bir şekilde kendilerinin içinde veya dışında bunlar yakınları da olabilir.

     Armutlu bölgesinde tarım arazisine elverişli olmayan hazine arazilerinden yüksek meblağda bir yer alıyorlar. Aldıkları bu yere Güneş enerjisi tesisleri kurmak için girişimde bulunuyorlar.

      Daha sonra Genel Müdürlükten Enerji üretimi izni alıyorlar. Belki de buraya kurulacak enerji tesisine faizsiz veya düşük faizle alacakları kredi ile tesis kuracaklar. Kurulan bu tesiste üretilen enerji herhalde bana satılacak değil. Yine devlete satılacak veya Organize sanayindeki işyeri ve fabrikalara satılacak.

     İşin bir başka şekli ise efendim kanunsuz bir şey mi yaptım şeklinde itiraz olabilir. Elbette kanunsuz zaten yapılamaz ve yapılması da mümkün değil. Belki bu işler söz konusu kişilerin adına da değildir. Ama araştırıldığında ya yakınları ya da bağlantısı oldukları kişiler kanalı ile yapılması muhteledir.

      Böyle bir yatırım normalde her vatandaşın belki de elde edemeyeceği bir durum olsa gerek. Ben böyle bir girişimde bulunsam alamam veya yapmam mümkün değildir.

      Siyası konum ve güç kullanarak başkalarının üzerine dolaylı yönden almak ve perde arkasında durmak ne kadar siyasi etikliğe sığar?

      İşte asıl konuda bu olsa gerek, siyasi bir rant değilmidir? Bulunduğun yeri kendi çıkarların üzerine kullanıyorsan burada bir yanlışlık yokmudur?

      Bahse konu olan bu siyasi kimlikli kişi ile ilgili bir yıl önce Aksaray bir olsa bana hakkında en ufak bir söz söyletemezdi. Şimdi bunları görünce hayretler içine düştüm ve çok üzüldüm. Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir siyasi temsilcilik anlamış değilim. 

      Efendim bunu bir siyasi partiye bağlamak ve ona mal etmek bence doğru değildir. Bu çürük elmalar aday adaylığı sürecinde derhal temizlenmeli. Aday adayı olmaları engellendiği gibi, kendi çevrelerini aday yapmak için çırpınmaları sonlandırılmalı. Buda zannedersem Ak Partinin yeni yönetimine düşse gerek. Bizden söylemesi ve yazılması gerisi yöneticiler kalmıştır. Bu kişileri bildiğim kadarı ile parti temsilcilerinden bazıları da bilmektedir

    

    


12.02.2015 17:33:42

Erdogan Kaya

Siyasete etik mi?

Siyasete etik mi?