Atalarımız boşuna? Hafızayı Beşer nisyanla maluldür? dememişler.

       Olayın cereyan etmesinin üstünden 5.5 yıl gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen aktüaliteyi takip eden olarak ben bile unutmuşum!

     Bu nedenle haberi duyunca olayın kahramanlarının kurmaylarından birisinin Aksaraylı olması nedeniyle ilkler ve teklerimize yeryüzünde olmasak ta ülkemizdeki yeni bir ilkin ve tekin listemize eklediğimizi sandım.

      Malum olduğu üzere  kartvizitimin bir tarafında Türkçe,diğer tarafında ise İngilizce olarak Yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi ?ibaresi var.

      Konuyu önce olayın kahramanlarından teyit ettirmek istedim.

     Fakat konuyu teyit ettiremeyince yaptığım araştırmada Türk Siyaset tarihinde bu konudaki ilkin 22 Eylül 2010´da Saadet Partisi(SP)´nin yaşadığını öğrendim.

       Ulaştığım bilgi 11 Temmuz 2010 günü yapılan Saadet Partisi Kongresine yapılan itirazın Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından alınan kararla Partinin Kayyum tarafından kongreye götürülmesi kararıydı.

   İLKİNDEN 11 YIL SONRA MHP´YE ATANAN KAYYUM AKSARAY´DAN!!!

    Kamuoyu tarafından bilinen Siyasi Partiye atanan 2. Kayyum ise MHP´nin 1 Kasım 2015 Genel Seçim sonuçlarından sonra aldığı ve partililerin bir kısmı tarafından tasvip edilmediğinden kongreye gidilmesi konusunda gelen taleplerin Genel merkez yönetimi tarafından karşılanmaması nedeniyle açılan davaydı.

   Taleplerin Parti genel merkezi tarafından geri çevrilmesinin yanında bu talepte bulunmalarından dolayı görevden alınan Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel ve arkadaşları tarafından Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine açılan ve gerekçesi ise Pazartesi günü açıklanan kararı ile Saadet Partisinden 11 yıl sonra MHP´de büyük kurultaya kayyum tarafından götürülecek.

    Gerekçeli kararın ardından davayı açanlardan genel merkez tarafından görevinden alınan Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel ile birlikte Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç birlikte MHP´yi büyük kongreye götürecek ekibi oluşturuyorlar.

     Muhalifler tarafından yapılan açıklamalardan MHP Genel merkezi Yargıtay a itirazda da bulunsa da  sürecin devam edeceği anlaşılıyor.

    SONUÇ PARTİ GENEL MERKEZLERİNİN KEYFİ UYGULAMALARINA SET ÇEKEN İŞTİHAT OLACAK

   Kamuoyunun bu konudaki genel kanaati Kayyum olarak atanan muhalifler tarafından Büyük kurultay takvimi sürdürülürken Yargıtay tarafından mahalli mahkemenin kararına uyulması yönünde bir sonuç çıkarsa verilecek kararın bundan sonra Parti genel merkezlerinin keyfi uygulamalaına set çeken bir İşti hat olacağı ve bundan sonraki bu konuda diğer partilerdeki muhtemel gelişmeler içinde örnek olacağı yönünde.

 SIRA GENEL MERKEZLERİN VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANLARININ  BELİRLENMESİNDEKİ MÜDAHELEDE!!

     MHP´nin 1 Kasım Seçim yenilgisine karşı olan tavrından dolayı görevinden alınan Aksaray İl başkanı Avukat Ayhan Erel Beyinde  içinde bulunduğu heyet tarafından Türk Siyasi tarihinde 2. defa açılan bu konudaki davanın müştekiler lehine sonuçlanmasıyla keyfi uygulamalara hukuk tarafından set çekildi.

     Sıra Genel Merkezlerin ilgili ilde kimin vekil adayı olacağından tutunda il,merkez ilçe ve Belde Belediye başkanları,il  Genel Meclisi,hatta çoğu zaman Belediye Meclisi adaylarının belirlenmesiyle o mahalli yerin seçmeninin ve  teşkilatın iradesinin devreden çıkartılması yanlış uygulamasının kaldırılmasında.

    Ülkemiz ve milletimizin istikbali olan demokrasimizin yüksek standarda ulaşabilmesi için MHP ile ilgili verilen Kayyum kararının en iyi şekilde uygulanarak suhuletle sonuca götürülmesinin sağlanması.

    Ülkemize gerçek manada demokrasinin gelebilmesinin yolunun açılabilmesi içinde öncelikle Partilerin Genel merkez tekelinin kaldırılarak parti içi demokrasinin en iyi şekilde sağlanması için aday belirlenmesinin  il ve ilçe teşkilatlarınca gerçekleştirilmesi içinde gerekenlerin tüm siyasi partiler tarafından ivedilikle  yapılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


12.04.2016 23:31:37

Ali Genç

Siyaset Tarihinin İlki Olmasa da 2.si Bizden

Siyaset Tarihinin İlki Olmasa da 2.si Bizden