Hafta içi ilimizde yaşanan hoş olmayan olaylar nedeni ile ATSO Başkanı Sayın Ahmet Koçaş anlamlı bir düşünce ile Aksaray’da bulunan sivil toplum kuruluşlarını oda salonunda bir araya getirerek kamuoyuna bir açıklama yaptılar. Burada isimlerini tek tek yamamayacağım bütün katılımcı sivil toplum kuruluşlarına Ahmet Koçaş şahsında teşekkür ediyorum.

    Salı günüde ATSO Başkanı Ahmet Koçaş yine takdire şayan bir girişimde bulunarak kale altı esnafını ziyaret ederek kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştur. Gerçekten de bir hafta boyu burada bulunan esnaflarımız mağdur olmuşlar ve evine ekmek götüremez hale gelmişlerdi. Umarım olayların bitmesi ile derin nefes almışlardır

     Ben isterdim ki bütün siyasi partilerimizin başkanları da bir araya gelerek el ele verip bu olayları tasvip etmediklerini söyleyerek birlikte bir kınama yazısı yayınlasalardı. Sadece Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun’un bu olayların hoş olmadığı ve şehrin imajı açısından da güzel bir durum arz etmediğini söyleyen açıklamalar yapmıştır.

     1979 yılında ilimizde yaşanan sağ sol olaylarının yaşandığı dönem 30 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarımızdan silinmemiştir. Çok güzel bir yarış içinde geçen seçimlere bu olay dışında herhangi bir olay umarım bundan sonrada yaşanmaz. Ben şimdi Sivil toplum kuruluşlarının birlikte imza altına aldıkları açıklamanın bazı bölümlerini sizlerle paylaşayım:

     “Bizi biz yapan değerlerin en başında din kardeşliğimiz gelmektedir. Binlerce yıldır bir arada yaşayan kardeşlerin aralarına soğukluk girmesine kesinlikle müsaade etmemeliyiz. Özü sevgi, saygı ve hoş görü olan bir dinin mensupları olarak, sıcak duyguların gelişmesi için gayret göstermeliyiz. Devletimizin ve milletimizin bekası için bir olmaya, beraber olmaya muktedir olmalıyız ve bunu yapacak güçteyiz.

      Aksaray’da yaşayan Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur ve bugüne kadarda olmamıştır. Biz ne düşünüyorsak onlarda aynısı düşünmektedir. Çanakkale’de, Sakarya’da, Malazgirt’te ve nice cephede birlikte mücadele eden bizler, bugün yine birlikte mücadele ederek ülkemizi medeniyetin beşiği yapma sevdasındayız. Şehrimizde huzur içinde yaşayan Kürt kardeşlerimizin de yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Aynı oyunu defalarca sahneye sürerek kardeşler arasına fitne sokmaya çalışan herkese dur demenin zamanı gelmiştir. Sosyal medya da uydurulan yalanlarla bilgi kirliliği üreten ve halkı galeyana getirmek isteyenler istedikleri sonucu alamayacaklardır. Aksaray aklıselim düşünen insanların yaşadığı kadim bir şehirdir. Söylenenleri, yazılanları ve oluşturulmak istenen algıyı, irade süzgecimizden geçirelim ve oynanmak istenen oyuna prim vermeyelim.

    Akraba olan kardeşleri ayırmaya, birbirine düşman etmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi buna güçleri de yetmeyecektir. Dini bir, devleti bir, milleti bir, bayrağı bir olan kitleleri ayırmak için çalışanlar ancak küfre hizmet ederler. Dışlamak kolay, birleştirmek zor olandır. Ancak bu millet bir olmaya, beraber olmaya binlerce yıl önce karar vermiş ve o doğrultuda gayretlerine devam etmektedir. Ancak bizler de irademizle bu ortamı sağlamak için çalışmalıyız. Bu şekilde düşünmeyen herkes Allah indinde sorumludur. Huzur ve refah, kitleleri birbirine karşı kışkırtarak değil, bilakis birbirine karşı hoş görü ve saygıyla sağlanabilir.

      Tüm bu iyi niyetlerimizin yanında unutulmaması gereken bir hususta Özellikle protesto yapılan bölgede faaliyette bulunan esnaflarımız bir haftadır alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle işlerini sağlıklı bir şekilde yürütememekte ve bölgede bulunan güvenlik birimlerimize ait araçlar ve kurulan barikatlar nedeniyle halkın caddeye girme konusunda tereddüt yaşanmaktadır.

       Bütün bu gelişmeler esnaflarımızın satışları durma noktasına getirmiş ve kendiişlerine ait mal sevkiyatlarını bile yapamaz duruma gelmişlerdir.

    Emniyet teşkilatımıza ve Tüm vatandaşlarımıza sağduyu çağrısı yapmak istiyoruz. Devletimiz ve milletimiz tüm bu yaşanan olayların ve oyunların üstesinden gelecek güçtedir. Bizlere düşen aklıselim olarak düşünmek ve ona göre davranış sergilemektir. Her bir Aksaraylı kardeşimiz planlanan oyunu görmeli ve sakinlikle değerlendirip tepkisini demokratik olarak vermelidir. Provokasyonlara gelmeden bu sürecin atlatılması için hep birlikte el ele çalışmalıyız.”

 

      Bu düşüncelerin altına bende imza atıyorum sivil toplum kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yarında Sayın Başbakanımızın ilimiz ziyaretlerini sizlere aktaracağım.


13.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Sivil toplumdan anlamlı açıklama

Sivil toplumdan anlamlı açıklama