Kimileri eleştirirken kimileri ise öve bilir! Bu yapanların kendi takdirleridir.

Atalarımız? Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz? demişler benim gibi kamuoyunun geneli de alınan neticeye bakıyor!

 Netice olumlu olarak sonuçlandı ve gelecek yarım asırlık hatta daha da fazla bir zamanda şehrimizi ilgilendirecek projenin yapım işi nihayetinde geçtiğimiz günlerde ihale edildi!

BAŞARI ŞEYH EDEBALİ VE YUNUS EMRE YÖNTEMİYLE ALINDI!

 Başlıkta da belirttiğim gibi komşuya yapılma sözü verilen Hava limanından 3 adet yapılacak bir maliyete sahip proje zorlamayla, kamu baskısıyla, 18 uygulaması ve veya başkaca idari şantajlara gidilmeden, bunlara lüzum bile görülmeden.

  Hatta vatandaşın şu anda bulunduğu yerdeki iş yerlerine değerde konulmadan, burasını nasıl değerlendireceğine de karışılmadan ?Âdemi Merkeziyetçi? yani Devleti değil insanı merkeze alan yöntemle genel ekseriyetin memnun olduğu bir  mutlu sonuca ulaşıldı!

Başarıda Şeyh Edebali´nin öğrencisi Osman gaziye ? Oğul milleti yaşat ki devlet yaşasın? yöntemi ve hemşerimiz Yunus Emre´nin ?Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı ,Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz?  yöntemiyle başarıldı.

 BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIM BEDELLİ PROJESİ BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI´NIN MİLLETVEKİLLERİ, MESLEK ODALARIYLA BİRLİKTE  ESNAFIN İKNA EDİLMESİSİNİN ÜRÜNÜDÜR!!!

   Aksaray OSB ile ASÜ kampüsü arasına yapılacak olan 1620 orta ölçekli dükkandan oluşan TOK! İstanbul yerleşkesinde yapılan Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesinde ulaşılan sonuç yazının girişinden itibaren de belirttiğim gibi zorlama, zıtlaşma yerine yokuşları düz yol eden empati ve bu empatiyle oluşan karşılıklı genel uzlaşmayla sağlandı.

    Yapımı üstlenmek isteyen 22 firmanın katıldığı TOKİ İhale Daire Başkanı Abdulvahap Afşin in başkanlığında yapılan ihalede ulaşılan mutlu sonda;

    Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve gurup başkan vekili İlknur İncöz,Cengiz Aydoğduve Mustafa Serdengeçtinin.

      Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk un samimi çabalarıyla neticelendirildi.

    Yine bu sonuca ulaşılmasında başta Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Karahancı olmak üzere Belediye nin teknik personeliyle birlikte tüm birimlerinin karınca kararınca samimi çabaları oldu.

    Şehir içinde kalan ve günümüz şartlarında hem esnafın hem de buradan hizmet alanların sıkıntı çektiği bu yerden daha ferah ,daha büyük ve modern hizmetlerin yanında hizmet alan ve verenlerinde faydalanabileceği sosyal imkanlarında sunulabileceği bu güzel hizmette emeği olanları  hemşerilerimiz adına tebrik ediyorum.

   Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.

   Cuma´nız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*)Yunus Emre´mizin bu yazımda kullandığım dörtlüğünü ?www.antoloji.com/soz-ola-kese-savasi-siiri/ den aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 


1.02.2018 23:35:01

Ali Genç

ŞEYH EDEBALİ VE YUNUS EMRE YÖNTEMİYLE 3 HAVA ALANI BEDELLİ YATIRIM!

ŞEYH EDEBALİ VE YUNUS EMRE YÖNTEMİYLE 3 HAVA ALANI BEDELLİ YATIRIM!