Bir konuya açıklık getirip sonra konuya geçeceğim. Geçen 40 Metrelik yol ( Atatürk Bulvarı) ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Burada 40 metrelik yolu Emin Gürün başlattı cümleme bazı yaşı o dönem müsait olmayan arkadaşlar buna itiraz ederek kimisi ban kafamın sulandığını, kimisi yanliş ve bilgi eksikliğimi yazdılar. Hatta hakaret derecesine varan sözler sarf ettiler. Ben bunların hepsine gülüp geçtim, dikkate bile almadım. Asıl yazdığıma itiraz edecekler konuyla alakalı olanlardı. Onlarda konunun doğruluğunu bildiği için sessiz kaldılar.

      Cumartesi günü Belediyeden emekli bir arkadaşım, işede Memiş Bey zamanında giren bir arkadaş. Önce beni arayarak yanlış yazdığımı söyledi. Bende kendisine sen imar bölümünde idin o dönemin İmar çalışanları ile görüş dedim. Görüştükten sonra beni tekrar aradı özür diledi, ?sen haklıymışın, 18 Memiş Bey uyguladı, bu 40 metrelik yoluda Emin Gürün açmış? dedi. Bende bunu kimseyi kötülemek için değil gerçeği söylemek için yazdığımı söyledim.

      Şu anda alt geçit yapımı devam eden bölgeye o dönemin Fen işleri toprak karışımı kum dökmüşlerdi. Rahmetli Emin gürün bu yolun çamur deryasına dönmesi ile 40 metrelik yoldaki bu çamuru tekrar kaldırttığını çok iyi biliyorum. Bu konuda tartışmaya gerek yok, Memiş Bey kaldırım ve asfaltlarını tamamladı. Bunu uzatıp tartışmaya gerek yok bilende bilmeyende gereksiz yere tarafgirlikten dolayı bilmediği görmediği konuya takılmamalı.

       Tabi birde bunu yazan bazı yeni nesil benim o dönem yaşadığım ikili problemleri beni karalarcasına bana saldırdıdılar. Halbuki ben bunu defalarca yazdım. Hamdolsun memuriyetim boyunca olumsuzluklar yaşadım demirel gibi 6 sefer geldim 6 sefer gittim. Bir idareci her zaman farklı siyasi sürtüşmeler yaşayabilir. Günümüzdede yaşanmaktadır. Ama memuriyetim boyunca en ufak bir disiplin cezası dahi almış bir insan değilim. Anlımın akı ile emekli oldum, bu cevap herhalde onlara yeter, soğan yemedim ki, ağzım koksun.

        Gelelim Ak Parti seçimlerine, dünde yazdım benim adayım yok, herkese aynı mesafedeyim. Önemli olan perimizi toparlayıp birleştirecek bir ağabey olsun. Kimsenin adamı değil davanın adamı olsun. Ak Partiye yakışan bir misyon sahibi olsun.

      İl Başkanı istifa edince bu kesime yakın bazı partili arkadaşlar Belediye Başkanı Yazgı ve iki Milletvekilimize saldırmaya başladılar. Bakıyorum iş particilikten çok şahıslar arkasından koşmaya dönüşmüş. Kendilerine yakın insanlar gidince, başkalarına saldırmaya başladılar.

       Yönetimi falan filan aldırdı gibi saldırıları bırakmalıyız. Partiyi kişilere angaje etmenin bir anlamı yok. Kimsede bulunmaz hint kumaşı değildir. Ne aslanlar ortaya çıkar farkında bile olamayız. Önemli olan toplumun ve milletin yanıda olmaktır.

      Benim geçmiş il Başkanı ile aramın açılması inanın ne şahsi nede bir başkanın desteği için olmamıştır. Sadece partiye zarar verme konusu olmuştur. Bana Allah şahit söylendiği gibi ne Yazgı nede başka bir siyasi telkinde bulunmamıştır. Bunların aksini konuşanlar yanılıyorlar.

     Bir kurumda memur olan bir arkadaşımızın seviyesizce il Başkanını yediniz, sizde gideceksiniz gibi Sayın Yazgının aleyhinde kampanya açması hiçte yakışık almıyor. Parti kişilere bağlı değildir, önemli olan dava adamı olmaktır. Bir tarafa Reisi koyacaksın, bir taraftada onun seçilmişine saldıracaksın. Bunlar hoş değil, bu particilikte değildir.

      Dışardaki insanlara fırsat vererek partiline gereksiz yere saldırmak kimsenin haddine değil. Varsa bir gerekçen birlikte paylaşalım. Ben de kimi eleştirdi isem gerekçelerini ortaya koydum. Birilerine arka çıkmak için başkalarını karalamadım, karalamam da.

       Siyasette seviye çok önemli, siyasi duruşu ve görüşü ne olursa olsun belden aşağı sallamak yanlıştır. Herşeyin bir adabı ve uslubu vardır. İnsanların özel hayatlarını eleştirmek, elinde bir belge ve delil olmadan başkasına kara yağlamak doğru bir düşünce değildir. Siyaseti kirletmeden,seviyeli bir şekilde yaparsak herkes kazançlı çıkar.  


21.08.2017 07:40:17

Erdogan Kaya

Seviyeli olmakta fayda var

Seviyeli olmakta fayda var