Baba kelimesinin açılımını acaba kim ne kadar biliyor.O kelimeyi nasıl açabiliriz. Baba ne manaya geliyor veya ne anlam teşkil ediyor bunu bilen var mı? Anladığım kadarıyla toplum olarak Babanın manasını pek bilemiyoruz. Ama tek kelimeyle baba koruyucu melek manasına geliyor.

            12 yıl oldu babamı kaybettim. Her gün daha çok ihtiyaç duyuyorum. Yokluğunu tüm damarlarımda hissediyorum. Benim babam tekti. Tabi ki herkesin babası tektir ikinci bir baba olamaz.Yani ikinci babalar insana babalık yapamazlar ben böyle düşünüyorum.

            Evet, Sevgili babacığım keşke sağ olsaydın da benim bugünkü halimi görseydin. Şuanda yüreğim paramparça,Duygularım Hasandağı gibi kabardı.Keşke dizinin dibinde otursaydım.

Saf, katıksız, koşulsuz bir sevginin adıdır baba. Uzaktan uzağa izleyip de, "işte benim babam" diye gurur duyduğunuz, size sarıldığı zaman, başınızı okşadığı an  içinizden ılık ılık bir şeyin akmasına sebep olan, üzüntüsü ile kahrolduğunuz, hele es kaza ağladığı bir zamana denk geldiğinizde, altınızda duran zeminin bir halı gibi kaymasına neden olan bir sevginin adıdır baba.

Kazık kadar olduğunuz halde, hala sizi merak eden, eve geç geldiğinizde sizi bekleyen, siz gelmeden uyumayan ama sizi beklediğini size asla çaktırmayan, siz yatağa girdikten sonra oda kapınızı usulca aralayıp sizi 3-5 dakika kadar izleyip, içinde tuttuğu o sevgi ile hafifçe iç geçiren bir insansa o baba, değil dünyayı, tüm kainatı ayaklarının altına sermek isteyebilirsiniz. Böyle bir sevgiden daha ötesi var mıdır?

Sonra gün gelir ayrılırsınız. çok uzaklara gidersiniz. başınıza bir is gelir, yardıma ihtiyacınız olur, derdinizi danışacak birisini ararsınız...

İste o anda seni haksızlıklar karşısında koruyan, maddi manevi hiçbir desteği esirgemeyen, hastayken başınızda bekleyen, kucağında taşıyan babanız aklınıza geliverir.

 Eksikliğini hissedersiniz... Sonra duyarsınız ki adiniz geçtiğinde gizli gizli ağlarmış bir köşede. İçiniz cız eder... Gözünüzden süzülen yaşı gizlemeye çalışırsınız...

Ya da basit bir yanlış anlama sonrası tatsız biten bir telefon konuşması ardından günlerce uyuyamadığını öğrenirsiniz. Babanız hakkında düşündüğünüz kotu şeyler için pişmanlık duyarsınız... Beklide ilk defa babanızı sevdiğinizi anlarsınız... Ama geç olmuştur. Çoktan güneş doğduğu yere doğru gitmek için yola çıkmış, tüm ışıklarını saklamış, karanlığa bürünmüştür.

Sevgili Babacığım inan seni çok özledik. İçimdeki duygularımı salkıyamıyorum. Ama senin cennette olduğuna inanıyorum. Çünkü Rabbimin emaneti olan biz evlatlarına olan merhametin den dolayı rabbim makamını cennet etmiştir inşallah.

Evet değerli kardeşler, değerli gençler babamızı ve annemizi üzmeyelim. Onlar bizler için her zorluklara göğüs germiş, acı çekmiş, bağrına taş basmışlardır. Şöyle bir düşünelim en güzel örnek kendimiz değimliyiz? Kendi çocuklarımız için neler yapmıyoruz, Hangi zorluklara göğüs germiyoruz. Hatta onlar için canımızı bile seve seve veririz.

Bugünkü yazım biraz şiir gibi oldu. Beni mazur görün çünkü babanın adı şiir tabii ki şiir gibi olacak. Allahım bizleri Anne Baba kadrini, kıymetini bilen ve o mübarek insanların hayır duasını alan kullarından eylesin.

Aslında bugün yazımın konusu yeni yıl ve Noel hakkında olması gerekiyordu. Ama herkes Noel ve yılbaşı konulu yazılarını yazmıştır. Ben Babamı rüyamda gördüm bugün duygularımı yazdım.

2015 yılı, tüm İslam âlemine, güzel ülkem Türkiye ye ve Aksara ya hayırlara vesile olsun.

aksarayhaberci@hotmail.com


1.01.2015 10:49:47

Mustafa Avcı

Sevginin Adıdır Baba

Sevginin Adıdır Baba