Birkaç yıldır cep telefonunuzu sık sık arayan güzel sesli sesiyle sizi cezp eden bayan seslerini duymayan var mı? Bu cümlemi okuyunca bayanlara çatacağımı falan zannetmeyin. Onların özgürlüğü sınırsız onlara laf söylemek kimin haddine. Ama ticari sahada olsun normal hayat da olsun her yerde güzel bayan görmeniz mümkün. Çünkü erkeği en güzel tavlamak yâda ikna etme gücü bayanlar.

      Son yıllarda dolandırıcılarda ikna gücü yüksek güzel sesli bayanlar vasıtasıyla insanları dolandırıyor. Gerçi polis merkezleri sık sık size gelen her telefona cevap vermeyin. Polisi kullanarak dolandırılmayın diye. Ama nedense biz Türk erkelerinde her halde biraz kadın zafiyetimiz çok fazla.

        Pazarlamacılar esnaf, memur ve evleri gezerler. Yanlarında bir erkek bulunsa da insanlarla sürekli hanımlar muhatap olur. Çok basit bir cihazı yâda pazarladığı aleti size uzun vadede ödemek kaydıyla iki katına satarlar. Satın alırken hiç aldığınız mala değil bayana yâda konuşmasına bakarsınız.

       Sonra da nemi olur aldığınız eşyayı ve aleti bir süre kullandıktan sonra; ? vay be dolandırıldım? diye feryadı figan edersiniz. Hâlbuki alete değil o andaki cazibeye verdiğinizi unutursunuz.

        Telefonda size sürekli mesaj gelir ve şunu kazandınız yâda bunu kazandınız şu telefona tıklayın. Tıkladığınız anda adamın hesabına 100 TL. Yakın paranız gitmiştir. Sizde bu arada havanızı alırsınız. Telefonda öyle yalan ve sahtekârlıklar aktarılıyor ki, anlamakta güçlü çekersiniz.

        Geçtiğimiz günlerde Hastanede bir dostumu ziyarete gidiyorum. Asansör kapısında telefonum çaldı. Açtım güzel sesli bir bayan başladı anlatmaya; ? Ankara?dan arıyoruz bir resmi kurum olan Ankara Sağlık kurumundan arıyorum. Araştırdık hastaneden isminizi aldık. Siz talihli hastamız olarak seçildiniz, kas ağrısı, boyun, bacak, bel ve dizlerinizde bir rahatsızlık var mı? diye sordu.

       Bende şuanda meşgulüm size cevap verecek durumda değilim, sonra arayın dedim. Ziyaret çıkışı Hastanenin idari kısmına indim konuyu sordum. Hemen dolandırıcı olduklarını öğrendim.

      Yarım saat sonra tekrar arandım, konuyu tekrarlayarak devam etti bayan; ? efendim bir ağrınız sızınız varsa tedavide görmediyseniz ve tedavi olamadıysanız size ücretsiz bir cihaz göndereceğiz. Bu cihazı ağrıyan yerlerinize takıp tedavi olacaksınız. Teslimde falan para almıyoruz cihazı aldığınıza dair imzalayıp alacaksınız. Daha sonra hastane ve eczanelere ödediğiniz gibi katılım payı ödeyeceksiniz. Çok pahalı olan bu cihaza 170 lira katılım payı ödeyeceksiniz? dedi.

       Bittimi diye hanım kızı uyardım, ?konuşmamın kayıt altına alınmasını falan bırakın da beni dinleyin. Önce neden bana açtığınız telefon cep telefonu, resmi kurumun telefonu cep telefonu olmaz. O zaman devletin bunca doktoru ne iş yapacak? Fizik tedavi Rehabilitasyon merkezlerini devlet teşvik ederek niçin açıyor? O zaman Tıp Fakültelerini kapatalım doktora gerek yok evde cihazlarla tedavi olalım. Devletin böyle bir kurumu kendisini inkâr etmez. Siz dolandırıcısınız ama çetin birisine denk geldiniz başka kapıya? diye tersledim.

       İlk telefon görüşmesinde devletimizin Hastanesinin adını kullanarak giriş yapınca. Kızcağızda güzel sesiyle inandırıcı bir şekilde anlatınca olabilir diye düşünmüştüm. Ama bir anda aklıma aksi düşünceler geldi ve tongaya düşmekten son anda kurtuldum.

        Hadi diyelim ki, bu güzel sesli bayanın cezp edişli hitabeti ile beni aldatsa idi bugün ne olduğunu bilmediğim ve görmediğim bir cihaza 170 TL. Ödemiş olacaktım. Peki, benim gibi kaç kişi bunun farkına varabilirdi ki, dolandırılmadan kurtulsun

       Emniyet güçlerimiz sürekli cep telefonlarına mesaj atarak dolandırıcılık uyarısı yapıyorlar. Ama buna rağmen dolandırılmaktan kurtulamayan saf insanlarımızın sayısı az değil. İlimizde bile birçok kişi şu hesaba para yatır gibi telkinlerden dolayı dolandırılanlar olduğunu biliyoruz.

 

       Size gelen her telefona cevap verip söylediklerine inanarak tuşlamayın. Mutlaka tedbiri elden bırakmayın, gelen mesajların tamamına cevap vermeyin. Yoksa sonradan sızlanmak ve ağlamak boşa olacaktır. Sanal alem ve dolandırılıcılıkta sesi güzel bayanlar kullanılarak erkekleri avlamaya çalışıyorlar. Sakın ola bu tür telkin ve tavsiyelere inanmayın. Güzel sesli bayan tokatlamasına maruz kalmayın.


18.06.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Sesi güzel bayan tokatlaması

Sesi güzel bayan tokatlaması