Cuma günü çok yoğun bir program takip ettim, gece eve saat 24.30’da geldim. Sabah 10.30 sıralarında İl Sağlık Müdürlüğünün 7 tane ambulans dağıtımına katıldım. Ambulans dağıtımındaki konuşmalarda Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun’un konuşması gündeme bomba gibi düştü. Sayın Valimiz Şeref Ataklı’nın da katıldığı törende 7 ambulans hizmete sunuldu. İlimize her geçen gün yeni ambulansların kazandırılması çok mükemmel.

      İl Sağlık Müdürü Sayın Akın Südemen’in açılış konuşması ile ilimiz sağlık durumu ve ambulansların çalışma koşulları anlatıldı. İlimizin her yerine hizmet veren ambulans sağlık açısından gurur verici. Şöyle düşündüm nereden nereye gelmişiz, her hastaya anıda müdahale ve sağlık hizmeti küçümsenemeyecek durumdadır.

     Ambulans hizmetinin törenine Valimiz Sayın Şeref Ataklı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı, eski Milletvekili Ahmet Yaşar, daire müdürleri, partililer ve sağlıkçılar katıldı.

     Burada bir konuşma yapan Milletvekili Alaboyun son günlerde yaşanan olaylara değindi. İlimizin adının kötüye kullanılmasına ve çıkmasına karşı çıktı.

     “ Aksaray’da yaşanan bir partinin teşkilatının açılışına gösterilen tepkiden kimse yarar sağlamamıştır. Tek yarar sağlayan ise HDP olmuştur, dünya kadar para harcasalar bu kadar reklamlarını yaptıramazlardı. Yaşları 20’nin altında olan gençlerimize ve ailelerine sesleniyorum bu tür hoş olmayan olayların dışında olsunlar.

      Bundan siyasi rant bekleyenlerde aksine zarar görürler. İlimizin imajını ve adını kötüye çıkarmışlardır.  Bu olaylara sebebiyet verenleri şiddetle kınıyorum. Kurulan bir terörist partiyi kimse bilmezken herkese tanıtmış olduk” diye sert çıktı.

      Cuma namazından sonra Milletvekili Alaboyun’a eşlik ederek Veteriner Önder Yıldız ile Bağlıkaya kasabasına gittim. Burada ilden gelen partililer ve İl Genel Meclis adayları vardı. Kasabaya girerken dikkatimi çeken güzel bir manzara ise üç adayın yarıştığı kasabada üç adayında partilerinin bayrakları iç içe asılmış ve güzel bir manzara oluşturmuştu.

      Bağlıkaya Ak Parti adayı Kemal hoca gerçekten de çok hoşuma gitti. Konuşması ve projeleri ile dinleyenlerden güzel puan aldığını söyleyebilirim. Tabi biz yemek yerken Saadet Partisi adayı da buraya gelerek Milletvekillerini ve misafirlere hoş geldiniz ziyaretinde bulunması çok güzeldi. Kasaba ve ilçeler tam eskiden olduğu gibi havaya girmiş.

      Burada Alaboyun ve Ahmet Yaşar birer konuşma yaparak adaylarına destek istediler. Kalabalık karşısında Ak Parti adayının bazı taleplerini ise Milletvekili Alaboyun yerine getirme sözü vererek büyük alkış aldı.

     Buradan dönüşte Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut ile Topakkaya’ya uğrayarak Belediyede bir çay içip il merkezine döndük.

      İl Merkezinde Milletvekili Alaboyun son günlerde yaşanan olayla ilgili olarak Ak Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

      İkindi namazından sonra Helvadere’ye giderek burada yapılan toplantıyı izledim. Coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Milletvekilleri seçim bürosunda vatandaşlarla buluştular. Burada da yine aynı partililer mevcuttu.

    Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol bir konuşma yaparak bazı talep ve isteklerde bulundular. Burada da taleplerinin sözünü aldılar. Ben akşam canlı yayın programım olduğu için erken dönmek durumunda kaldım.

       Akşamda canlı yayında CHP Belediye Başkan adayı Doğan Koşar’ı konuk ederek ilimiz ile ilgili projelerini izleyicilerle paylaştık. Yorucu bir günün ardından eve geldiğimde saat 24.30 idi. Bizim mesleğin ince tarafı ve yorgunluğu da bu olsa gerek. Ama şu bir gerçek ki seçim kırsalda daha güzel bir durum almış olay yok gürültü yok. Seçim çalışmaları bir şenlik halinde devam ediyor.

 

      


8.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Seçimler hız kazandı

Seçimler hız kazandı