Son bir buçuk yılda 4 seçim yaşadık, ama bir 3,5 yıl seçimlerden uzak kalacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar yakın tarihlerde seçim yaşadık. Sık sık seçim yaşamamız nedeniyle kamuoyunda da ister istemez bir sessiz ve sakinlikte seçime gidiyoruz. Vatandaşta bu durumdan son derece mutlu ve memnun. Çünkü gürültü kirliliğinden ve gürültüden mustarip olmuştu. Ümit ederim ki, artık bundan sonra seçimler bu şekilde insanları rahatsız etmeden yapılır.

      1 Kasım seçimleri gerçekten bu sefer adam adama yapılarak seçmende adaylarla bire bir tanışıp dert ve sıkıntılarını iletiyorlar. Gazeteci olarak zaman zaman bizde seçimlerdeki çalışmaları takip ediyoruz.

      Pazar günü Hasandağı yöresini gezen Ak Parti adayı Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti´yi takip ettim. Gittiği bölgelerde insanlarla bire bir muhatap oluyor ve vatandaşta rahatlıkla dertlerini iletiyorlar. Serdengeçti´de güler yüzü ile insanları dinleyip sorunlarına cevaplar veriyor. Aslında anlatılan sorunlar çok büyük sorunlar değil, çözülecek sorunlar ve o da, ? bunlar bizim için çözülecek sorunlar siz 1 Kasımda yetki verin bunları çözerim. Seçimden sonrada gelip sizleri dinleyerek ortak çözümler buluruz? diyor.

     Sonra insanlara bakıyorum güler yüzlü sempatik adaya destek sözü veriyorlar. Hele Hasandağı bölge insanı kırsal kesim olması nedeniyle kendisine sık sık gidip problemlerini çözdüğü mutlaka 5-10 kişi çıkıyor. Şu cümlesi ise çok güzel karşılanıyor, ? ben bu bölge insanının problem ve dertlerini çok iyi biliyorum. Konya´da kapım size ne kadar açıksa seçildiğimde Meclisin kapısı da size o kadar açık olacak? diyor ve alkış kopuyor.

      Pazartesi ve Salı günü Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti il Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili adayı Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve kalabalık bir partili sanayi esnafını gezdiler. Bende bu geziyi iki gün bölümler halinde takip ettim.

      7 Haziran seçimlerinde sanayinin kalkışı ile ilgili belirsizliğe tepki gösteren esnaf bu sefer Ak Parti heyetini kucaklıyor. Elbette bunu en önemli başını çeken konu ise sanayini taşınmasındaki problemi esnafı dinleyerek çözemeye çalışan Sayın Yazgı başı çekiyor.

      Hangi esnafı ziyaret ettilerse mutlaka bir çay içmeleri için zorlanıyorlar. Ama sanayimiz çok büyük olması nedeniyle bazı yerlerde çay ikramını ancak kabul ediyorlar. Ama gördüğüm tespit ise esnafın istikrardan yana oy kullanacaklarını söylemeleri buna ilaveten 7 Haziranda kendilerine oy vermediklerini ama bu sefer vereceklerini açık açık söyleyenleri görmedim desem yalan olur.

       Ülkedeki 4 aylık belirsizlik sanayiciyi ve esnafı zor durumda bırakmış. Bundan dertlenenlerin sayısı az değil, hatta ? yanlış yaptık keşke ders vermek düşüncesinde olmasaydık? diyenleri gördüm. Buda bir pişmanlık olsa gerek.

      Sanayicini en büyük derdi ise biran evvel sanayinin taşınması ve alacakları dükkânların fiyatlarının belirlenmesi.

      Belediye Başkanı Yazgı bu talebe şu cevabı veriyor, ? önümüzde iki alternatif var, birisi TOKİ kanalı ile yapmak, diğeri ise İller Bankasından alınacak kredi ile yapmak. İnşallah tek başına iktidar olur dövizdeki belirsizlik biter. Bizde bu iki alternatiften alacağımız fiyat teklifini size sunacağım. Hangisi esnafımıza uyarsa ona birlikte karar vereceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl bu konuyu birlikte çözerek sanayimize başlayacağız? diyor.

     Esnafın ekonomisini düşünmek, kira öder gibi ödeme ile dükkân sahibi olmalarını düşünmek onların hoşuna gidiyor. Hatta bağ kurunu ve ailesini de rahat geçindirebilsinler diyor. Sanayi esnafının asılan yüzünü gülen yüze dönüştürmesi güzel bir gelişme. Bundan dolayı küsen kırılan esnaf artık onları kucakladığına bizzat şahit oldum.


28.10.2015 11:14:52

Erdogan Kaya

Seçime 3 gün kala

Seçime 3 gün kala