Seçimden Önce Tren Hattının Temeli Atılsın Duble Yollara 1’er Şerit İlavesi Sözü Alınsın

       Başbakan Erdoğan’ın her vesileyle belirttiği gibi  Siyaset vatandaşa hizmet sanatıysa Aksaraylı seçmen bu sanatı en iyi şekilde icra etti.

      2002’den bu yana yapılan 3 genel seçimde biz üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getirdik.

      2 Mahalli seçimin ilkinde verilen tren sözünün yerine getirilerek kara bahtımızın ak edilmesi için Ak Partili Belediye Başkan Adayı Nevzat Palta’yı seçtik.

 2004’LE 2009 ARASINDA TRENİN “T” SİNDEN BİLE SÖZ EDİLMEMESİNE RAĞMEN NEVZAT BEYE AKSARAY’LI SEÇMENLER BİR ŞANS DAHA VERDİ

    2004 Mahalli seçimleri öncesi Devlet Demir Yollarının Genel Müdür yardımcılığından Aksaray Belediye Başkan Adaylığı için istifa eden Nevzat Beyin bu vadi üzerine Aksaray’ın seçmeni eli çantalı olmasına rağmen tarihimizde  yaptığı bu konudaki ilk  tercihiyle kendisini Belediye Başkanı yaptı.

    Nevzat Palta ve diğer söz verenlerden Aksaray’ın Trene kavuşturulması konusunda 5 sene boyunca Tren’in “T”sinden bile bahsedilmedi.

    Tren vaadinin 2009’da tekrarlanmasıyla Aksaraylı seçmenler Ak Parti ve adayı Nevzat beye bir şans daha verdiler.

 2010’DA ULAŞTIRMANIN PATRONU BİNALİ YILDIRIM,2011’DE BAŞBAKAN ERDOĞAN 2004 VE 2009’UN VAADİ OLAN TRENİN MÜJDESİNİ VERDİLER

     Nevzat Palta’nın 2004 ve 2009 mahalli seçim vaadinden sonra 18 Aralık 2010’da Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,şu anki Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım Aksaray OSB’de ve Ak Partinin Aksaray genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda Aksaray-Ulukışla arası tren hattının müjdesini verdi.!!!

     Başbakan Erdoğan ise 11 Haziran 2011 Genel seçimleri öncesinde 26 Mayıs 2011’de partisinin Aksaray Hükümet meydanındaki mitinginde hem Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat arası tren hattının sözünü,hemde başlatma talimatını verdi.

    Nevzat Palta’nın ilk sözünün üstünden 10 yıl, Ulaştırma Bakanın sözünün üstünden 4 yıl ve Başbakan’ın sözünün üstünden ise 3 yıl geçti.

     Şimdiye kadar hatta başlanmadı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GEÇEN HAFTA DAHA ÖNCE SÖZÜNÜ VE BAŞLATMA TALİMATINI VERDİĞİ AKSARAY-ULUKIŞLA HATTI SÖZÜNÜ TEKRARLAYARAK BU HATTA ANTALYA-KAYSERİ HATTININ MÜJDESİNİDE İLAVE ETTİ!!!!!!!!!!!!!!!

     Geçen hafta(13 Mart 2014 Perşembe günü) ilimize Partisinin mitingi için gelen Başbakan Erdoğan’dan hemşerilerimizin genel beklentisi 2004 ve 2009’daki Partisinin mahalli seçim vaadi olan,2010’da dönemin Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 18 Aralık 2010’daki ve kendisinin ise 26 Mayıs 2011’deki  müjdesi ve başlatma talimatını verdiği tren hattının temel atma,en azından ihale tarihi açıklamasıydı.!!!

     Fakat Başbakan bunun yerine daha önce sözünü verdiği hatta birde Antalya-Kayseri Hızlı Tren hattı sözünü ilave etmekle yetindi. !!!

      Seçime kadar en azından Aksaray-Ulukışla tren hattının ihalesi yapılmalı,teknik olarak bu mümkün değil ise Başbakanın geldiğinde yanında olan,milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyon’un ise okul arkadaşı olan Bakan Lütfi Elvan tarafından Aksarayda bu hattımızın ihale tarihi mutlaka açıklanmalı.

     Bu açıklama yapılarak hükümet kendisini seçmene karşı bağlayıcı hale getirmez ise Ak Partinin 2004-2009 Mahalli seçim vaadi ve Eski Ulaştırma Bakanının 18 Aralık 2010 müjdesi ile Başbakan Erdoğan’ın 26 Mayıs 2011 ve 13 Mart 2014 Vaadi bir başka bahara kalır.!!!!!!!!!

      Verilen sözlerin gereğinin yapılması için sözü verilen1. Tren hattının tamamı olmasa da en azından seçimden önce Aksaray-Ulukışla arası hattının ihalesinin yapılması.

      Aksaray’ın otobanın olumsuzluğundan etkilenmesinin en aza indirilebilmesi için Aksaray-Ankara ve Aksaray-Adana hattına yeterli sayı,genişlik ve yükseklikteki alt geçitleride olan birer şeridin ilavesinin yapılması sözüde Aksaray’a gelmesini istediğimiz Bakan Elvan’dan alınsın..

     Bu alınmaz ise umudumuz bir başka bahara kalır ki o zamana kadarda kim öle kim kala.!

     Hakkımız olanın alınması için gerekenin yapılması,yapmayanların ise bunun hesabını veremeyeceklerinin bilinmesi dileğiyle 1. vilayetliğimizin 93. resmi yıl dönümü kutlu olsun.

      Cuma’nız Mübarek Olsun.  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

      


21.03.2014 00:00:00

Ali Genç

Seçimden Önce Tren Hattının Temeli Atılsın

Seçimden Önce Tren Hattının Temeli Atılsın