Son günlerde insanlar yatıyor kalkıyor Efor kavşağındaki battı çıktı ile meşgül. Bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor. İnanın öyle bilgisizliklerle karşılaşıyoruz ki, baktım insanlar bırakın mimarlığı şehir uzmanı olmuş. Konuyu bilmesek nerede ise bizi bile yanıltıyorlar. Bize anlatılanları Sayın Yazgı duysa herhalde bu şehre bir şey yapılmaz deyip kazılan yerleri kapatıp eski şekline döndürür. Ama güzel bir sabır ve metanet göstererek işine azimle devam ediyor. Buda lider olmanın önemini gösteriyor. Ama ben önce Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayram namazında geçirdiği küçük bir rahatsızlık sonucunda nasıl bir liderlik gösterdiğini sizlerle paylaşayım.

      Sayın Erdoğan Bayram namazında bir rahatsızlık geçirmişti. Ben bu rahatsızlık konusunun asıl nedenini öğrendim. O rahatsızlık kısaca geçiştirilmişti.

      Cumhurbaşkanımız Ramazanın son günü  Şanlıurfa´da, çok yoğun bir program gerçekleştirmiş. İftarın ardından  gece yarısı İstanbul´a dönmüştü.  Biraz istirahat etmesi gerekiyordu. Oysa Cumhurbaşkanı tam aksini yapıyor. Sabah Namazını kılmak üzere Ataşehir Mimar Sinan Camisi´ne gidiyor. Camide sınırlı sayıda  cemaat var.

      Birlikte sabah namazını kılıyorlar. Saat 05.00´te sabah namazını kıldıktan sonra Bayram namazına 1 saat 20 dakika var. Cumhurbaşkanı camide kalıyor. Namazdan sonra  müezzin mahfiline geçiyor. Cemaat bayram namazı için  geldiği sırada Cumhurbaşkanı´nın varlığından haberdar oluyor.

       Zaman zaman geriye ya da sağa sola dönüp cemaatle selamlaşıyor. Saat 06.00 sıralarında ise Cumhurbaşkanı, ?Allah, Allah, Allaaah? diyerek hafifçe geriye sola doğru devriliyor.

       İlk anda ne olduğu anlaşılamıyor. Koruma Müdürü Muhsin Köse, Cumhurbaşkanı´nı yere yıkılmadan yakalıyor. Sağlık ekibini çağırıyor. Sağlık ekibi çok çabuk ulaşıyor. 1 dakikayı bulmadan Erdoğan´a müdahale ediyorlar. O sırada durumu fark eden cami cemaati tekbirler getirerek, çığlıklar atarak, dua ederek, ağlayarak ayağa fırlıyor. Cami içinden çığlık sesleri tekbirlere karışıyor.

      Sağlık ekibi Cumhurbaşkanı´nın  etrafını kapatıp, 15 dakika caminin içinde müdahale ediyor. Serum bağlıyorlar. Tıbbi müdahalenin bir noktasından sonra Erdoğan´ı sedye ile caminin altındaki bölüme alıyorlar. Doktorların müdahalesinden olumlu haber alınınca bu kez cami içinden tekbir sesleri yükseliyor.

       Sonrasını biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı ciddi bir rahatsızlığın ardından kameraların karşısına geçtiğinde, ?Bugün saat 14.00´te Haliç Kongre Merkezi´ndeki bayramlaşma programında olacağız?diyor.

       Ölümün eşiğinden dönen bir liderin duruşunu görüyorsunuz. Türk Cumhuriyetlerindeki yoğun temas sonucu yorgun düşen Rahmetli Özal kalp krizi sonunda hayatını kaybetmemişmiydi? İşte liderlik ve siyasi önderlik böyle bir duruş ile hayat bulur. Hiç uyku uyumadan iki gün halkla buluşmak bir liderliktir.

      Bunu neden anlattım Sayın Yazgı senin liderin böyle bir duruş ile halkına hizmet ediyor. O kadar düşmanına rağmen ülkesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuzu kansız bir şekilde soğukkanlılıkla atlatmış, ülkesine hizmete devam ediyor.

      Bakıyorum üzerine düşende düşmeyende alt geçit konusunu eleştiriyor. Sanki Yazgı Aksarayı satmış, yakmış yıkmış gibi. Adam eleştiriyor konuyu tartışıp konuşuyoruz ve bu sefer diyor ki, ? bu hizmet Aksaray´ın can damarı en büyük hizmeti? buyrun buradan yakın. Elbette her güzel işin bir külfeti olacak. İnsanlara zulum yapmak için hizmet yapılmaz. Biraz sabır gösterdiğinizde hepiniz Yazgıya methiye düzeceksiniz. Yapmasan çalışmıyor deriz, yaparsan eleştiri yapan toplumuz.

      Rahmetli Emin Gürün altyapıya başladığında herkes eleştiriyordu. Şimdi ne diyoruz ?Allah razı olsun iyiki yapmış? demiyormuyuz. Yarın bu altgeçit bitince dua edeceksiniz. Kimi üzerine düşmediği halde art niyetinden eleştiriyor, kimiside laf olsun diye konuşuyor. Beyler ben şimdiden bu cesarete dua ediyorum.

       Başkan bizim babamızın oğlu değil. Ama yaptığı projeler hayati projeler, bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği projeleri yapıyor. Laf olsun diye köstek olmayı bırakalım şehrin geleceği için destek olalım. İki sene köprü bitmez diyenlere 4 ay sonra söyleyeceklerim var. Bu nedenle Sayın Yazgı liderlik zor iş, sabret yarın sana dua edecekler. Yatakta da olsan hizmete deam, liderlik kolay değil. Yaptığın bu projeler Aksaray´ın çehresini değiştirecek.

 


zafer
4.07.2017 12:48:41
oh ne güzel istanbul hürriyet den selviyi oku konunun asıl nedenini öğrendim seni gidi bilg, hırsızı zaten tescillisin

4.07.2017 07:34:29

Erdogan Kaya

Sayın Yazgı Liderlik kolay değil

Sayın Yazgı Liderlik kolay değil