Aksaray valiliğine yeni atanan ve Pazartesi günü göreve başlayan yeni valimiz Sayın Aykut Pekmez göreve başlar başlamaz güzel sinyaller verdi. Koltuğuna yapışıp hoş geldin beş gittinleri beklemeden halkın içine çıkarak iyi sinyaller verdi. İlk ziyareti Ağaçören´de şehit olan askerimizin ailesini ve mezarını ziyaret ederek şehidin ailesinin acısını devlet olarak paylaşması fevkalade güzel bir örnek. Hemen ertesi günü teravih namazını yakın köylerimizden Genç Osman köyünde kılarak vatandaşlarla tanışması fevkalade güzel.

       Sayın valimiz Pekmezle ilimize atanması sonrası kısa bir görüşmemiz olmuştu. Burada bana söylediği şu cümleleri saklıyorum, ? İnşallah güzel hizmetler yapmak için elimizden geleni yapacağız? diyerek güzel temennilerde bulunmuştur.

      Aksaray il olalı Aksaray´ın gönlünü fetheden eski valimiz ve şuanda İçişleri Bakanlığı müsteşarı kadim dostum Sayın Selami Altınok olmuştur. Elbette her valimizin güzel hizmetleri olmuştur, ama Sayın Altınok halkın içine girerek onlarla kaynaşması onu Aksaray´ın unutulmaz valisi yapmıştır. Aynı şekilde hanımefendide sosyal aktivitesi ile ilimizin gönlünü kazanmıştır.

      Sayın valimiz Aykut Bey umarım bizi yanlış anlamaz, zaten kendisini yeterlice tanımıyoruz. Zaman içerisinde tanıma imkânı bulacağız ne fazla övüp nede kendisini eleştireceğiz. Kendilerine bir altı ay süre vermek lazım.

      Neden Selami valimizi gündeme getiriyoruz, onun dönemine kadar hiçbir vali sokakta çocuğunu boynuna alarak dolaşmamıştır. Bir alışveriş merkezine ve çay bahçesine korumasız yengeyi alarak oturup çay içen bir valiyi Aksaray görmediği için onu çok seviyor. Ben ?Dünden Bugüne Aksaray? tarihi çalışmamı yaptığımda gezilerim esnasında tamamen tesadüfen yenge ve valimizi o köylerde görmem beni çok sevindirmişti.

      Selami Bey ilimize atandıklarında gelmeden önce güzel bir araştırma yaparak Aksaray-ı gelmeden tanımaya çalışmıştı. Zannedersem Sayın Aykut valimizde bu çalışmayı yapmıştır. Şeref Bey ilimize atandığında bir yazı yazmıştım Selami Bey benim çok sevdiğim bir vali olması hasebiyle, beni telefonla aradı, ? Erdoğan Bey beni fazla övme belki bundan rahatsız olunabilir? demişti. Tabi ki ben o yazımı elbette rahatsızlık vermek için değil, yeni gelenlere teşvik için yazmıştım. Bundan alınmak yerine ders çıkarmak daha doğu olur.

     Gidenin arkasından bakmam gelen ağam paşam düşüncesi taşıyan birisi değilim. Elbette Sayın Şeref Ataklı valimizde gerçekten çok iyi niyetli ve temiz bir insandı. Onun sadece farklı bir yönü halkla daha çok kaynaşamaması. Buda kişilerin yapısı ile alakalıdır, yani yaratılış yapısı ile ilgilidir. Yoksa ilimiz için güzel işler yaptığını düşünüyorum.

      Ben zaten sık sık valilik kapısını aşındıran birisi değilim. Şeref Beyin makamına iki sefer çıkmışımdır. Birisi hoş geldiniz ziyareti, diğeri bir televizyon programı içindi. Kendisi ile hep makamı dışında görüşüp sohbet etmişimdir.

      Ben bugüne kadar sadece bir valimizle yıldızımız barışmadı, oda Orhan Alimoğlu idi. Kedisinin münhasır bir düşüncesi vardı bunun dışındakilere pek sıcak bakmazdı. Birde sürekli devletin parasını kitap almakta harcardı ona karşı idim. Romanın, hikâyenin ve değişik yazarların dini bir etkinliği olmadığını düşünüyorum. Onların yerine Kuran ve sünnetin yani hadislerin okunması daha anlamlı olacağını kendilerine de söylemiştim. Çünkü her yazarın bir tarafı ve düşüncesi mutlaka vardır ve alimde değildir. Bundan dolayı kendisini eleştirdim.

     Bunun dışında ilimizde görev yapan hiçbir valimizi eleştiri yapmamışımdır. Eleştirilerimiz sadece hizmet eleştirileri olmuştur. Buda gayet normal ve gazetecilik görevidir.

     Dolayısı ile Sayın valimiz Aykut Beyi de bekleyip göreceğiz. İnşallah ilimiz için güzel çalışmalar yapar. Kendisi genç ve enerjik birisi olarak görülüyor. Zaten ilk çıkışı çok mükemmel ve başlangıç nasıl başlarsa öyle devam eder diye düşünüyorum.

      Sayın valimize hoş geldin diyor, ilimiz için güzel hizmetler yapar bizde kendisini basın olarak destekleriz. Elbette eleştirilerimizde olacaktır, bu eleştirileri hoşgörü ile karşılayacağını umuyorum. Kendinse tekrar başarılar diliyorum.


16.06.2016 11:39:29

Erdogan Kaya

Sayın validen güzel başlangıç

Sayın validen güzel başlangıç