İlimiz ilçelerinden Sarıyahşi ilçemize Salı günü sabah erkenden arkadaşlarla yol aldık. Giderken Ekecik bölgesinden gittik, bu bölgenin manzarasını seyredelim düşüncesinde idik. Baharın kokusu ve kâinatın yeşillenip çiçek açması başlamış ve her yer buram buram kokuyor. Ekecik dağının arka kısmındaki kardan oluşan beyazlıklar Aksaray tarafında görünmüyor. Dağın eteklerine bakınca her yerde çobanlar koyun otlatıyor. Beton duvarlardan kaçıp oksijen ihtiyacı hissedenlere duyurulur.

      Balcı bölgesine uzandığımızda göletlerin ışıltısı gözlerimizi kamaştırıyor. Malumunuz bizim bölgemizde mamasın Barajı dışında başka bir gölet bulunmazken Ortaköy ve Sarıyahşi bölgesi göletlerle kaplı. Ortaköy ilçemizden Ağaçören ilçesine uzanırken, bu gölgeye ilk defa giden arkadaşlarımız Ağaçören ilçesini bir kasaba zannettiler.

       Nedenine gelince Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Patlanın bir lafı var, “şehirler girişlerinden belli olur” der. Ağaçören ilçesinin girişlerinde yeterli teretuvar ve yeni düzenlemeler göremeyince bu sözü söylediler. Buradan Sevgili dostum Fırat Başkanın kulaklarını çınlatalım.

       Gurbetçisi en çok bölgelerimizden olan Sarıyahşi ilçemize girerken gerçekten bir şehre girdiğiniz belli oluyor. Sarıyahşi ilçemiz küçük bir ilçe olmasına rağmen inanın Belediye Başkanı Sayın Fatih Ünsal buraya şehir görünümü vermiş. Sarıyahşi zaten içinden geçen bir ana caddesi var, ama bu caddeyi güzelleştirerek güzel bir görünüm vermiş.

      Arkadaşlara çarşıyı gezdirirken çevredeki sosyal tesislerde mükemmel bir şekilde görünüm veriyor. Belediyenin organize ettiği çay bahçesinde çaylarımızı içerken gözlemelerimizi de yemeyi ihmal etmedik. Bazı bölgelerde yeterli lokanta ve pastane olmazken burada bunların hepsini bulabilirsiniz ve açlık sıkıntısı çekmezsiniz. Eski Belediye Başkanı Ahmet Bey zamanında da ben zaman zaman Sarıyahşi’ye giderdim ama oturup bir şeyler yiyeceğiniz yerler yoktu.

       Ben o dönem Sarıyahşi ilçemizin de tarihi ve kültürünü araştırıp hem kitabıma aldım hem de TV belgeseli çekmiştim. İrfanlı Barajı kıyısında olan bu ilçemizin yeşil ve sulak alanları mükemmel. Piknik yapabileceğiniz birçok yerleri var.

      Daha sonra Belediye Başkanı Sayın Fatih Ünsal dostumu makamında ziyaret ettim. Öğle vakti idi, mesai dışı kendisi ile sohbet etme imkânı buldum. Kendisi zaten ilimizde bir toplantıya katılacağı için yola çıkana kadar bir buçuk saat konuşma fırsatı buldum. Gerçekten yaşına rağmen olgun ve yaşının üstünde oturaklı bir arkadaşımız.

      Muhalefet belediye Başkanı olmasına rağmen bu kadar güzel hizmetleri nasıl yaptığını ve nüfusunun küçük olmasına rağmen gelirlerinin de az olduğunu düşünerek hizmetlerini sordum. Aldığım cevap ise israftan uzak tasarruflu bir çalışma ile hizmet ettiğini söyledi.

      Mütevaziliğini elden bırakmayan el öpmekten çekinmeden ilçesine hizmet ettiğini söylerken. Çok hoşuma giden bir itirafla şunu söyledi, “ her üç Milletvekilimiz ile hiçbir sorunun olmadığını ve Milletvekillerinin kendisine son derece destek olduklarını, hiçbir talebinin geri çevrilmediğini açıklıkla söylüyorum. Bunu halkımızla da paylaşıyorum bundan da kesinlikle rahatsız değilim. Hatta bunu sözlü olmanın dışında pankartla da asarak kamuoyu ile paylaşıyorum” dedi.

      Hizmet anlayışının ve Sarıyahşi halkı için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını bizimle paylaşmıştır. Yaptığı hizmetleri anlatırken de Babasının bu ilçede Başkanlık yaptığını, halkın babasını hiç unutmadığını ve kendisinin çocuklarına babası gibi bir hizmet bırakarak hoş seda ile ayrılmak düşüncesinde olduğunu açık yüreklilikle söylemiştir.

       Kendisi ilçeden ilimize ayrılırken vedalaştık ve biz Sarıyahşi de gezmeye devam ettik. İlçe halkı ile konuşmamızda, samimi söylüyorum her partiden insan kendisini seviyor ve parti farkı gözetmeksizin destekliyorlar. Kendisi bir gurbet çocuğu olması nedeni ile aday olduğunda insanların babasının adı ile andıklarını söylerlerken. Dört yıl içinde çok şey kat etmiş ve halkın gönlüne girmiş.

       Pazarda konuştuğumuz insanlar kadınlı erkekli herkes her yıl garibanlara yurt dışındaki insanları teşvik ederek ev bark sahibi yaptıklarını söylüyorlar. Kimseyi boş çevirmeden bir ekmeğini paylaşan bir Başkan olarak biliniyor.

       Uzun lafın kısası, çok genç bir yaşta bu kadar sevgi ve saygı kazanması kolay değil. Hele küçük yerlerde çok muarızlarınız olmasına rağmen. Ben bunları yazarken afakî ve kulaktan dolma yazmıyorum, inanmayan varsa Sarıyahşi caddesinde bir on beş dakika dolaşıp halkın nabzını utması yeter. İsteyen bunu yerinde görebilir, aksine yıpranmamış gücüne güç katmış.


3.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Sarıyahşi gözlemim

Sarıyahşi gözlemim