Geçen Cuma günü sanayi esnafına yemek veren Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı yemek sonrası burada önemli açıklamalar yaparak yeni sanayi konusunda esnafa önemli açıklamalarda bulundu. Sanayide verilen yemeğe 2000 civarında esnaf katıldı. Milletvekili Cengiz Aydoğdu da yemeğe katılarak Başkan Yazgı ile birlikte vatandaşın hal ve hatırını sordular. Yemek sonrası Aydoğdu da Yazgıdan sonra esnafa hitaben kısa bir konuşma yaptılar.

Cumartesi günü de Belediyenin hükümet meydanında verdiği yemeğe 7500 kişi katıldı. Bunun sayısı kurulan yemek düzeni ve sandalyeden anlaşılmaktadır. Yemek öncesi Başkan Yazgı, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti tüm masaları dolaşarak vatandaşlarla hasbıhal ettiler. Belkide bugüne kadar verilen iftar yemeklerinin en kalabalığı bu iftar programı idi.

Şimdi asıl mesele olan sanayi projesine gelirsek, yazgı iftarda esnafa yaptığı konuşmada esnafın gönlüne su serperek yüzlerini güldürdü. İsterseniz burada ne söylediğini Sayın Yazgının ağzından sizlere aktarayım:

Başkan Yazgı, Sanayi Dönüşüm projesinin istişare toplantılarında esnaflardan gelen talep üzerine tamamen yeni boyut kazandığını ve projenin baştan aşağı yenilediğini hatırlatarak ?Bizler sanayi esnaflarımız istişare toplantısı yapmış sizlerde bu toplantıda isteklerinizi almıştık. Bu istek sonucunda şekillendirdiğimiz proje sonucunda 100, 200, 300, 400, 500 metrekarelik dükkânlarla hem yapım maliyetini düşürmek ve inşaatı hızlandırmayı hedeflemiştik. Buna göre hazırladığımız projeyi TOKİ´ye sunduk ve geçtiğimiz aylarda projenin yapımı için protokol anlaşması imzaladığımızı sizlere duyurmuştuk? dedi.

Başkan Yazgı, projenin artık sona gelindiğini açıklayarak ?Bu iftar programına gelmeden önce TOKİ ile yeni bir görüşmemiz daha oldu. Bayram öncesinde son imzalar atılacak ve dükkânlar için parasal olarak son değerler netleşecek. Yine bu hafta içinde Salı yada Perşembe günü Sanayi esnafımızla Kültür Merkezinde toplantı yapacağız ve hangi metrekaredeki dükkanlara ne kadar fiyat tespit edildiğini sizlere açıklayacağız. Yine Cuma günü yada yetişmez ise Ramazan Bayramından sonra bankaların fiyatları netleşecek. Sonra sizlerden talepleri toplayacağız ki kaç esnafımız hangi metrekarede dükkân istiyor bunu tespitini yapacağız. Talepler doğrultusunda proje tekrar revize edilerek uygulamaya konulacak? ifadesini kullandı.

Projenin aşamalarından bahseden Başkan Yazgı ?Bu haftadan sonra her şey bize bağlı gelişecek? dedi. Ve konuşmasının devamında ? Önemli olan talep toplama süresinin kısalığı ve sonucu TOKİ bildirme süresi olacak. Bundan sonraki aşamada ise taleplere istinaden proje, TOKİ tarafından hemen ihale edilecek. Resmi süreler tamamlandıktan sonra inşaat hemen başlayacak. TOKİ biliyorsunuz Başbakanlığa bağlı ve devlet güvencesinde ve projenin çok hızlı ilerleyeceğini söylediler. Dediğim gibi Perşembe günü sizlerle istişare toplantısı yapacağız ve burada fiyatlar nasıl olacak her şeyi sizlerle paylaşacağız? dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, projenin sonuca bağlanmak üzere olduğunu ifade ederek ?İnşallah, bu yıl içinde dönüşüm projesinin kazması vurulacak ve 3. Yılımızda iftarımızı Yeni sanayi sitemizde yaparız? diye konuştu.

Görüldüğü üzere sanayi yapımı büyük bir ihtimalle bu sene temel atılacak. TOKİ bu projeyi biz bir yılda bitiririz demiştir. Ancak bu projenin en az 2 yıl sürmesi beklenmektedir.

Birde sanayi projesinde nerede ise esnafın ödeme koşulları ve güçlerine göre ayarlanma yaptığı tahmin edilmektedir. Dolayısı ile sanayi projesi Bayram sonrası start alıyor. Burada verilen bilgiye göre esnafın iki ay gibi bir sürede müracaatları yapıp tamamlamaları gerekmektedir.

Kısa sürede yapılacak müracaatlar onların menfaatine olacak ve hemen ihale yapılarak temeli atılacak. Dolayısı ile sanayi taşınacak taşınmayacak muamması bitecek.

Sanayi esnafımız kısa sürede bu mezbelelikten kurtularak modern bir sanayiye kavuşmuş olacak. Aksaray´ın göbeğinde kalan bu çirkin görünümde ortadan kalkmış olacaktır. Ben sanayi konusundaki yaptığı özverili çalışmalardan dolayı Sayın Yazgıyı kutluyorum.


27.06.2016 09:40:13

Erdogan Kaya

Sanayide sona gelindi

Sanayide sona gelindi