Sanayinin taşınması Cuma günü start alıyor. Cuma günü sanayideki Halk Bankasına yapılacak müracaat başvuruları belli bir süre devam edecek, ardından da bahar ayında ihaleye çıkılıp yapımına başlanacak. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Çarşamba günü oda başkanları ile birlikte Belediye meclis salonunda yaptığı basın toplantısı ile yapılacak yeni sanayi ile ilgili bilgiler verdi. Basın toplantısını internet vasıtası ile canlı yayınlaması mükemmel bir şekilde amacına ulaştığını vatandaşların izlenim ve takibinden anladım.

      Bu basın toplantısını internet üzerinden yayınlanması birçok vatandaşımız tarafından takip edildiğini basın toplantısı sonrası vatandaştan dinledim. İlk defa yapılan bu uygulama zaman içerisinde eğer devam ederse daha etkili olacağını düşünüyorum.

      Nedenine gelince, artık herkesin dünya ile aynı anda irtibat kuran cep telefonları var. Artık bu aleti yediden yetmişe herkes kullanıyor. Dolayısı ile medyayı her an her saat takip etme imkanı olmayan vatandaş oturduğu yerden bu aletle her şeyi takip ediyor. Üstelik bu açıklamalar sadece canlı olmanın dışında sitede devamlı durduğu ve döndüğü sürece tekrar dinleyip takip etme imkanı bulma durumu söz konusu.

     İletişim teknolojisi dünyasında yaşamamız nedeniyle, vatandaş buradan mesaj yolu ile düşüncelerini de iletme imkanı buluyor. Sayın Yazgının basın toplantısını bizzat izlememe rağmen daha sonra tekrar izleme imkanı buldum. Bu arada farklı işler ve hizmetlerle ilgili vatandaşın mesajlarına da göz attım. Yüzde seksen olumlu mesajlar atılırken, konunun dışında mesajlarda atanlar olmuş.

      Bu gerçekten vatandaşın dilek ve temennilerini iletmeleri açısından yararlı olmuş. En azından bunu yetkililer okuyarak acil gördükleri işlere zamanında çözüm bulurlar. Böyle bir uygulamayı bende ilk defa gördüm bizim içinde yararlı bir düşünce olduğuna inanıyorum.

      Müracaatlar Cuma günü başlayıp 10 Şubat 2017 tarihinde bitecek. Bütün esnafları ilgilendiren ayrı ayrı bölümler olacak. Dükkanlar 100 m. Başlayıp 500 m. Kadar çıkıyor. En önemlisi 100 m. Dükkanın önünde ayrıca 100 metre kullanılabilir boşluklar olacak.

      Sanayi müracaatı için Belediyenin girişinde bilgi edinme masası kurularak esnafa bilgi verilecek. Ayrıca dükkan fiyat ve ödemeleri için önümüzdeki günlerde çeşitli duyurular ile ilgili bilgiler verilecek.

      Sanayi dönüşüm projesi büyük bir ihtimalle müracaatların bitiminden sonra Mayıs ve Haziran aylarında temeli atılacaktır. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı TRT haberlerinde Aksaray´la ilgili sanayi projesinin 2017 yılında başlanacağını söylemişti.

      Gerçektende Aksaray´ın çok önem arz eden sanayi dönüşüm projesi kanayan bir yara idi. Hele sanayinin şehrin içinde kalması, çirkin bir görünüm vermesi Aksaray´a yakışmıyordu. Tuvaleti, banyosu ve soyunma odaları olmayan gelişi güzel tuvaletlerin kullanılması sağlıksız bir durum idi. Bunların hepsinin içerisinde olması fevkalade güzel bir ortam.

      Daha bir hafta öncesine kadar bu sanayi kalkmaz diyenler aynı gün gittiğim sanayide esnaflarımız artık buna inanmışlardı. Çünkü bu konuda daha önceleri yapılan çalışmalar başarısız olmuştu. Esnafta bu konudan dolayı tedirgindi.

      Yazgı basın toplantısında bazı projelerinden de kısaca bahsetti. Bunları önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım dedi. Mesela siloların kaldırılması bahara başlayacağını söyledi. Yine ardından önümüzdeki yaz Efor önüne battı çıktı yapılacağını ve bunun çok kısa zamanda hayata geçirileceğini söyledi.

      Projelerini peyder pey açıklayarak dönemi içinde bitireceğini söylemesi çok güzeldi. Aksaray için hayati önem taşıyan projelerini gerçekleştirdiğinde şuna inanıyorum ki, 5 yıl içinde hiçbir Başkan bu kadar hayati önem taşıyan proje yapmamıştı diyeceğiz.

      Yine inanıyorum ki, yeniden Başkan olur olmaz bu siyasi bir durum. Ancak Yazgı ismi ömür boyu Aksaray da efsaneleşecektir. Yazgıyı da kimse durdurup önünü kesemeyecektir. Adını Aksaray´a soyadı gibi altın harflerle yazdıracaktır. İçme suyu, sanayi projesi, battı çıktı, eski terminalin yapılışı ve Azmi milli projeleri bile 5 yılda Aksaray için önemli. Bunun aksini konuşup Yazgıya başarısız diyenler art niyetli kişilerdir.


21.12.2016 21:56:54

Erdogan Kaya

Sanayi Cuma günü start alıyor

Sanayi Cuma günü start alıyor