Hatip samimiyetle başarılanı anlattı.

      Söylediklerini meydanı boş bulup hava basmadığı içinde ıkınıp sıkılmadan,terlemeden anlattı.

      Anlatılanlar yılların samimi çabalarıyla sağlanan başarıların neticesiydi.

     Hatibin sağında ve solundaki yönetim kurulu üyeleri de aynı şekilde zoru başarmanın mutluluğunu yaşadıkları her kelimeni söylenmesinden sonraki mimiklerinden net olarak okunabiliyordu!

    Diğer meslektaşlarımın genelinin kanaatini bilmiyorum?,fakat anlatılanlardan ülkemiz insanlarının genel çoğunluğu gibi bu ülkenin %99.5´nunun özlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğiydi.

   Bu başarılarla son zamanlarda gerçekleştirilenlerde dahil 2002´den bu yana demokrasimizin standardını yükselten sivilleşme ve normalleşmede,millet hakimiyetinin sağlanmasında hatibin Aksaray temsilcisi olduğu kurumun başarılarından bende onlar kadar mutlu oldum.

    Bu anlattıklarımın kaynağı Pazartesi günü Öğretmen evinde yapılan bir toplantıydı.

   Toplantıyı düzenleyen ve meslektaşlarımıza hitap eden Eğitim Bir-Sen Sendikasının ve bu sendikanın bağlı bulunduğu Memur-Sen´in Aksaray il başkanı Murat Günaydın´dı.

   HÜKÜMETİN DEMOKRATİKLEŞME VE SİVİLLEŞMESİNİN ARKASINDAKİ GÜÇLÜ KURUM?MEMUR-SEN?

    Daha önce yapılan toplantılarda anlatılanlarla,bu toplantıda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Murat Günaydın hocanın 2015 yılının değerlendirmesini ve 2016´dan beklentilerinden benim çıkarttığım ana tema önce 2002´den bu yana Ak Parti hükümetlerinin arkasında her seçimde desteğini arttıran milletimizin olduğunu.

     Milletimizin bu desteğinin yine bu milletin hayırlı evlatlarından oluşan Bürokrasi ve  STK kısmının ise alınan her haklı kararda hükümetin ardında  kaya gibi durduklarını.

    Bu duruşla gelinin seviyenin mutfağının önemli,hatta en önemli ayağının ise Memur-Sen tarafından oluşturulduğuydu.

   Yapılan açıklamalardan günümüz Türkiye´sinde gelinen sivilleşme,demokratikleşme,millet hakimiyetinin yönetimdeki etkisinin artmasına paralel olarak bir taraftan inanç ve fikir ve  ibadet hürriyetinin önüne daha önce konan akla ziyan anti hukuki,anti vicdani yasakların pey der,pey kaldırılarak hak ve hürriyetlerin maksimum seviyeye çıkartılmasında.

     Diğer taraftan ise özelde kendi üyeleri genelde ise ülkemizdeki tüm kamu mensuplarının demokrasilerini yüksek standart a çıkartan ülkelerin kamu mensuplarının sahip olduğu haklara kavuşmaları için yapılan toplu sözleşmelerdeki tekliflerinin kabul edilmesiyle sağlananlar gerçektende ülkemiz ve milletimiz için haklı bir övünçtür.

    Sözün özü ülkemizde katsayı haksızlığının giderilmesi,kendi çocuklarımızın kendi dinimizi öğrenmelerinin engellenmesi,Üniversiteler ile kamu kurumlarında akla ziyan başörtüsü yasağının kaldırılması.

      Cuma Namazının amirin izninden çıkartılması başta olmak üzere 2002´en şimdiye kadar yapılan tüm iyileştirmelerde Memur-Sen´in inkar edilemez fikir desteği ve iyileştirmeleri yapanların ardındaki dik duruşu ve samimiyeti var.

     Bu güzel neticelerin alınmasında samimi emeği bulunanlara milletimiz  ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

 Muasır milletlerle aramızdaki seviyenin kapatılması için bundan sonrada yapılması gerekenlerin zamanında gerçekleştirilmesi için bu vatanın havasını soluyup ekmeğini yiyen tüm kurum ve kuruluşlarla fertlerinde Memur-Sen´in yaptığı gibi üstüne düşeni eksiksiz olarak yapmaları dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

 


29.01.2016 14:06:07

Ali Genç

Samimiyetin Başarısı

Samimiyetin Başarısı