Hem teyze zadem hem de eniştem olan  Memiş ağabey bir kişinin yaptığını başarmasının olmaz ise olmazının  yaptığı işi sevmekten geçtiğini belirtir.

   Gerçekten de bir kişi işini severek yaparsa, hele hele birde yaptığı işin uzmanı ise  işinde en iyiye hatta mükemmele ulaşır.

  Atalarımız ise kişinin yaptığında samimi olmasına manevi pencereden bakarak”Niyet Hayır,Akibet Hayır Hayır “demişler.

     Bir haftada bu sözün pratiğine iki defa bizzat şahit oldum.

  Bizzat şahit oludğum samimiyetin biri Aksaray-Ihlara Turizm ve Kültür Festivalininde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı beyin Başkan Yardımcıları Mustafa Karahancı, Güven Kemerkaya,Yılmaz İlhan,Serdar Baydar ve Nuri Danışman’la  festivalin asıl maksadı olan  Aksarayın tanıtımı için ortaya koydukları samimiyetti.

     Özel Kalem Müdürü Dursun Baltacı ve Kültür birimi yetkilileri’ninde samimi çabalarıyla sorunsuz olarak gerçekleştirilmeye çalışılan Festival’in 2. Gününde Başkan Yazgı eşi hanımefendiyle ve kurmay heyetiyle birlikte  Zinciriye Medresesinde konuklarını yüzünden eksik olmayan samimiyetiyle karşılayarak teker teker  hatırlarını sordu.

    Burada özelde Azmi Milli konusundaki  tek uzman,genelde ise Aksaray ‘ın şanlı geçmişini en iyi bilinlerden Tarihçi-Yazar  Mustafa Fırat Gül’ün işini bilmenin rahatlığıyla ortaya koyduğu anlatımlarıyla önce içinde bulunduğumuz mekan daha sonra ise sırasıyla, Nevzat beyin döneminde restore edilen konaklar’la Azmi Milli Sanayi Müzesi  festival için gelen film sanatçılarıyla  davetlileri anlatıldı.

     Ardından Dünyanın istenerek eğri yapılan tek  eseri olan Kızıl minare’yi İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustaa Doğan bey anlatırkende, kafile ile birlikte geçitiğimiz Somuncu Baba külliyesinde ise merhumla ilgili en son piyasaya çıkan “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” kitabının yazarı Mahmut Ulu  tarafından pirin hayatı minyatür müzede anlatılırkende .

   Yine Film sanatçıları ve diğer misafirlerin Ihlara Vadisinin Belisırma ve  vadinin ana girişinden vadiye iniş ve çıkışındada kurmay heyeti ve ailesi ile birlikte misafirlerinin yanındaydı.

      Basın münübüsündeki meslektaşlarımızın etkinliği en iyi şekilde takip etmesi için seferber olan gazeteci Savuş Ulukaya ‘nında meslektaşlarımıza gösterdiği samimi ilgiyle benim Belediye Basın Bürosunun 1979’daki kurucusu ve 10 yılı kesintisiz olmak üzere 12 yıl boyunca bu büronun ve 1981-89 arasında ise 8 yıl boyunca festivalin tanıtım görevlisi olduğum günlere  götürdü.

   Yakın geçmişteki uygulamalardaki alt kademedeki görevlilerin aksine  işin sahibi olan Belediyenin en yetkilisi olarak bu gezilere katılanlara Başkan Yazgı ve kurmay heyetinin bizzat eşlik etmeleriyle  Aksaray’ın kendilerine ve dolayısıyla festivalin maksadına ulaşmasındaki samimiyetlerini ortaya koydular.

   Bu gün yerimiz doldu izninizle şahit olduğum diğer samimiyeti ise Mevla’mız izin verirse yarın yazayım.

   Bu günkü yazımın tamamlayıcısı olacak olan Çarşamba günkü yazımın gereği için takibiyle ilgili ve yetkililer tarafından gereğinin yapılması dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

  Devamı Çarşamba’ya.


8.09.2014 00:00:00

Ali Genç

Samimiyet `in Aynası Festival

Samimiyet ?in Aynası Festival