Malum olduğu üzere Salı günleri partilerin TBMM’ de grup toplantıları oluyor ve televizyonlar da bunları gündüz canlı akşam banttan veriyor.

Eğer moralinizi bozmak istemiyorsanız hele, hele çocuklarınıza ve torunlarınıza kötü örnek olmasını istemiyorsanız; benden tavsiye Salı günleri televizyonlarınızı açmayınız. Hakaretlerin ve küfürlerin havada uçuştuğu bu konuşmalar toplumu gerdiği gibi etik kurallarını da ayaklar altına almaktadır.

Genel kurul oturumları da tam evlere şenlik. Her partinin tescilli arızalıları sahneye çıkıyor; açıyor bayramlık ağzını ve ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Son zamanlarda kafa göz yarmalara kadar vardı. Yakında silahlar çekilirse hiç şaşmayalım.

Güya RTÜK diye bir kurum var; bunları neden görmezlikten geliyor anlaşılır gibi değil. Bunların ağızlarına biber de mi süremezler? Bu kötü gidişe kim dur der bilemem ama bu seviyesiz ve haysiyetsiz davranışa acilen bir son verilmelidir.

Benim iki önerim var:

Birincisi: İftiraların, hakaretlerin, küfürlerin vb. her türlü terbiyesizliklerin havada uçuştuğu bu çatı altındaki sicili bozuk vekillerin acilen hizmet içi eğitime alınmalıdır. Hatta özel bir eğitimden geçirilerek topluma örnek ve yararlı insanlar olarak kazandırılmalıdır. Bunun için her türlü olanak ellerinde; gerekirse bunun yasasını bile hemen çıkartırlar.

İkincisi: Bu ahlaksız davranışların caydırıcı olması için milletvekilleri arasında iflah olmayanlar için; haftanın, ayın ve yılın enleri seçilsin ve ilan edilsin. Bu enler de şöyle oluşturulabilir:

*En küfürbaz vekil,

*En yalancı vekil,

*En iftiracı vekil,

*En saldırgan vekil.

Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: TBMM’deki bu seviyesizlik; yaklaşan seçimlerle daha da azmadan bir an önce el atınız.

 

 

Sevgi ve Saygılarımla


5.05.2014 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Salı günleri televizyonlarınızı açmayınız.

Salı günleri televizyonlarınızı açmayınız.