20 yıldır alışık olmadığımız siyasi tempoyu ilk defa bu yaz yaşıyoruz. Eskiden tamamen olmasa da bir kaç vekil sürekli sahada olur yapsın yapmasın herkesin işi ile ilgilenirdi. Şimdi Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu meclis tatilinde önemli toplantı ve görüşmeleri dışında her gün ilçe, kasaba ve köyleri gezerek dert dinliyor. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı da üç aydır Belediyem mahallede programı ile nerede ise her gün bir mahallede vatandaşların dertlerini dinliyor. Tabi Sayın Vekille ve bazen yalnız ilçe başkanı Hamza Aktürk ile vatandaşı dinleyen Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoyu da unutmamak lazım.

2009 yılında Milletvekili ilnur hanımla beraber birlikte çok kasaba ve köylerimizi gezip Pekmez yeyip karıştırdığını çok iyi biliyorum. Benide zaman yanında götürür bir süre köylerimizi dolaşmıştık.

Ancak Cengiz vekilimin bu sene ki temposuna yetişmek mümkün değil. Olağan üstü bir çalışma ile zannedersem evinde bile yatmıyordur. Çünkü köylerden aldığı talepleri sabahtan öğleye kadar çözüm üretmekle uğraşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ak Heyetle Güzelyurt bölgesine gittim. İnanın Cengiz Beyin temposuna ulaşmak çok zor. Herkesi dinliyor, herkesle ilgileniyor. Halkın toplantısında yörenin sorunlarını dinliyor, önemli gördüğü konuları not alıyor.

Cengiz Bey de ilk döneminde diğer vekiller gibiydi. Hatta ben kendisininin de içinde olduğu tüm vekilleri eleştirdim. Neden sahaya inmiyorsunuz vatandaşla temas etmiyorsunuz dedim. Ama bu sefer Cengiz Beyden beklediğimin üzerinde performans gösterdiğini bizzat gördüm. Bende siyasetçi olmamama rağmen halkın içinde olmayı ve onlarla sohbeti severim.

Bu gezi ve insanlarla bire bir görüşme çok hoşuma gitti. Valla artık vekil olacaklar bundan sonra kendilerine dikkat edip halkın içinden çıkmaması lazım. Hele iktidar Milletvekili olmak çok zor, halkın taleplerine karşılık vereceksiniz.

En kolay iş eleştirmek olduğu gibi, muhalefet milletvekilliği en kolay iş. Eleştirir yol gösterirler, ama kimsenin işine nadir çözüm bulurlar. En azından vatandaş muhalefet milletvekili olduğu için önemli bir talepte bulunmaz, bulunanalarada iktidar değilim derler.

Ama iktidar milletvekili böyle değildir. Vatandaşın işine çözüm bulmak zorundasınız. Bu nedenle eskiden iktidar milletvekilleri muhalefet vekili gibi halkın içinde dolaşamazdı. Cengiz Bey ise brokratlığının ve eski vali olmasının avantajı ile konulara hakim ve işin içinden çıkıyor.

Gelelim Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıya, zaten halkın içinde idi. Ama son üç aydır seçim dönemi olsun olmasın müthiş bir tempo ile mahalle mahalle geziyor. Vatandaşlarla bire bir ilgileniyor isteklerini yerinde karşılıyor.

Elbette herkesin işini görmesi ve karşılması çok zor. Dün Pamucak mahallesinde kendisine bir süre eşlik ettim. İnanın çok yorucu bir iş yapıyor, vatandaşlarla tek tek ilgileniyor. Herkesin sorunlarına çözüm üretiyor.

Hiçte vatandaştan kaçmıyor, samimi ve güler yüzle vatandaşın anında işini çözüyor. Köprübaşı camminde abdes aldı, kolunu silmeden bir vatandaş bir sıkıntısını anlattı. Bizzat gitti bende oradaydım şikayeti yerinde gördü ve talimat vererek sıkıntıyı anında çözdü.

Üç aydır Sayın milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı zannedersem evlerinde bile yatmıyordurlar. Belki çocukları ile arasıra görüşüyorlardır. Bu ziyaret ve çözümleri görmeden özel meselemizden ve husumetimizden dolayı bu çalışmaya ne yapıyorlar algısı yapmak bir haksızlıktır. Yapabiliyorlarsa buyursunlar iki gün yapsınlarda görelim.


27.09.2018 09:30:50

Erdogan Kaya

Sahada bir vekil birde başkan

Sahada bir vekil birde başkan