-Çok şükür emeklilerin de adam akıllı bir mekânı oldu. Emeklilerimiz ve yaşlılarımız şunu iyi görsün ki bu şehirde kendilerine değer veren birileri var ve inşallah ta hep olacak.

-Belki genç yaşta emekli olan kardeşlerimiz birazcık bu sözüme alınır ama onlardan özür dilerim haklarını helal etsinler, emeklilik birazcık yaşlılığın ilk adımlarıdır.

-Yaşlılık Allah Teâlâ'nın fıtrî bir kanunu, hayat ağacının aldığı son şekildir. Çocukluk, gençlik, olgunluk, dönemi derken ömrü olan herkes kendini bir gün yaşlılık potasında buluverir.

-Artık insan bu devrede güçlülük yerine acizlik, güzellik yerine çirkinlik, ilerleme yerine gerileme, sıhhat yerine hastalık gibi kaçınılmaz hallerle baş başa kalır.

-Ve bundan sonra emekli ve yaşlılar tabi ki ilgi alaka bekler, saygı bekler. Mutlaka hakkıdır. Naz yapmak niyaz yapmak onların işidir,hakkıdır artık.

-Onların naz ve niyazlarını gören Başkan Haluk Şahin Yazgı çok güzel bir hizmete imza attı.

-Söz vermişti ve Sağ olsun o sözünü geçtiğimiz Çarşamba günü kalabalık bir katılım eşliğinde kurdeleyi keserek sevgili büyüklerim sözümüzü tuttuk ve sizin de bir yeriniz oldu dedi.

-Doğrusu, tarih boyunca insan anatomisiyle uğraşan birçok âlim ve doktor, yaşlılığı ortadan kaldırmak veya en azından onu asgarî düzeye indirmek için çok uğraşmışlar, ancak buna muvaffak olamamışlardır.

-Günümüzde bir takım estetik ameliyat ve tedavilerle vücutta yüzeysel bir iyileştirme yapılabiliyorsa da, bedendeki çöküşün ve ömür ağacının kurumasının önüne geçilememektedir. 

-Ama emekli ve yaşlılarımızı bu tür sosyal ihtiyaçlarını gidererek, onlara değer verip, onların bir nebze gönlünü şen tutarak ayakta durmalarına, kimsesiz olmadıklarına, yalnız kalmadıklarına inandırarak biraz daha mutlu edebiliriz.

-Tıpkı bu hizmet gibi hatta her mahalle olmasa da büyük camilerimizin yan tarafına bunun gibi emekli ve şefkat evleri yapılabilir.

-Konya da ki bazı camilerin bahçesinde yapılan şefkat ve emekli evleri gibi. İnşallah bizim Aksaray’ımız dada olur, ilk adım atıldı, gerisi gelecektir umarım.

-Ne mutlu kendini bilen ve kalben Yaratan’ı ile buluşmuş yaşlılara, emeklilere... Ne mutlu emeklilerin ve yaşlılarının değerini bilip, onları unutmayanlara… Ne mutlu sevgi ve saygı gösteren kimselere!... Sağol Başkanım Allah Razı olsun.

 

 

aksarayhaberci@hotmail.com


13.11.2014 00:00:00

Mustafa Avcı

Sağol Başkanım

Sağol Başkanım