Bu gün Türkiye genelinde ve Balkanlar ile Asya ülkelerinde Baharın uyanışını her yönüyle gözler önüne serildiği Hıdırellez kutlanırken Aksaray´da ise Bahar bayramı ile birlikte 2. Bir bayram kutlanacak.

    Bizim kutlama sayımızı ikiyi çıkartan kutlamamız Yaratılış sebebimiz, Rabbimiz tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Nebiler Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´in sevdalıları tarafından bu gün Saat 14..00´de Kılıç Aslan Parkında yapılacak olan etkinlikle anılmasıdır.

    Tüm inanları mutlaka önce bu güzel anma programına, ardından ise  Hıdırellez kutlamalarına gitmelerini diliyorum.

    Bu güzel Peygamber sevgisiyle yapılacak etkinliğe bu güzel anma programına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.

TABİATIN UYANIŞ GÜNÜ 6 MAYIS BAHAR BAYRAMI DİNİ DEĞİL KÜLTÜREL BİR BAYRAMDIR

   Bu gün tabiatın uyanışı olan ve Miladi takvime göre baharın son ayı olan Mayıs´ın 6. Günü.

   Eski dünya olarak bilinen 3 kıtadan ikisi olan Asya´nın tamamında, Avrupa nın  ise özellikle  Anadolu ya yakın olan yerlerinde bu gün kutlanan Hıdırellez´in dini hiç mi hiçbir yönü yoktur!!!

  Yani Hıdırellez kesinlikle bir dini bayram veya kutsal bir gün değildir!!!

    Bu kutlamada tıpkı 21 Mart´ta yapılan Nevruz gibi bir kültürel geleneksel kadim bir bahar bayramıdır.

PEYGAMBERLER,MELEKLER,EVLİYALAR VE ŞEHİTLERDEN ASLA BİR ŞEY İSTENEMEZ,İSTENSEDE BUNU YERİNE GETİREMEZLER,ANCAKBU AKILSIZLIĞI YAPACAK OLANLAR DİNDEN ÇIKAR KAFİR OLURLAR!!!

    Bu güzel Bahar gününde insanların meşru çerçevede  alkollü içki içmeden, kumar oynamadan, dinimizin ret ettiği eğlenceleri yapmadan meşru çerçevede  eğlenmeleri, eş, dost ve akrabalarıyla kendi aileleriyle güzel bir gün geçirmelerinin hiçbir sakıncası yoktur.

   Önemli olan bu güzel günde kaş yapayım derken gözün çıkartılmamasıdır.

    Tüm Müslümanların bu güzel bahar bayramında hem dünyalarını, hem de ahiretlerini karartacak  kendilerini dinden çıkartacak telafisi olmayan şirke sebep olacak şeylerden kişiler uzak durmalı!

   Hiçbir Müslüman asla ve asla hurafe olan islam öncesi Şamanizm´den kalan ağaçlara çaput bağlama, havuza veya denize para atma bu arada Hızır ve İlyas hazretlerinden bir şey dileme, Melekler ile şehitlerden dileklerini ihsan etmelerini istememeli!!!

    Buna çok dikkat etmeleri gerekir.

   Aksini yaparlar ise Allah(C.C.) göstermesin dinden çıkıp kafir olurlar.

HİÇ BİR PEYGAMBER, MELEK VEYA EVLİYA İLE ŞEHİT ALLAH(C.C.) İSTEMEZ İSE HİÇ BİR KULUN İSTEĞİNİ YERİNE GETİREMEZLER!

   Konuya dinin mantığı yönünden bakıldığında olay daha da netleşir.

   Çünkü Cenab-ı Allah(C.C.) dan başka hiç  bir Peygamber, Melek ile Evliya ve Şehidin her hangi bir şeyi kula bahşetmesi, kulun üstündeki belayı defetmesine güçleri yetmez!!!

   Her şeyi yapabilecek olan sadece ve sadece Ezel ve Ebet ola Mabudumuz olan Allah(C.C.) dır.

 Buna somut bir örnek verecek olursak;

?KIZIM FATIMA PEYGAMBER KIZIYIM DİYE GÜVENME,ALLAH(C.C.)İZİN VERMEZ İSE ŞEFAAT EDEMEM

     Rabbimizin Habibim(Sevdiğim) diye övdüğü, Embiya suresinde Alemlere rahmet olarak yarattığını belirttiği, Bir Kudsi hadiste tüm alemlerin kendi hatırına yaratıldığını söylediği Nebiler Sultanı Peygamber efendimiz  Hz. Muhammed(S.A.V.) kızı Haz Fatıma(R.A.) ya hitaben? Kızım kalk Namazını kıl, Peygamber kızıyım diye  güvenme.

     Allah(C.C.) izin vermez ise sana şefaat edemem!!!? diye buyuruyor.

    Bu somut bilginin ışığında Nebimizin anma programının ve bu güzel bahar bayramı için tüm din kardeşlerimiz inancımızın gereğini yapmaları, bu samimiyetle umdukları sevaplara kavuşmaları.

   Hıdırellez kutlamalarında ise günaha bulanmadan, hele ,hele şirke sebep olacak şeylerden ise mutlaka uzak durmaları dileğiyle bahar bayramınız kutlu olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


6.05.2017 00:12:17

Ali Genç

Resulullah Sevgisi Vehıdırellez´de Eğlenirken Dinden Çıkmak

Resulullah Sevgisi Vehıdırellez´de Eğlenirken Dinden Çıkmak