Ramazan Bayramı nedeniyle bu bayram yoğunluğumdan dolayı bu sene pek fazla bayramlaşmalara katılamadım. Belli bir yaşın insanı olunca elbette misafirlerimiz eksik olmuyor. Sadece bu sene Valiliğimizin Bayramlaşma programına katıldım. Öğretmen evinde gerçekleşen Bayramlaşmayı hiç beğenmedim. Burada değil merkezde mesela Hizmet içi Eğitimde yapılabilirdi. Kurulan masa şekli bile yanlış insanlar birbirini göremiyordu. Daha değişik bir şekilde kurulum yapılabilirdi.

Birde bu tür kutlamalara halkı da katmak lazım. Eğer halk katılacaksa resmi kurum yerleri dışında daha geniş bir yerde yapılmalı diye düşünüyorum. Her yıl olduğu gibi katılım zayıf ve resmi kurum amirleri ve siyasiler dışında katılım olmuyor.

Resmi kurum amirleri Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz katılmasa onlarında katılacağını düşünmüyorum. Bir nevi mecburiyetten katılma gibi bir durum oluyor. Resmi kurum amirlerinin katıldığı bir bayramlaşmada zaten halkı temsil etmiyor.

Beraber oturduğumuz arkadaşlarla bu konuyu konuşurken, aslında Sayın valimiz başta olmak üzere siyasilerimizle beraber kurum amirlerimiz Bayramın ilk günü Ulu Camii çıkışında halkımızla bayramlaşmak ve burada halkımıza bir ikramda bulunmak daha güzel olacağını düşünüyorum. Aslında bunu denemekte fayda var.

Yoksa her geçen yıl resmi Bayramlaşma protokolün dışına çıkamıyor. En güzeli Bayram namazı çıkışı Ulu Camii önünde bayramlaşarak halkımızla kucaklaşmak daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Bayramlaşma merasimlerini biraz internetten takip etme imkânı buldum. Geçen Bayramlara göre bu sene Ak Parti Milletvekilleri Sayın İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve partililer ilçeleri gezerek vatandaşlarla bayramlaştılar.

Diğer muhalefet partileri ise bayramı sadece kendi parti binalarında yaptılar. Zaten Aksaray da iktidar partisi dışında muhalefetin varlığı ile yokluğu belli değil. Onlarında teşkilatlarını dolaşarak bayramlaşmaları siyaset adına güzel olurdu.

Ak Parti Milletvekilleri tüm ilçelerimizi ve Sultnhanı kasabasını gezerek iki gün içinde tüm ilçeleri ve merkezi tamamladılar. Bayramlaşmalar dışında cenaze ve şehit ailelerimizi de ziyaret ederek onların acılarına ortak oldular. Gönül aslında sadece bayramlarda değilde bazen ara sıra ve meclis tatilinde de köy ve kasabalarımızın gezilerek problemlerinin dinlenmesidir. Umarım zaten bu bayram seçimden sonra ilk bayram devamı gelecektir.

Meclis tatili dışında yasama ve yürütmede kanunların çıkmasında bir yoğunluk yaşanıyor. Zaten İlknur Hanım gurup Başkan vekili olması nedeniyle meclisten dışarıya pek çıkamıyor. Diğer vekillerimizde mecburen oylamalara katılmak zorundalar.

Ben hep şunu derim hiç değilse meclis tatillerinde bir ay olsun tüm bölgelerimiz dolaşılarak halkımızın dertleri ve problemleri dinlensin. Hem halkımızın dertleri dinlenir, hem vekiller niye gelmiyor sorusu son bulur diye düşünüyorum.

Bu arada Sayın valimiz Aykut Pekmez Bayramın ilk günü protokol Bayramlaşması sonrası Milletvekillerimiz, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber Huzurevi, çocuk esirgeme kurumu, Hastane, Polis ve Jandarma teşkilatını ziyaret ettiler.

Sayın valimiz Bayramın ikinci günü ilçelerimize giderek şehit ailelerimizi ziyaret edip bayramlaşması takdire şayan bir hareket olarak algıladım.

Vali Beyin şu anki görüntüsü ise halkın içinde olmayı seviyor. Genelde kırsal alanlara gidip vatandaşlarımızla hasbıhal ediyor.

Bizim Anadolu insanı bu tür ziyaret ve dert dinleyen valilerimizi sever. Umarım Sayın valimiz bu gezi ve dert dinlemeye devam ederek vatandaşın dertlerine derman olurlar.


10.07.2016 09:00:54

Erdogan Kaya

Resmi bayramlaşma şekli değişmeli

Resmi bayramlaşma şekli değişmeli