Salı günü Festival çerçevesinde düzenlenen resim ve el sanatları sergisi Zinciriye Medresesinde sergilendi. Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının yaptığı açılışa yetişemedim ama sergiyi biraz geç gezme imkânı buldum, açılış saatinde Hastane randevum nedeni ile bir saat gecikmeli olarak gezdim. Aslında sade bir zamanda kalabalık olmadan resimleri tek tek inceleme fırsatı buldum. Aynı şekilde Akmekli hanımların el emeği göz nuru el emeklerini sergiledikleri sergiyi de gezdim. Gerçekten çok güzel emekler ortaya konmuş ve büyük emek verilmiş.

     Belediye Basın Yayın Kültür müdürlüğüm döneminden bu yana Belediyede basın bürosunda çalışan Savaş Ulukaya kardeşimin kişisel resimleri fevkalade güzel ve emek ürünleri idi. Ben zaten zaman zaman kendisinin bu güzel resimlerinden gerek kitaplarımda gerekse dergimde yer vererek paylaşıyorum.

     Çektiği bütün resimleri kıskançlık yapmadan herkesle paylaşıyor ve sanal alemde de kullanıyor. Neden bu resimleri kullandın diye bir kuruntusu mevcut değil. Kendisi Hasandağı ve Helvadere bölgesi aşığı bir fotoğrafçı.

      Binlerce çektiği resimler içinden göze batan doğal ve estekilerle süslenmiş resimleri burada sergilemiştir. Emeğine sağlık ve devamı olan güzel resimler görmek dileği ile.

     Ayrıca açılan resim yarışmasına katılan resimlerde burada sergilenmiş. Resimlere baktığımda fevkalade emek verilerek çekilmiş resimler. Resimlerin güzelliğine ve çekilişine hiçbir diyeceğim yok. Ancak ben bu yarışmada farklı bir resim yarışması bekliyordum. Genel resim yarışması yerine festivalin amacına uygun bir yarışma olabilirdi.

     Resimlerde Aksaray Tarih ve Kültürünü ortaya çıkaran resimlerin dışındaki resimler yarışma dışı olmalıydı. Bu resimler bir el broşüründe toplanabilirdi, bu benim kişisel düşüncem. Tabi yarışmanın formatını bilmiyorum belki benden farklı düşünmüş olabilirler.

       Akmek emekçileri güzel el emeği göz nuru ortaya koymuşlar. Benim burada ilgimi çeken ise çini işlemeleri çok mükemmeldi, ellerine sağlık.

                          MHP İl Başkanını tebrik

     MHP İl Başkanı Sayın Ayhan Erel bugüne kadar alışık olmadığımız tarzda muhalefet yapıyor. Eskiden iyiye de, olumsuza da muhalefet partisi muhalefet ederdi. Muhalefet demek ille de her şeye muhalefet etmek değildir. Aslında olumlu işlere muhalefet yerine destek olmak onları itibar sahibi yaptığı gibi, siyasi kariyerlerini de artırır.

      Benim 2 gün önce Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyunun Tren yolu ile ilgili müjdeli açıklamalarına karşın. Aynı gün hükümet programına alınan hızlı treni destekleyip hızlandırılması hususunda açıklama yapan Sayın Erel’i tebrik ederim. Bu açıklama kendisine itibar kaybettirme yerine aksine puan kazandırır.

      Muhalefet demek ille de iktidarın yaptığı her şeye muhalefet yapmak değildir. Artık Türk milleti koyun değil herkes her şeyi fevkalade görüyor.

      Kimin ülke yararına kimin yararına olmayan işler peşinde olduğunu görmektedir. Eskiden iletişim ve ulaşım problemleri vardı, insanlar siyasetçilerin anlattıklarına inanırdı. Şimdi insanlar tarlada, bahçede, dağda ve hatta ahırda internet kullanıyor. Her şeyi görüyor, okuyor ve takip ediyor. Bir şeyler anlatmaya gerek yok, elinde cebinde taşıdığı sanal alemden istediği gibi takip ediyor.

     Benim köyümde ilk okumuşların sayılılarından birisi idim. Her şeyi biz daha iyi biliyoruz ve takip ediyorduk. Ama şimdiki yetişen gençler bizi geçti, bizden daha iyi internet kullanıyor. Okumamışlar bile bizden daha iyi internet kullanıyorlar.

      Dolayısı ile seviyeli ve doğru siyaset yapan MHP İl Başkanı Ayhan Erel’i tebrik ediyorum. İlimiz için yapılacak olumlu işlere taraf olması fevkalade güzel. Eğer ilimiz için yapılan olumsuz işler varsa gündeme getirmek iktidarı daha çok çalışıp dikkate sevk eder. Muhalefetsiz bir iktidar her zaman hata yapmaya yakındır.

 

 


10.09.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Resim sergisinden güzellikler

Resim sergisinden güzellikler