Cuma günü Belediyeye uğramıştım Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya bana bir çalışma rehber eser hediye etti. Eserin hazırlayıcısı Hakan Öztürk ismi ise, ? Keşfet Yakın Dünya AKSARAY?  akşam eve gelince çalışmayı inceledim. Çalışma bir dergi şeklinde hazırlanmış. Bu çalışma ve resimlerden oluşan sergi 17.10.2016 Pazartesi günü saat 16.00 Zinciriye Medresesinde sergi olarak meraklılarına tanıtılacak. Bir mazeretim olmaz ise bende bu sergiye katılmaya çalışacağım.

      Eseri incelerken baktığımda daha çok resimler öne çıkmış ve Aksaray´a tarih olarak kısa ve öz yer verilmiş. Bir nevi insanlara rehber bilgi verilmeye çalışılmış. Zaten rehber çalışmalar bu şekilde hazırlanır.

     144 sayfa olarak hazırlanan çalışmada tarihimizi, coğrafyamızı, kültürümüzü, han ve hamamlarımıza kadar resimlerle tanıtmış. Belki de yazılarından çok resimlere bakarak Aksaray da neler olduğunu görsel olarak görme imkânı bulacaksınız.

      Resimleri yazar tamamen kendisi çekerek yerinde incelemiştir. Tabi bir arşiv çalışması yerine günümüz Aksaray-ı bizlere sunmuştur. Belki çoğu bu eseri eleştirecek, nedeni ise yavan bilgi olarak algılayabilirler.

      Ama bu eser Aksaray-ı ziyaret edip gezecekler için bir rehber olarak hazırlanmış. Bu açıdan beğendiğimi söyleyebilirim. Bu emek ve çalışmalar kolay hazırlanmıyor. Emeği geçen Hakan Öztürk beye teşekkür ediyorum ellerine sağlık. Bu arada Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı´nın da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

       Eseri incelerken inanın çok dertlerim depreşti. ? Tarihten Günümüze AKSARAY? eserimin çalışması esnasında inanın hiçbir kurumdan çalışma desteği alamadım.

      Eğer çalışmama destek verilse idi inanın bir 3 ciltlik eser hazırlardım. O dönemin Belediye Başkanından en ufak destek görmedim. Sağ olsun dönemin Valisi Selami Altınok Bey basım esnasında Ticaret Borsası kanalı ile basım için bir kısım destek almıştır.

      Sonrada dağıtımına katkıda bulunmuş ve kendiside maliyetine alarak ilimiz kurum ve kuruluşlarına dağıtmıştır. Kitabın dağılımında da dönemin idarecileri bir miktar alarak katkı sağlamışlardır. Tabi dağıtımımız maliyetine olduğu için zarar ettiğimi söyleyebilirim.

      Buna rağmen iki sayfa yazı hazırlayamayanlar o dönem benim kitap ticareti yaptığımı söyleyerek aleyhimde bir takım dedikodu çıkarmışlardır. İnanın şuanda birkaç tane kitaptan başka elimde bile kalmamıştır.

      Ama kitabımı eleştiren birçok kimse şuanda benden bu eserin olup olmadığını sormaktadır. Eğitimciler ve öğrencilerden ise birçok talep olmasına rağmen elimde olmadığı için isteklerini karşılayamıyorum.

      Kıskanç ve hasetlikten dolayı eleştirenler keşke şimdi bir eser hazırlasa da bende kendilerine destek olsam. Ne garip ki, bizim ilimiz her nedense yeşeren filizleri koparmayı seviyoruz. Dibine bir bardak su dökmek yerine dibine bomba koymayı seviyoruz.

      Bir yıl gibi uzun zaman gezmediğim ayak basmadığım yer kalmamıştır. Bu bir yılı kendi imkân ve maddi harcamamla yaptım. Üstelik inanın bir arabamı dağ dere tepe gezerek eskittim. Aksaray için helal hoş olsun. Ayrıca Yeni Aksaray Gazetesi sahibi Sayın Ali Südemen Beye buradan bir kez daha teşekkür ediyorum kitap borcuma kalem çizmiştir.

      Bundan dolayı hazırladığım 9 kitabımdan sonra yeni bir çalışma yapmak içimden gelmedi. Bundan dolayı elimde hazırladığım bir eserimi yarım bıraktım duruyor.

       Aksaray için kim ne kadar çalışma yapıp ortaya koyuyorsa beni sevsin sevmesin elinden öpüyorum. İlk önce ben kendilerini buradan yazarak teşvik etmeye hazırım.

      Bundan dolayı Hakan Öztürk Beyi hiç tanımadığım halde böyle bir çalışma yapmasına çok sevindim ve bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum.


15.10.2016 11:08:00

Erdogan Kaya

Rehber eser çalışması

Rehber eser çalışması