11 Ayın Sultanı Rahmet ve Bereket ayı mübarek Ramazanda insanların merhametinin artması ve bu merhametle daha çok ihtiyaç sahibine yardımda bulunulmasının, daha çok hayır kurumu ve hizmet kurumlarının yapılmasıyla birlikte hayır yapanlar başta olmak üzere tüm sofralarla birlikte keselerimize de bereket geldiğini 28 Haziran’dan başlayarak birkaç gün öncesine kadar tüm İslam alemi fiilen yaşadı.!!!

  Ramazan ayında Rahmet ve bereketle birlikte artan diğer şey ise daha çok kulun  hayır ve hasenatının yanında ibadet edenlerin sayısının da artmasıdır.!!!

   Bu ayda daha önce Namaz kılmayan birçok kişi Namaza başladı, Namaz kılanlardan geçmiş Namaz borçları olanlar bu borçlarını ödeyebilmek için kaza Namazları kıldılar.

    Beş vakit Namaza başlamayanların bile genel ek serisi Teravih Namazını kılmak için Camileri doldurdu.

    Teravih Namazını kılanların bir bölümü 5 vakit Namaza da başlayıp Ramazan boyunca Namazlarını aksatmadan kılmayı sürdürdü.

    Bu mübarek ayda daha önce görmeye fırsat bulunamayanların ziyaretlerine gidildi.

   Eş, dost ve akrabalarla kurum ve kuruluşların bireysel ve toplu iftarlarına katıldık.

   Daha çok yetim, yolcu, fakir ve yolda kalanların ihtiyaçlarına yetişildi.

  Ramazan’dan öncekinden fazla hizmet müesseslerinin yardımına koşuldu.

  İmkânı olanlar kişisel olarak birçok hizmet müessesini tek başına veya birkaç ortakla gerçekleştirildi.

           KULLUK GÖREVLERİNİN TATİLİ YOKTUR!!!

  Cenab-ı Allah(C.C.)’ın en çok sevdiği şey kullarının kendisine ibadet etmeleri, dua ve şükürde bulunmalarıdır.!!!

   Rabbimiz biz kullarını sırf kendisine ibadet yapmamız, niyazda ve şükürde bulunmamız için yarattığından akil baliğ olan kulların başta Namaz, Oruç ve imkânı olanların ise Zekât vermesi ve yine imkanı olanların ömürlerinde en az bir defa Hacca gitmesi Müslümanların üzerine yüklediği mecburi ibadetlerdir.

   Bu nedenle Ramazan ayında başlanan ibadetlerin Ramazanın bitiminde de terk edilmemesi gerekir.!!!

  Çünkü kulluk görevlerinin tatili yoktur.

  Kulluk görevinin tatili olmadığından ömrümüz oldukça Mevla’mızın ibadetlerin azda olsa devamlı olanını sevdiği gerçeğiyle Ramazan öncesi ibadet yapanlar gibi Ramazanda da ibadetlere başlayanların bu ibadetlerine devam etmesi ve Allah(C.C.)’ın emrettiklerini yerine getirmesi, yasaklarından ise fersah, fersah kaçması gerekmektedir.

   Bu bilinçle Ramazandaki kazanımlara ara verilmeden, ertelenmeden devam edilmesi ve bununla Hakkın rızasına kavuşulması/kavuşmamız dileğiyle.

 Cuma’nız Mübarek Olsun.Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


1.08.2014 00:00:00

Ali Genç

Ramazan`ın bitmesiyle kulluk `da bitmesin

Ramazan?ın bitmesiyle kulluk ?da bitmesin