Bugün Ramazanı şerif´in ilk günü, yüce Mevla herkese hayırlı Ramazanlar ve sabır ile yoğrulmuş oruçlar nasip etsin. Bu ayın feyzi, nuru, bereketi  ve değeri diğer aylardan kat kat üstündür.

Sabrın ve metanetin Denendiği bu muhteşem ayda inşallah sabır ve metanet imtihanını başarıyla geçen kullarının zümresine bizi de ilhak eylesin mevlam.

Rab-bül alemin bu ay yüzü suyu hurmetine Başta Aksarayımıza,Ülkemize ve Dünya Müslümanlarına barış, sevgi, hoşgörü getirsin.Zor durumda olan Müslüman kardeşlerimize kolaylıklar ve muzafferiyet ihsan eylesin.

Allahım bu ay yüzü suyu hurmetine İslam coğrafyasında sıkıntı içerisinde evinden yurdundan başı açık, çıplak ayak evinden yurdundan çıkarılarak vatansız yurtsuz bırakılan ümmeti Muhammede sabır metanet ve muzafferiyet nasip etsin.

Dünya coğrafyasında sıkıntı içerisinde yaşayan, teni,  rengi, ırkı, dili ne olursa olsun, onlar için Ümmeti Muhammed ayı olan bu ayda, çok dua edelim ve elimizden geldiği kadar yardımcı ve destek olalım.Yapacağımız bu amelimizden dolayı rabbim bizleride affu mağfiret eder inşallah.

 Rasülllah (SAV) Bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır. "Recep Allahın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır" Demekki bu ay biz ümmeti Muhammed´in ayıdır.

Sizler diyeceksiniz ki bu hadisi şerif ne anlatıyor, Peygamberimiz neden böyle bir şey söylemiş ! Bu tür Hadisi şeriflerin izahını yapmak pekte kolay değil. Daha çok tasavvuf ta kullanılan bir usul vardır. Receb ayında tevhid kelimesi, Şaban ayında salat u selam, Ramazan ayında ise Kur´an daha çok okunur.

Recep ayının Allah´ın ayı olması dolayısıyla bu ayda Yüce yaradan çok zikredilmesi istenmiştir. Dolayısıyla da bol bol (lalilahe illallah)  kelime´i tevhid ve Allahın doksan dokuz ismi olan esma-i Hüsna okunması gerekir. Yani zikir, şükür ve tefekkürlerle bu ay´ı geçirmemiz gerekmektedir.

Şaban ayının Peygamberimizin ayı olması dolayısıyla şu sözüne kulak verelim;?Sizden birinize Ben, annesinden, babasından, çocuklarından ve bütün insanlardan daha sevimli olmadığım müddetçe  tam iman etmiş olamaz... Bunun neticesi olarak da, bu ay´da daha çok salat ü selam getirilir. Efendimizin sıfatları ve Allah katındaki yeri düşünülür, anlaşılmaya çalışılır.

Ramazan ayı ise Kur´an ayıdır. Ümmetin üzerine af ve merhametin sağanak sağanak yağdığı bir aydır. Bin aydan daha hayırlı bir geceyi içinde bulundurur. Bu yönüyle ümmet için özel konulmuş bir zaman dilimidir. Genel olarak bu çerçevede bu ay´da bol Kuran´ı Kerim okunur ve dua edilir. Çünkü dualar eri çevrilmemektedir...

 

NEŞELİYİZ ÇÜNKÜ ORUÇLUYUZ

Oruç ayına girdiğin zaman, o aya kavuştuğun için Hakk´a şükrederek, sevinerek, neşeli olarak gir! Çünkü Ramazanın gelişinden üzülenlere, gamlılara oruç haramdır. Onlar, oruca layık değillerdir.

 

aksarayhaberci@hotmail.com


18.06.2015 10:15:20

Mustafa Avcı

Ramazan ayı´na girdik neşeliyiz

Ramazan ayı´na girdik neşeliyiz