Bugün hepimiz için güzel olmasına güzel bir gün ama,bir kurum  var ki  bu hafta onlar için hem çok güzel,hem de güzel olduğu kadar da çok özel bir hafta dır.

Bu kurum, herşeyi ile övündüğümüz,gurur duyduğumuz  Polis teşkilatımız. Bu hafta Polis haftası ve Polisimizin gurur haftasıdır.

Türk Polisi insanların en zor gününde,en kederli olduğu anda ,devamlı yanında dertlerine ortak,kederlerine moral olmuşlardır.Polisimize yılda bir hafta yetmemeli.

Çünkü onlar,gecesini gündüzüne katarak,toplumun huzur ve sükunu için çalışan,aslan yürekli delikanlılardır.Maalesef  bizleri çocukluğumuzda büyüklerimiz,aman polis geliyor,aman jandarma geliyor,seni yakalayıp götürecek diye korkuturlardı.

Onlar yani Polislerimiz korkulacak birileri değil,güvenliğimizi sağlayan sığınacak güvenli limanlarımız dır.

Polis devletimizin demokratik otoritesinin meşru  gücünü temsil etmektedir. Türk Polisi, görevini her zaman fedakarca  yapan gerektiğinde canını  hiçe sayarak  ulvi görevlerini  yerine getiren, toplumumuzun güvenini ve takdirini  kazanan Bayrağımızı yere düşürmeyen sevgili dostlardır.

Halkımız, gecesini gündüzüne katarak  huzur ve sükunu temin için  çalışan polislerimize  her zaman destek olmalı dır.

Bu arada  halkımızın duyduğu  bu güveni  zedelememek, tüm polislerimizin  vazgeçilmeyen düsturu olmalıdır.

Mutlaka her toplumda her kurumda seviyesi düşük kişiler çıkabilir.Her toplumda olduğu gibi polis teşkilatında da seviyesi düşük olan çıkabilir.Bunu tüm teşkilata maal etmek hiçte erdemliğe sığmaz ve toplumumuza  yakışmaz.

Ama bana sorarsanız ben seviyesi düşük bir güvenlik görevlisine rastlamadım.Bize ve çocuklarımıza polis teşkilatımızı öcü gibi göstermeye çalışan çıkabilir. aslında öcü olan öyle zihniyete sahip olan kalitesiz kişilerdir.

Başımız bir sıkıntıya girdiği an hemen,sağımızda,solumuzda ve yakınımızda polis arıyoruz.Acaba  sıkıntımız olmadan hiç birimiz bu derecede güvenliğimizi sağlayan polisimize ufakta olsa bir çiçek takdim edebildik mi ?

Onların  yılda bir defada olsa polis gününde yanlarında  olabildik mi? Maalesef böyle bir düşünceye sahip olanlar,parmakla gösterilecek kadar azdır.

Ben buradan şahsım adına tüm aslan yürekli polislerimizin polis haftasını kutlar,kansız, kinsiz, kardeşçe nice yıllara birlikte ulaşmamızı Cenabı Allah;tan niyaz ediyorum.Gününüz kutlu yuvanız mutlu olsun .

                                        

   aksarayhaberi@hotmail.com


10.04.2015 19:06:52

Mustafa Avcı

Polisimiz güvenilecek bir limandır

Polisimiz güvenilecek bir limandır