24 Ağustos itibarı ile 45 günlük koalisyon süresi sona erdi. Netice ne olacağını hepimiz biliyoruz ve bu hafta içi muhtemelen seçim hükümeti kurulacak. Seçim hükümetinde CHP ve MHP görev almayacağını peşinen deklare etti. Geriye kim kaldı Ak Parti ve HDP kaldılar. Seçim hükümetinde muhtemelen HDP li 3 kişi bakanlık koltuğuna oturacak. Buda demektir ki PKK bakanlık koltuğunda oturmaya hazırlanıyor. HDP´nin PKK ile bağlantılı olmadığını söyleyebilir miyiz, söyleyemeyiz ve PKK artık kırmızı plakalı araçta.

      Peki bunun vebali ve sorumlusu kim diye sorarsanız onu da söyleyim. Ülke genelinde herkesin beklentisi Ak Parti ve MHP koalisyon kurması beklenmekte idi. Ama daha YSK seçim sonuçlarını açıklamadan Sayın Bahçeli kırmızıçizgilerini ortaya koydu ve erken seçim dedi.

       Daha sonra ben Koalisyonda yokum, biz muhalefet olarak kalacağız dedi. Ardından Ak Parti CHP ile koalisyon kuramayınca, devletin başsız kalmamasını söyledi. Davutoğlu ile görüşmesi sonrası koalisyonda yokuz, seçim hükümetine de destek vermeyiz dedi. En son ise kendisini yalanlarcasına erken seçime karşıyız ifadesinde bulundu.

      İnanın parti olarak kendisine taraf olmasam da Sayın Bahçelinin duruş ve zaman zaman devletin bekası konusundaki düşüncelerini takdir eden birisiyim. Ama 7 Haziran seçimlerinden sonra kendisini tanıdığımı söyleyemem. Sadece ben değil kendi partililerinin bile tasvip etmediği bir durumla karşı karşıya.

       Parti ne için kurulur, iktidar olmak için kurulur. İktidara ortak ol olmam, dıştan destek ver vermem, seçime gidelim gitmem, seçim hükümetinde görev al almam. Peki kardeşim sen ne yaparsın bunu partililerine anlatırmısın. Arkanda duran birçok partilinin hükümet olmasından beklentisi olduğunu görmüyormusun?

      İddia ediyorum birçok MHP´li kan ağlıyor, sesini çıkaramıyor ama için içinde kan ağlıyor. Peki hani biz PKK karşıtı idik, seçim hükümetinden önce konuşulduğu gibi seçim için kurulacak azınlık hükümetine destek versenizde HDP kırmızı koltuğa oturmasa olmaz mı? Bunun vebali ve sorumluluğu başta MHP ve sonrada CHP dir.

       Buradaki asıl gaye ise MHP ve CHP şunu diyecekler bunu aklınızdan çıkarmayın. Efendim bakın Ak Parti HDP ile seçim hükümeti kurdu PKK ile işbirliği yapıyor denecek. Kusura bakmayın bunları kimse yutmaz ve herkes her şeyi görüyor.

      Peki PKK´nın kırmızı koltuğa oturmasından sonra dahada cesaret bulacak terör nedeni ile acaba bunları anlatabilecek şekilde miting yapabilecekmisiniz? 7 Haziran öncesi gibi her gün miting göreceğimizi zannetmiyorum. Tedbir amaçlı alınan kararlar gereği mitingler engellenecek, daha çok medya kullanılmaya çalışılacak ve sakin bir seçim yaşayacağız.

      Şunu da söyleyim 30 yıldır Ak Partide dahil bugünkü kadar terörle mücadele edilse idi terörün kökü kazınırdı diye düşünüyorum. Çözüm süreci bana göre PKK´yı dağdan şehre indirdi. Daha çok dağa insan çıkarıldı ve birçok bölgede daha güçlendiler.

      Şimdi gelelim seçimde 7 Haziran öncesi yaşanan yanlışlar tekrar yaşanacak mı? 57 ilde başarısız olan Ak Parti bu illeri gözden geçirerek muhtemelen aday değişikliğine gidecek. Halkın tasvip edeceği ve kucaklayacağı adaylar ön plana çıkacak gibi görünüyor.

      Aksaray´da ben seçim sonrası yani seçimin ilk 15 gününden sonra koalisyon olmaz ufukta erken seçim var diye defalarca yazdım. Bazı okurlar bana fala baktığımı söylediler, ama bizimde görüşüp konuşarak bilgi edindiğimizi bilmiyorlardı. İlimize gelen üst parti yöneticilerinin bizimde görüşümüzü aldıklarında seçimi tahmin ettiğimi söyleyebilirim.

       Aksaray´da yine 2-1 seçim sonucunu görüyordum, ama Sayın Bahçelinin süreçte yaptığı tutarsız ve istikrarsız siyasi duruşu MHP´ye zarar vermiştir. Eğer Ak parti seçimde halkın kucaklayacağı adaylarla seçime giderse ufukta 3-0 kaçınılmaz görünüyor diyebilirim.


24.08.2015 13:47:54

Erdogan Kaya

PKK kırmızı koltuğa oturacak mı?

PKK kırmızı koltuğa oturacak mı?