Pense ile Tatlı Suyun ne alakası var?

   Aslında organik olarak bir ilgileri yok.

  Fakat biraz sabrederseniz nasıl bir ilgi olduğunu görürsünüz.

  Sene 2004.

  Yer bir ilçe .

GELİRLERİNE EL KONULAN, İŞ MAKİNALARI REHİN ALINAN,PERSONELİNE AYLARDIR MAAŞ ÖDEYEMEYEN,TELEFON HATLARI İPTAL EDİLEN KURUMUN ESNAFTA BİR PENSELİK KREDİSİ YOK!!!

  Yerin ismini de ilerleyen satırlarda Yaratanın izniyle yazacağım.

  İlçedeki bu kamu kurumunun iş makineleri başta başkent Ankara ve Aksaray sanayisi olmak üzere bir çok yerde tamir ve yedek parça bedelleri ödenemediğinden esnafta rehin.

   Kurumun gelirlerine borçlarından dolayı Vergi Dairesi ve SGK ile Elektrik Kurumu el koymuş.

  Personeline aylardır tek kuruş maaş ödenemiyor.

  Telefon paraları da ödenmediğinden Telekom tarafından hatlar iptal edilmiş.

  Şehir içi,ilçe,belde ve şehirler arası  mecburi telefon irtibatı ancak  bir çalışanın üzerine alınan tek hatlık abone ile sağlanmaya çalışılıyor.

  Kurumun ilçe esnafından 1 tek Pense alacak kadar kredisi kalmadığından kimse borca bir şey vermiyor.

   Burası neresi mi?

   Burası Aksaray´ın merkez ilçeden sonraki en büyük ve en eski ilçesi ?Ortaköy?!!!

  YAZIN TOZDAN TOPRAKTAN KIŞIN ÇAMURDAN ÇIKALAMAYAN İLÇE ?ORTAKÖY?!!!

  Şimdilerde her geçen gün biraz daha modernleşen ve daha  iyi yaşanabilir hale gelen 1954 yılında ilçe olan o zamanki Ortaköy kelimenin tam anlamıyla  köylerin ortasında kalmış  büyükçe çok bakımsız bir köyden farkı yok!!!

  O zamanki Ortaköy´de yazın ana caddelerinde bile çıkan toz,kışın ise çamur deryasına dönen yolları nedeniyle yaşayanları canından bezdiriyordu.

   İlçenin içinden geçen civardakilerin açık kanalizasyonları bağlanan dere ise lağım bataklığına dönen haliyle insanları yazın canından bezdiren tam anlamıyla bir sivrisinek üretim merkeziydi.

   ESKİDEN ORTAKÖY BÖYLE OLSAYDI ORADAN GÖÇMEZDİK!!!

   Geçen hafta akrabamda olan sol görüşlü bir Ortaköy lü ile Belediye Emekliler lokalinde sohbet ediyorduk.

  Söyledikleri daha öncede benzer şeyleri Ortaköy lü olup ta yukarıda saydığım sıkıntılardan dolayı ilçeyi terk eden onlarcasının duygularına tercümeydi.

  Duygularını ?Eğer ki Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük´ün göreve geldiğinden bu yana alt yapı, yeni yolların açılması,en ücra yerlere kadar bunların asfaltlanması,dere ıslahı ve bu derenin üstüne uzakları yakın eden yeni köprüler ve yollar açılmış olsaydı Aksaray´a göçmezdim.? Oldu.

12 YILDA BİREKEN BORÇLAR ÖDENDİ, İLÇEDE AÇILAN YENİ YOLLARIN ALT YAPISI TAMAMLANDIKTAN SONRA EN ÜCRA SEMTE KADAR TÜM YOLLAR BETON ASFALT ATILARAK TOZ VE ÇAMUR BİTİRİLDİ

   2004 yılındaki durumunu yazının girişinden itibaren  paylaştığım Ortaköy Belediyesini devralan Mahmut  Ütük Ak Parti Hükümetinin Belediyelerin borçlarının ödenmesi ve yeni hizmetler için sağladığı esnekliği  akılcı bir samimiyetle ve hukuk adamlığının da verdiği avantajla da en iyi  şekilde kullanarak bir taraftan kamuya ve personeli ile esnaflara biriken borçları pey der  ödeyerek  tüm borçların tasnif ederken aynı zamanda da Belediyeyi hizmetleri kolaylaştıran birçok yen iş ve diğer hizmet araçlarına kavuşturdu.

    Akrabamın da anlattığı ilçeyi yeni bir cazibe merkezi yapacak yüksek yaşama standartlarına kavuşturan hizmetlerin yanında halen  merkez ilçede bile olmayan kanalizasyon arıtma tesisini de ilçesine kazandırdı.

DAYATMACI UYGULAMA YERİNE HATALARI TELEAFİ EDEN DOĞRU İTİRAZLARI KARŞILAYAN 18

     Medeniyet olan yol ağını her tarafa yaymak için  ilçe genelinde uygulattığı,gereğinde istenmeyen hataların telafi edilmesine de imkan verilen haklı olan taleplerin yerine getirildiği 18. Madde uygulaması başta olmak üzere Ortaköy´lülerin hayat standardını yükseltecek sayısız başarıyı gerçekleştirdi.

    Bu muazzam başarılarına rağmen akla ziyan siyasi bir kararla 2014 Mahalli seçimlerinde Ak Partiden aday yapılmayınca MHP listesinden seçime girmesine rağmen Ortaköy´lü seçmen başarısını kendisini yeniden seçerek onayladı.

BİR PENSE BİLE ALAMAYACAK KREDİSİ OLMAYAN BELEDİYE HİZMET DESTANLARIYLA ALT YAPIYI ÇÖZEREK ÇEKİLEN SIKINTILARI BİTİRMESİNİN YANINDA SOSYAL BELEDİYECİLİĞEDE BAŞLADI!!!

   Yazının sonuna geldik fakat ilk satırdaki Pense ve Tatlı su irtibatını halen kuramadık.

   Sabrınızı zorlamayayım.

   Emlak vergisi ödemek için Amcaoğlu İsmail Sarıkaya ve Halaoğlu Yaşar Pınar´la Mart ayında ilçeye giderken Cuma vakti yaklaştığından girişteki Taptuk Emre Camisinde Namaz için durduğumuzda su dolduran bayanları gördüğümde bunun ilçenin tüm mahallelerinin belirli yerlerine yapılan onlarca tatlı su çeşmesinden birisi olduğunu öğrendim.

    Camiye girerken de,çıkarken de  hem içtiğimiz hem de köye götürmek için şişelerimize doldurduğumuz Belediye tarafından  Büyük Ekecik dağındaki kaynaktan getirildiğini öğrendiğimiz su gerçektende bal gibiydi.

   Vergiyi yatırdım, çıkarken de karşılaştığım Belediyenin emektar bir zabıtasından yeni alınan bir kepçenin o gün için Belediyeye getirileceği haberini aldım.

   İşinin ehli olmanın yanına birde samimiyetin eklenmesi ile nelerin yapılabileceğinin küçük bir örneği olan bu başarıyı hayır niyetle hayırlı akıbeti sağlayan Eğitimci ve Hukukçu Mahmut başkan ve ekibini tebrik ediyor Ortaköy´ün cazibe merkezi konumunu  yapacakları yeni başarılarla perçinlemelerini   diliyorum.

     Cuma ?mız ve Üç Aylarımızla,Kutlu Doğum haftası Mübarek olsun.

     Canımız ve malımızın koruyucuları cesur ve vatansever Polislerimizin haftası da kutlu olsun

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 

 

 

 


8.04.2016 10:46:02

Ali Genç

Pense,Ve tatlı su

Pense,Ve tatlı su