Geçtiğimiz Pazartesi günün benim için yoğun bir gün oldu. Aslında benim şahsi bir yoğunluğum değil, bu yoğunluğu takip etmek için bende bunu yaşadım. Öğle yemeğinde ilimizde yapılan Türkçe olimpiyatlarının yemeği vardı. Burada olimpiyatlara katkıda bulunanlara plaket töreni vardı. Tören arasında misafir öğrencilerden çeşitli gösteriler izledik. Akşamda Dağılgan da organize edilen geceye katıldık. Gündüz kuşağın da ise Milletvekillerimizin yoğun gezileri vardı bunlara katıldım.

       Ağaçlı havuz başında öğrencilerle beraber olduk. Burada plaket töreni arasında çeşitli ülkelerden gelen bazı öğrenciler Türkçe şarkı ve türküler söyleyerek büyük alkış aldılar. Adını bile duymadığımız ülkelerden gelen öğrencilerin Türkçe konuşup şarkılar söylemesi katılımcıları memnun etti.

        Akşam da çok büyük kalabalığın katıldığı bir organize vardı. Burada çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler hünerlerini ortaya koyarak katılımcılara eğlenceli bir gece yaşattılar. Bu organizede tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gönlüm ülkemize gelen bütün öğrenci ve misafirlerin de aynı gecede Aksaray da olmalarını isterdi.

       Bu olimpiyatların dışındaki boşluk da Milletvekillerimizden Sayın Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı ve bir gurup partililerle beraber Ak Partiye törenle katılan Ahmet Yar ve ekibi törenle Ak Partiye katıldılar. Katılım öncesi yapılan konuşmalarda gündemde Gezi Parkı olayları vardı.

       İlk konuşmayı yapan il Başkanı Fatih Yıldırıcı; ? Ahmet Yar ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum, kendileri zaten bizimle her zaman beraber olmuşlardır. Ben burada 14 gündür devam eden Gezi Parkı olaylarına da değinmek isterim. Aksine bu eylemler amacını aşmış ve halkımız partimize daha çok ilgi ve alaka göstermiştir. Halkımız bu eylemler karşısında daha da kenetlenmiştir? dedi.

       Milletvekili Alaboyun ise çok sert bir konuşma yaparak eylemcilere yüklendi; ? siz gezi parkını bahane edip masum insanların işyerini, aracını ve sokakları yakıp yıkacaksın bunu adı da çevrecilik savunması olacak. Bunu yapanlar evet çapulcu destek verenlerde aynı kategoride. Çevre koruyacağım diye ağaçları sökerek polise saldıracaksın sonrada çevreciyim diyeceksin. İnsanların sokak da işe gitmesini engelleyeceksin bunun adına da hak arama diyeceksin. Senin hakkın varda o engellediğin insanların hakları yok mu? Buna kesinlikle fırsat vermeyeceğiz, halkımız sağduyulu olsun? dedi.

        Milletvekili Açıkgözde aynı şekilde bir konuşma yaparak gezi parkına değindi; ? günlerdir gördüğünüz eylemler bir çevre eylemi değil haddi aşma eylemidir. Bunun arkasında birçok etkenler var, içinde birçok guruplar var. Bu gurupların tamamını biliyoruz, bunlar eli boş insanlar. Arkasında ise asıl ekonomik hedeflerine ulaşamayan guruplar var? dedi.

        Belediye Başkanı Palta da; ? biz burada okuduk, bu park tinercilerden insanların aileleri ile geçemediği bir yer idi. O dönemleri göremeyenler bugün çevreci olmuşlar. Asıl burada toplananların maksatları çevre değil arkasında siyasi hesaplar var ama Türk toplumu buna meydan vermedi? dedi.

       Tabi konuşmalar çok uzundu ben buraya bir kısmını aldım. Bu söylemlere katılmamak mümkün değil. Adam sokak da slogan atıyor; ? Başbakan gitsin, istifa etsin? diye nara atıyor. Oraya sen mi getirdin Sayın Başbakanı da istifa diyorsun. Gelenin yolu sandıksa gitmenin yolu da sandık. Varsa gücün gönderirsin, demokrasiyi savunacaksın. Demokratik dışı slogan atacaksın, ben azınlığım ama seni yönetemiyorum demokratik kurallar dışı seni yöneteceğim diyeceksin.

       Artık bunu yemezler, gücünüz olmadan yıllarca bu ülkeyi demokratik olmayan yollardan idare ettiğiniz yeter. Bundan sonra bu halk kendi kendisini yönetecek, sen kimsin zorla insanları yöneteceksin. Azınlığın çoğunluğu demokratik olmayan yollarla sindirdiği dönemler bitmiştir. Sokağa insanları dökeceksin, sonrada Başbakanı karşılayan toplumlara insanları sokağa kışkırtıyor diyeceksin. Varmıydı yüz binlerce karşılamaya gelen insanlarda yakıp yıkmak, demokratik tepki buna derler.

       Evet, yazacak çok şey var, ama uzatmayalım. Milletvekillerimiz beraberindeki heyetle beraber, önce İl Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan Ramazan Altındal?a hayırlı olsun ziyaretine gittiler. Daha sonra ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atanan Şahin Mercan?ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Son olarak Gazetemiz Yeni Aksaray?ın yeni tesislerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

 

 


11.06.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Pazartesi yoğun geçti

Pazartesi yoğun geçti