Aksaray anıtım günlerine bugün devam etmek istiyorum. Yıllardır türküsünü çağırdığımız tanıtım bu olsa gerek. Komiteye başkanlık yapan Sayın Valimiz ve yönetimdeki Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve Emniyet müdürümüz ile diğer destekçileri yanında asıl mutfak işi gören görevlilerimize teşekkür ediyorum. Standın bu kadar dolacağını tahmin etmiyordum. İlk olmasına rağmen bana göre on numara diyebilirim, eksiklikler yokmuydu vardı. Ama bunları yazacağım katılımdan kaynaklanan eksiklikler değildi, bunları yetkililerimiz de görmüşlerdir, seneye telafi edilir.
           Satanları organize eden firmanın fiyatları yüksek tutması nedeni ile kimisi küçük kimisi büyük satandalar kiralamışlar. Bazıları sadece tanıtım yaparken, bazı firmalar mükemmel ikramlarda bulundular. Bu ikram tanıtımı ise en güzel olanları idi.
        Belediyenin standında dağıtılan yüzlerce tahinli özel Aksaray tanıtım ambalajları içinde dağıtıldı. Ziyarete gelen misafirler tahinlimizi adeta kapıştılar ve çok beğendiler.Yine Abaylar standında dağıtılan yoğurt ve ikramlar küçümsenecek cinsten değildi. Aynı şekilde ağaçlı satandın da da ağaçlı gıda ürünlerini tanıtım için dağıtım yapıldı.
         Eskil standında ise Eşmekaya koyun yoğurdu ve incelek tatlısı dağıtımı yapıldı. Ziraat odası standında ise kapak ve ayçekirdeği dağıtımı yapıladı. 
Burada asıl üzüldüğüm bir konu ise, koskoca bir Sütaş kusura bakmasın ama iki inek maketi ile buraya katılmış. Bir üçler Süt kadar olamadılar, koskoca standın içinde iki maketin sırıtması hiçte hoş olmadı. İnsan buraya bir bin ayran koyarak dikkat çekip tanıtım yapar. En çok üzüldüğüm konuların başında bu stant geldi.
Valilik standında oturan herkese içli mantı dağıtılarak ikramda bulunuldu. Bir başka bölümde ise yiyecek ve yemek çeşitlerimiz sergilenmişti. Buraya asılan kocaman pankartlarla Aksaray Yemekleri yazısı uzaktan dikkat çekiyordu.
        Bu kısımda ne kadar yemek kültümüz varsa sergilenmişti, incelekten tutun saç böreğimize kadar burada vardı. Masalara baktım nerede ise tamamen dolu idi. Bazı süt ürünleri satıcıları buraya katılmamışlardı, oysaki Ankara halkı bu tür organizeleri tercih ettiklerini görmüş olduk. Tanıtım maksadı ile ucuz satılıyor diye Ankaralı aileler bu stantlara hücum ederken en iyi ürün burada tanıtılabilirdi diye düşünüyorum, bana göre yanlış yaptılar.
          Bakanların ayrılmasında sonra Sayın valimiz Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız ile söyleşi yaptım hepsi çok mutlu ve son derece memnundu. Valimiz, ?çok yorgunum ama o kadarda tatlı bir yorgunluk mutlusuyum Erdoğan Bey? dedi. Gerçekten başarılı bir organizeye imza atarsanız hiçbir yorgunluğunuz kalmaz diyorum.
          Burada CHP il Başkanını kutluyorum organizeye bizzat katıldılar. Ama Aksaray MHP teşkilatından kimseyi göremedim. Beyler Aksaray?ı sevmek ve tanıtmak kin ve nefretle olmaz. Bu tanıtım organizesi Ak Partinin değil Valiliğin ve Aksaray?ın, kimse kusura bakmasın böyle bir güne katılmayanların Aksaray idaresine talip olma hakkı yok. Ben orada sizi de görmek isterdim. Neden Ankara?daki MHP eski milletvekilleri katılıyor da siz katılmadınız, bunu elbet de size sorma hakkım. Çünkü ilin idaresine talipseniz bunu sorarım.
       Organizeyi alan firma ise tören alanına sandalye bulamamış gibi birçok misafiri ayak da bıraktı. Zannedersem bazı illerin yaptığı gibi katılım az olur düşüncesi ile böyle düşünmüş olabilirler ama burasının Aksaray olduğunu unutmuşlar. Birde pankartın dışında afiş asmayı düşünmemişler, yâda bilbordları kullanmamışlar. Oysaki Niğde günlerinde afiş ve bilbordları da kullanmışlardı.
        Burada katılımcıları tek tek saymamız mümkün değil. Ama Aksaray severlilikten dolayı buraya katılıp Aksaray-ı tanıtmada katkı sağlayan bütün firmalara teşekkür ederim. Katılımları ile ilçe ve Kasaba belediyelerine de teşekkürler.
      Bu bir başlangıç olsun, Sayın Valimiz Selami Altınok?a nereden geldikleri belli olmayan davul zurnacılara müdahale ederek şehidimiz varken eğlence olmaz diyerek müdahale edip susturmasından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca tanıtım günlerinin devamını diliyor daha nice yıllar bunun devamını ümit ediyorum. İlk defa Aksaray tarihinde dünyaya tanıtım yapılmış oldu.


20.05.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Özlediğimiz tanıtım buydu

Özlediğimiz tanıtım buydu