Sivil toplum kuruluşlarında temsil ve tanıtım çok önemlidir. Bazı insanlar çok sakin ve mütevazı oluşu ile herkesin beğenisini kazanır. Ama donanımlı olmasına rağmen temsil kabiliyeti olmayabiliyor. Temsil kabiliyeti olmayan insanlarda yeterli verimi verememektedir. Akıllı ve girişken olduğu kadar da temsil kabiliyeti iyi olmalıdır. Bundan dolayıdır ki, Kırmızı et üreticileri Birliği Başkanı Sayın Hamit Özkök’ü temsil kabiliyetinden dolayı takdir ettiğim arkadaşlardandır.

      Mesela ilimizde üretilen gıda maddelerini ilk defa kendisi gündeme getirerek mikro milliyetçilik adına devletin üst kademesini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek tanıtımını yapmıştır. Odasında gerçekleştirdiği tanıtımda benimde bilmediğim bazı gıda maddelerini ilk defa orada gördüm. İlimiz adına çok mükemmel bir tanıtım toplantısı yapması bile onun temsil kabiliyetini ortaya koymaktadır. Bende bundan dolayı sivil toplum kuruluşları kendi alanlarında hizmet verirken, Aksaray adına önemli tanıtım ve girişimlerde bulunmalılar.

     2012 yılı sonlarında başlayan Borsa seçimleri çalışmasında takip ettiğim kadarı ile Borsa Başkanlığına kendisini layık gördüğümü söyleyebilirim. Karşısına çıkan diğer aday arkadaş da çok temiz bir arkadaşımız ama bugüne kadar hiçbir yerde görmediğim bir arkadaş. Bu tür yerlere aday olacak insanlar sosyal olduğu kadar da temsil kabiliyeti olmalıdır.

      Sivil toplum kuruluşuna Başkan olan insanlar kürsüye çıktığı zaman kürsüde o kurumun hakkını verebilmelidir. Ben her iki adayın yemekli toplantılarına katıldım, toplantıda her iki adayın konuşmalarını dinledim. Hamit Özkök bir hatip edası ile kürsüde konuşurken diğer aday kardeşimiz titreyerek ve kısık sesle konuşması bile aradaki farkı gösteriyordu. Seversiniz sevmezsiniz niye yalan söyleyeyim Özkök’ü bu koltuğa layık gördüm ve çok yerde de söyledim.

      Girişken tuttuğunu koparan bir Özkök’ün Başkanlığında zannediyorum ki borsada çok büyük değişiklik olacaktır. İlçelere temsilcilik, yeni bir buğday pazarını ve ilçelere kantarlarının açılacağını biliyorum.

      Borsa binasının çevresinde ticaret yapan tüccarlara hububat getirip satan insanların bile rahat bir şekilde gireceği tuvaleti bulunmayan bir borsa düşünemiyorum.

       Efendim çok paramız var harcama yapmıyoruz lafı beni kesmez. Ben donuma işedikten sonra siz o paranın turşusunu kurun neye yarar. Para insanlara hizmet için lazımdır, turşusunu kurmak için değil. Harca kardeşim ama carcur etmeden üyelerinin hizmeti için harca kimse bir şey diyemez.

       Demek ki temsil edecek Başkan çok önemli, neden o kadar üyenin aynası Başkan olacağı için başarılı olacak aday önemli. Çok önemli kurumlar var kimse bilmezken, atak bir başkanın olması ile bir bakmışınız o kurum herkesin konuştuğu bir kurum haline geliyor. Bunun en güzel örneği ziraat odası Başkanı. Bakın bazı tarım ve hayvancılık ile iştigal eden kurumların Başkanları bir araya gelerek bir güç oluşturdular. Efendim bunu reklam için yaptığını söylüyoruz bende söylüyorum, ama reklamsız bir iş yapılmıyor. Bu kadar çaba gayretin içine müsaade edin de biraz reklam girsin.

      İlimizde birçok üretim yapan fabrika ve gıda imalathanesi varken, bunlara sahip çıkma adına kendi odasında devletin bürokrasisini ve seçilmişlerini toplayarak yerli üretime sahip çıkma toplantısını yapan bir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı var. Bu başkanın Borsa Başkanı olması borsanın çehresinin değişeceği demektir.

       Düne kadar kimsenin düşünmediği yerli ürünlere sahip çıkmayı mikro milliyetçilik adına toplayan Özkök takdire şayan bir iş yapmıştır. Bugüne kadar kimsenin aklına gelmeyen yerli ürünleri bir araya getirerek ayrım gözetmeksizin tanıtımına katkı sağlamayı bir Aksaray severlik olarak görüyorum. Bunu kimse Özkök’e yağcılık olarak görmesin, bu düşüncesini herkes takdir etmeli.

       Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ilimize gelişlerinde, kendisine ilk defa Veteriner ve Ziraat Fakültesi talebinde bulunmuştur. Talebi Veteriner Fakültesi olarak kabul görmesi bile bu onun sivil toplumda bulunduğu yeri en iyi temsil ettiğini göstermektedir.

       Uzun lafın kısası Borsa da iki aday mevcut bulunmaktadır. Her iki arkadaşımızda temiz insanlar olmakla beraber, sosyal ve girişkenlik durumuna da bakmak lazım. Bu tarafını ele alırsak Hamit Özkök bu işi yapacak kimse olarak görünmektedir. Zaten kendisini de Başkanlığa favori olarak görüyorum. Ancak bütün üyeler temsil kabiliyeti konusunu ön planda tutarak takdir haklarını kullanacaklarını düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın hepsi önemli, artık bu kurumlara temsil edebilecek kabiliyetler getirilmeli.

 


20.03.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Özkök`ün Aksaray sevdası

Özkök?ün Aksaray sevdası