Cuma günü iki etkinliğe katılacaktım.

  Katılacağım ilk etkinlik Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği’nin 2. Genel Sekreteri Operatör Dr. Himmet Durgut’un  Basın mensuplarıyla tanışma toplantısıydı.

Gitmeyi planladığım 2. etkinlik ise Ziraat Odası tarafından bu sene 2.si düzenlenen Tarım Fuarıydı.

ZİRAAT ODASININ BAŞARILI ORGANİZASYONUNA ÇİFTÇİLERDEN TAKTİR !!!

 İşlerim nedeniyle Perşembe günü Belediye’nin Pazar,Pazarında gerçekleşen açılışına katılamadığım TOBB tarafından desteklenen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın girişimleriyle geçen sene ilki düzenlenen ve gördüğü ilgi nedeniyle  bu sene ise ikincisi düzenlenen Tarım Fuarı muhteşemdi.!

  Fuar alanına arabamla yaklaşırken yol boyu ve  fuar alanının yapıldığı Pazar,Pazarı yeri civarını hınca ,hınç dolduran arabalar nedeniyle park yeri bulmakta zorlandım.

   Arabama yer bulduktan sonra gezdiğim fuarın girişinde ülkemiz genelinden gelen çiftçilerin ürettikleri emeklerini hem sergiledikleri,hem de isteyenlere birinci elden satışta yaptıkları yerleri gezdim.

   Ardından ise modern Tarım ve Hayvancılık konusunda akla gelen her türlü yeniliği çiftçiler ve hayvan üreticilerine sunan Makine ve Ekipmanın sergilendiği fuar alanının tamamını kaplayan alan içinde gördüklerim ülkemiz tarım ve hayvancılığının geldiği yüksek seviyeyi gözler önüne seriyordu.

   Tamamı daha yüksek verimlilik ve çitçilerle hayvan üreticileri ve besicilerinin hayatlarını kolaylaştıran makine ve ekipmanların bir çoğunun üstünde bulunan ”Satıldı” ibaresi ve tarım iş koluna mensup yüzlerce insanın arı kovanı misali gezdikleri fuar gerçekten muhteşemdi.

    Onlarca şehir  ve bu şehirlerdeki kurumlar gezilerek ancak görülebilecek ve sipariş verilecek ihtiyaçların bir araya getirilmesi  Başkan Koçak’ı arayarak tebrik ettiğimde de belirttiğim gibi tarım ve hayvancılık yapanlar  tarafından da taktir edilirken,organizasyonu düzenleyenlere de teşekkürlerini ilettiler.

    DALGAMI GEÇİYORSUN HOCA?!!!

  Hafta başında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin ve Sağlık teşkilatının kadim emektarlarından Metin Güzel  beni telefonla arayarak yeni Genel Sekreter Dr.Himmet  Durgut Beyin Aksaray’daki Basın mensuplarıyla tanışmak istediğini belirtti.

  Tanışma için Cuma günü saat 10.00’daki toplantıya katılmamı rica etti.

  Metin Bey benim gibi çoğunu tanıdığı diğer meslektaşlarımızı da teker,teker arayarak aynı daveti iletmiş.

  Davetin yapılacağı saat’te devlet hastanesine gittiğimde kapı duvar olmuştu.!

  Metin Beyi aradığımda gece saat 22.00’de Himmet Durgut tarafından toplantının iptal edildiğinin kendisine bildirildiğini.

   Durumu ulaşabildiği davet ettiklerine ilettiğini, beni de aramasına rağmen ulaşamadığını belirterek özür diledi.

   Günlerce önceden duyurulan tanışma davetinin  geçerli bir gerekçe gösterilmeden hem de toplantıya 12 saat kala iptal edilmesi insanları adam yerine koymamak ve dalga geçmektir.!!!

   Yapılan bu saygısızlık için geçerli bir gerekçe var ise bunun belirtilerek bizzat Genel Sekreter tarafından tüm arkadaşlarımızın aranarak kendilerinden özür dilenmesi ve bir daha bu tür aksaklıklara fırsat verilmemesi.

    Aksinin ise kuruma zarar vereceğinin bilinmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


15.03.2015 14:39:21

Ali Genç

Övgü ve Yergi

Övgü ve Yergi