Cumartesi günü Ortaköy ilçemizde AKP’nin yeni ilçe binasının açılışı vardı. Birkaç gün öncesinden Ortaköy ilçe teşkilatı beni birkaç kere arayarak mutlaka açılışa gelmem istendi. Bende bu daveti kırmayarak davete icabet etmek üzere Aksaray teşkilatı ile beraber gitmeye karar verdim. Gerçekten sağlıksız bir yerde olan teşkilat binası belki de il genelinde en mükemmel bir binaya kavuşmuş. İki katlı bir teşkilat binasını hizmete sokan ilçe başkanı Doğan Çetin tam puan aldı.

       Aksaray dan Ortaköy’e gitmek üzere Milletvekili İlknur İnceöz hanım, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, eski il Başkanı Latif Ağar, İl Genel Meclis üyesi Dede Teke, Yakup Çay, Yunus Gümüşsoy, Yılmaz İlhan, Ahmet Durmuş Sönmez, Hüseyin Aydın, Fatih Coşkun ve Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç ile birlikte yola çıktık. Ben genç ilçe yönetimi ile beraber giderek gençleştim.

       Ortaköy’e vardığımızda burada çok büyük bir kalabalık yeni bina önünde toplanmış Milletvekili İnceöz’ü bekliyorlardı. Diğer vekillerinde daha önce katılacakları ancak meclisteki önemli işlerinden dolayı kıtlamadıkları İlknur Hanım tarafından iletildi.

        Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük dışında bütün partililer burada idi. Kasaba Belediye Başkanlarının tamamı, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş üyeleri ve halkın yoğun katılımı vardı. Ben Ortaköy de daha önce yaşanan hadiselerden dolayı bu kadar katılım gerçekten beklemiyordum. Ama soğuk havaya rağmen sıcak bir kalabalık beni şaşırtmadı desem yalan olur. Tebrikler Doğan Başkan ve ekibine demekten kendimi alamadım.

       Öyle mükemmel bir bina tahsis etmişler ki, iki katlı tefrişatı da mükemmel. Şunu diyebilirim ki, Aksaray merkezde dahil il genelinde en modern ve geniş binaya Ortaköy sahip olmuş. Girişi halka açık oturma yeri olarak kullanıma sunmuşlar ve haftanın yedi günü açık kalacakmış. Yukarı katta yine vatandaşlarımızın bekleme yeri ve oturma alanı ile beraber Başkan odası ile kadın kolları odası mevcut. Ayrıca modern şekilde mutfak ve çay ocağı burada hizmete sunulmuş.

       Dikkatimi çeken bir husus ise Ortaköy de bulunan Beldelerin tüm kasabaları düşmesine rağmen Başkanları açılışta hazır bulundular. Aksaray merkezde teşkilatın tabanından geldiğini söyleyip de Beldelerinin düşmesine kırılıp gemiden savrulanlar gibi hiç kimse savrulmamış geminin ortasında duruyorlar. Böyle bir birliktelik ve kişisel menfaatini düşünmeyen bu başkanları tebrik ediyorum.

        Burada konuşmalar yapıldı, vatandaşların dertleri ve problemleri dinlendi. Hatta düşen Beldelerin konuları anlatıldı, baktım hiçbir kimse bizim Beldemizi neden düşürdünüz diye itiraz etmedi. Sonra buradan yemeğe geçildi, yemekten sonra Devlet hastanesi ziyaret edilerek hastaların dertleri dinlendi. Hastanenin eksikleri hakkında bilgiler alındı, herkeste bir memnuniyet vardı.

        Yemekte Ortaköylüler ile sohbet ettik, konu çift yolun açılması idi. Belediye Başkanı Ütük Milletvekilleri konuyu savsaklıyor yolu açmıyorlar diye halka yanlış bilgi veriyormuş. Hâlbuki Ortaköy içinden geçen yol 18 uygulanıp terki yapılmamış. Ben yaptım diyen Başkan yol terkinin planını ve uyguladığı 18 uygulamasını şehrin belli bir yerine assın, yâda basına bunu anlatsın bizde soralım. Bu konular laf kalabalığı ile yapılmaz icraatlarla yapılır bunu yapacaksın sonra başkasından hesap soracaksın. 10 civarında Karayollarından gelen on tane yazıya ne cevap verdiğini önce açıklamalı.

        Anladığım kadarı ile Ütük AKP’den kopmuş, kopmasa da teşkilat onu ihraç etmiş. Bana göre artık AKP durması nafile, aday olsan hangi teşkilatla seçim çalışması yapacaksın? Yada bu teşkilat ve il yönetimi seni aday yapacak mı? Buna rağmen ben aday olacağım siz kimsiniz diyorsan o zaman sen kendini Başbakan Erdoğan sanıyorsun. Milletvekillerini tanımıyorsun, İl ve ilçe teşkilatını tanımıyorsun sen Erdoğan’mısın be kardeşim. Ben olsam madem partiliyim davet etmediler demeden bu açılışa gelir aslanlar gibi partimi temsil ederim. Bunu da yapmıyorsan senin işin burada bitmiş azizim.

        Bir zamanlar Aksaray da bir Başkan teşkilat ve meclis üyeleri ile arası açılıp kopmuştu. Ben bizzat kendisine bu insanların yarında kendisine lazım olacağını söylediğimde, “ ben bağımsız aday olsam 25 bin oy alırım bunlar kim” demişti. Evet, aday olmuştu ama arkadan 5 bin oy alarak siyaset sahnesinden silinmişti. Teşkilatsız, partilisiz yola çıkılmaz, etrafındaki yalak ve salaklar ona bu havayı veriyor oda bu hava ile uçuyordu. Sende bu hava ile uçma, seçimde senide bir meçhule uçururlar.

      Ortaköy teşkilatın bu güzel çalışmasını tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.


23.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Ortaköy`de görkemli açılış

Ortaköy?de görkemli açılış