Mahalli seçimlere iki ay gibi bir zaman kaldı. Merkezde pek heyecan olmazken. İlçe ve beldelerde seçim heyecanı kıran kırana devam ediyor. İlçelerimiz ve beldelerimizi yarından itibaren dolaşmaya başlayacağım. Zaten dolaşıyorum ama adaylar belli olduktan sonra vatandaşın nabzını tutmak istiyorum. Tuttuğum nabızları fırsat buldukça okurlarla paylaşacağım. Geçtiğimiz Pazar günü Ortaköy ilçemizde Ak Parti´nin seçim bürosunun açılışına katılarak bir kenardan izledim ve sonra çarşıyı dolaştım.

Hemen söylemem gerekirse Ortaköy ilçemizde Ak Parti Belediye Başkan adayı Ali Rıza Özdemir´i bir adım önde gördüm. Çarşı merkezini gezdiğimde de tanıdık Ortaköylüler de aynı kanaatte sözler söyledi.

Adaylar açıklanmadan merkezde dostlarla zaman zaman yaptığımız sohbetlerde mevcut Başkan Mahmut Ütükün favori seçileceği şeklinde düşüncelerimiz vardı. Şahsen ben aynı şeyleri düşünüyordum ve Ütük tekrar kazanır diyordum.

Ancak Pazar günü gördüm ki, Ortaköylüler Özdemir´in etrafında kenetlenmişler. Ben bu kadar kalabalığı tahmin etmiyordum. Bu insanları silah zoru ile buraya toplayamazsınız. Bu insanlar kendi istek ve gönülleri ile gelmişlerdir.

Burada gördüğüm bir diğer husus ise Ortaköy de Ak Partiden aday adayı olmuş bütün isimleri Özdemir´in etrafında birleştiğini gördüm. Geçen dönem bu birlik ve beraberlik yoktu, bu sefer tek yumruk olmuşlar.

Hatta konuştuğum bazı tanıdıklar bu kalabalığın yarısı kadar insan korkusundan gelemedi dediler. Yani Belediyenin seçmen üzerinde farklı baskıları olduğunu söylediler. Onun içinde her ihtimale karşı düşüncesi ile çoğu insan buraya gelemedi dediler.

Sonra ben açılışın ardından çarşıdaki tanıdıkları dolaştım. Ardından bir kahveye oturup çay içtim. Buralarda da seçim konuşuluyordu. Seçimle ilgili sohbetler ettim, vatandaşın nabzını tuttum. Onlarda bu sefer Ak Parti seçimi kazanır diyorlar.

Sayın Ütük´ün üç dönemdir Başkan olması aslında bir usançlık ve bıkkınlık getirmiş. Seçim dönemlerinde ve seçimden sonra bazı seçmenlerle farklı sıkıntılar yaşanmış. Bundan dolayı seçmen küstürülmüş ve kırılmış.

Onun için Ortaköylüler de bir değişim havası gördüğümü söyleyebilirim. Hatta bir vatandaş dedi ki, ? geçen seçimde de Ak Parti kazanırdı, ama yanlış aday tercihinden dolayı kazanamadı. Fakat Belediye meclis üyelerinin çoğunluğu Ak Partili? dedi.

Burada Ak Partiden aday adayı olan eski milletvekili Sayın Halil Demir İyi Partiden aday olması ise seçilir seçilmez, ama Ütük´e zarar vereceğini söylüyorlar. Ak partililer zaten İyi Partiye oy vermez, Demir MHP´den oy alır sözlerini de duydum.

Uzun lafın kısası Ortaköy de aldığım izlenim Ak Parti adayı Ali Rıza Özdemir´in bir adım önde olduğu. Seçimin favorisinin ise Ak Parti olduğu şeklindedir. Tabi seçime daha iki ay gibi bir zaman var, ama ne getirir ne götürür onu ilerleyen günlerde göreceğiz.


29.01.2019 17:46:10

Erdogan Kaya

Ortaköy´de Ak Parti bir adım önde

Ortaköy´de Ak Parti bir adım önde