Ortaköy İlçemizdeki Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarını yerinde görmek, seçim nabzını ölçmek ve Ak Parti adayı İzzet Demiryürek ile Milliyetçi Partisi adayı, Ahmet Kuyuncu’yu seçim atmosferinde yakından tanımak ve görüşlerini almak için 22 Mart 2024 Cuma günü Aksaray Haberci ekibi, Mustafa Avcı ve Ortaköy’ü çok iyi bilen Ünal Ecik ile birlikte ziyaret ettik.

Gördüğümüz ve dinlediğimize göre Cumhur Birliğine yakışır yakışır olgunlukta bir yarışma olduğunu görmekten gerçekten memnun olduk. İlimizdeki bütün seçimlerin bu olgunlukta geçmesini diliyor bu olgunluktan dolayı, İzzet Demiryürek ve Ahmet Kuyuncu’yu kutluyoruz.

Bizim dilek ve temennimiz Ortaköy Belediyesini gerçekten kurumsal hale getirdikten sonra Kaymakam, Sivil Toplum Örgütleri, iş insanları, kanaat önderleriyle, hatta muhalefetin görüşlerini de alarak Ortaköy, 2024- 2029’za kadar geçen 5 yılda kalkınmada, tarım-hayvancılık ve sanayide büyük bir sıçrama yapmasının sağlanmasıdır. Bunun içinde alışkanlıkların aksine başkan seçilenin partisinin değil Ortaköy halkının belediye başkanı olmasından geçeceğini bilmek sır değil. Ama önemli olan bilmek değil uygulamaktır.

Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi adaylarından hangisi daha şanslı sorusunun cevabına gelince, bizim aldığımız intiba 22 Mart Cuma günü itibarıyla Ak Parti adayı İzzet Demiryürek ’in az farkla önde olduğu kanaati hâkim. Ancak bu Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ahmet Koyuncu’ nun atak yapmayacağı anlamına gelmemektedir.

16 Mart 2024 Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının özellikle halkın her saat lafını ettiği Ortaköy- Aksaray yolu hakkında kesin ve net vereceği SÖZ durumu gerçekten etkileyeceğini gördük. Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun Cumhurbaşkanı’na bu durumu açık olarak anlatması bekleniyor.

Başka bir dileğimiz ise hızla gelişen Aksaray’ın en büyük ilçesi olarak bu gelişmeye ayak uydurması ve şehir olmak için kendini toparlamasıdır. Birlikten doğacak gücünü, kıskançlıklara, parti bağnazlığına, çekememezliğe kurban etmemesidir.

1957’de Ortaköy’ü ilçe yapmak için 2 (iki) metre karda kamyon üstünde ve yer yer de yaya olarak Niğde ve Ankara yollarını teperek ilçeliği alan dedelerini örnek alarak, onların yolundan gitme inancına ulaşmalarıdır. Bu inanca erişildikten sonra aşılamayacak dağlar ve engeller tek tek aşılacaktır. Kalkınma ve gelişmede Ortaköy, Aksaray’la yarışacaktır. Her iki adaya da başarılar diliyoruz.

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 

 


26.03.2024 05:52:00

Rasim Gül

ORTAKÖY İLÇEMİZDE, İKİ ADAY ve PROJELERI YARIŞIYOR

ORTAKÖY İLÇEMİZDE, İKİ ADAY ve PROJELERI YARIŞIYOR