Zamanın Ortaköy kaymakamı Sayın Hüdayer Mete Buhara (kendisinden Allah razı olsun. Onu hiç unutmayacağız), Ortaköy Bozkır Göleti´nin yanında bulunan ve kullanılmayan Devlet Su İşleri Müdürlüğü´ne ait üç lojmanı ve 1974 yılında (sedir, çam ve diğer ağaç türleriyle) ağaçlandırılan 15-20 dönümlük bir yerde bulunan alana piknik yeri, düğün salonu, lokanta ve mescit gibi her türlü ihtiyaçların karşılanacağı bir mesire alanı yapmıştır: Ortabahçe Tesisleri? Ortabahçe hizmete girdiğinde, Ortaköy Ak Partili belediye ile yönetiliyordu. Ortaköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği´nden bir veya iki kişi ve Ortaköy Belediyesi´nden bir-iki kişi olmak üzere Ortabahçe Tesisleri´nin bakımları için görevlendiriliyordu.  Ortabahçe gibi bir tesis Aksaray´da yoktur. Benim yakından tanıdığım arkadaşlar aileleriyle Ortaköy´e pikniğe geliyordu. Bozkır Göleti´nden balık avlıyor ve günlerini iyi bir şekilde geçiriyorlardı. Her şey çok güzeldi. Ortaköy Belediyesi son yerel seçimlerde Ak Parti´den MHP´ye geçti. Ve Ortabahçe gerileme dönemine girdi. Ne belediye ne de kaymakamlık, Ortaköy Ortabahçe´nin bakımı için eleman vermedi. Bu süre zarfında Ortabahçe Tesisleri, iki üç defa müstecire kiraya verildi. Halen bir müstecir işletiyor. Kira bedeli ise oldukça cüzidir. Hatta kira bile denmez ama?

Ortabahçe´nin tüm bakımları müstecire devredildi. Ortabahçe´yi kiralayan her müstecir ancak bir-iki yıl dayanıyor ve bırakıp gidiyor. Çünkü bakımı yapılacak alana en az iki kişi gerekli. İki kişinin maliyeti aylık 4.000 TL ediyor. Bu para nereden kazanılacak ve bu iş nasıl olacak? Müstecir para kazanmazsa orada duramıyor. Allah bilir ama şuan orada bulunan müstecir de yakında ben zarar ediyorum, bana çare bulun demeye başlar. Uzun lafın kısası Ortabahçe Tesisleri can çekişiyor. Aksaray´daki Ortaköylüler Derneği´nde başkanlık yaptığım dört yılda, Ortaköy´de görev yapan kaymakamlar ile bu konuyu uzun uzun konuştuk. Halen görevde bulunan kaymakamımız Sayın Mustafa Can, biz Ortabahçe´den kira falan istemiyoruz. Orada halkımıza iyi hizmet sunulsun, açık hava düğün salonu hizmet versin nihayetinde işletmeci de para kazansın ve Ortaköy halkı da oradan faydalansın istiyoruz. Ortaköy´de ve hatta civar ilçelerde de böyle devasa bir piknik alanı bulunmuyor. Bu alanın güzel hizmet vermesi için çalışmalar yapılıyor bunun için özellikle kaymakama teşekkürü borç bilirim. Allah bu alana emek veren herkesten razı olsun. Ama şu bir gerçek ki, geldiğimiz noktada Ortabahçe´de çimler kurumuş, ağaçlar solmuş durumdadır.

Ortaköy Ortabahçe´nin yine eski günlere dönmesi umuduyla? Şimdiden bunun için çalışan ve bu güzel alanın yeniden canlandırılmasına önayak olan herkese saygılarımı sunuyorum.


11.08.2016 12:16:01

Cemalettin Öztürk

Ortaköy-Orta bahçe

Ortaköy-Orta bahçe